| PREDLOGI IN MNENJA | |
|
+18Vasja Belšak - Tihi Don Matic Udrih Živa Mejak Maja Kožar Alenka Nova Mateja Kožar Miroslav Tičar Nuša Ilovar Staša Cestnik Svit Valovnik Robert Simonišek Mirjana Gabrovec Mark Ardent Sabina Vode Aljaž Čuden Anja Bohinec Lucija P Nuška Golobič 22 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Nuška Golobič
Število prispevkov : 1514 Starost : 49 Kraj : Radeče Datum registracije : 04/04/2008
| Naslov sporočila: PREDLOGI IN MNENJA Ned 6 Apr 2008 - 17:55 | |
| Pozdravljeni,
tukajle prosim, da podate svoja menja glede tega še nerojenega foruma. Kakršnekoli izboljšave predlagate, če ste zasledili kakšne pomankljivosti ali karkoli pač. Dobro je da uredimo vse kot se šika, preden ga odpremo za ostale ustvarjalce.
Sama osebno si želim, da ostane zaprtega tipa. Se strinjate? Tako da nečlani nimajo vstopa.
Samo administratorstvo bi prepustli našemu Aljažu ker se edini spozna v te zadeve. Vsi ostali smo del uredništva brez tega in bomo prevzeli in si razdelili naloge, predvsem pa ostajajmo še naprej v prvi vrsti neka "družinica", to vsi potrebujemo in forum je resnično ustanovljen iz tega razloga da se ne razkropimo po širnem obzorju.
Pesmi in zgodbe meseca. Kako se vam zdi? Ob koncu leta bi res izdali tak zbornik zaenkrat samo za člane, za financiranje bomo skušali dobiti sponzorje, sicer pa takšne manjše naklade nič kaj posebnih knjigic niso drage. Zanima me samo, če vam je ideja všeč.
Aha pa še eno novost bi predlagala na tem forumu da jo uvedemo in sicer Lektorski kotiček, rubrika bi bila v sklopu delavnic. Naša Anja vem, da je dobra v tem, pa morda še kdo? Ne da se vse lektorira, ampak kdor bi želel ob objavi kakšne pesmi pomoč, jo objavi tam in se mu pomaga...
no tko zaenkrat od mene. dajte prosim čimveč svežih idej podat
Stojan je že podal kritiko, da pesem zavrne v določenih primerih, to sem objasnila že v forumski pomoči. Kaj lahko storimo glede tega Aljaž? | |
|
| |
Nuška Golobič
Število prispevkov : 1514 Starost : 49 Kraj : Radeče Datum registracije : 04/04/2008
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Ned 6 Apr 2008 - 18:08 | |
| Aha, še nečesa sem se spomnila. Aljaž ali bi se dalo, da je nakako osvetljna rubrika kjer je novo sporočilo, ali pa vsaj kak znak | |
|
| |
Lucija P
Število prispevkov : 63 Starost : 113 Kraj : x Datum registracije : 06/04/2008
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Ned 6 Apr 2008 - 18:21 | |
| Hm, glede pesmi leta/ meseca/ tedna oz. kakršna koli izpostavljanja posameznikov kot najboljša pesem privedejo do tekmovalnosti.. pa vsak drugače vidi pesem, nekomu je nekaj noro lepo, kar drugemu čisto nič ne pomeni. Sicer nisem direkt proti, če vam je ostalim to ok, je seveda dobrodošlo tudi iz moje strani. | |
|
| |
Lucija P
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Ned 6 Apr 2008 - 18:30 | |
| Pa dobro bi bilo čimprej nastavit en link samo za komentiranje pesmi, po mojem je najbolje tako, da se komentira posebej, ne med pesmi posameznika (če se ostali strinjate, seveda)
Glede zaprtosti foruma - po eni strani ok, po drugi pa je zato zelo malo članov in se zna zgoditi, da zaradi tega forum zamira. Meni osebno je všeč, če je zaprte oblike, ker potem deliš svoja dela samo s tistimi, s katerimi želiš (pomeni si kljub dajanju svojih del na splet vseeno nekako skrit). Mogoče bi bil za začetek forum zaklenjen, potem pa se vidi, kako in kaj dalje | |
|
| |
Lucija P
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Ned 6 Apr 2008 - 18:51 | |
| - Lucija Pecko je napisal/a:
- Hm, glede pesmi leta/ meseca/ tedna oz. kakršna koli izpostavljanja posameznikov kot najboljša pesem privedejo do tekmovalnosti.. pa vsak drugače vidi pesem, nekomu je nekaj noro lepo, kar drugemu čisto nič ne pomeni. Sicer nisem direkt proti, če vam je ostalim to ok, je seveda dobrodošlo tudi iz moje strani.
se opravičujem, nisem prej pregledala vsega, preden sem tole zapisala - tako, kot je nastavljeno, mi je všeč | |
|
| |
Nuška Golobič
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Ned 6 Apr 2008 - 19:08 | |
| No sem vesela, meni se zdi tudi dobra popestritev Ja, še dobro, da si omenila kotiček za komentiranje. Tu se še nismo razjasnili. Ali želite komentarje direktno v svoje rubrike ali tako kot smo že na prejšnjem forumu uvedli rubriko namenjeno temu? | |
|
| |
Anja Bohinec
Število prispevkov : 324 Starost : 39 Kraj : Prelepa Gorenjska :) Datum registracije : 06/04/2008
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Ned 6 Apr 2008 - 19:59 | |
| Nuška, če ti ne zmoreš, bi bila tudi jaz lahko admin, če bi vam bilo to prav. Imam precej časa in bi lahko dokaj pazila na vse itd. No ne vem, zgolj predlog. Mi je pa všeč ta forum. Edino... Manjka mi oni cm> smešek | |
|
| |
Nuška Golobič
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Ned 6 Apr 2008 - 23:31 | |
| Vem Anja, da si ti ena pridna punca. Bomo te ponucali do onemoglosti, brez skrbi. Bomo še vse dorekli in se zmenili, kako pa kaj in kdo bo kaj prevzel. Bi rada, da si čiprej prenesete in uredite svoje teme, da čimprej uredimo rubrike, kaj še manjka, si razdelimo delo in Zaštartamo Sladko spite dragi člani uredništva | |
|
| |
Anja Bohinec
Število prispevkov : 324 Starost : 39 Kraj : Prelepa Gorenjska :) Datum registracije : 06/04/2008
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Ned 6 Apr 2008 - 23:39 | |
| | |
|
| |
Aljaž Čuden
Število prispevkov : 402 Starost : 42 Kraj : Celje Datum registracije : 04/04/2008
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Pon 7 Apr 2008 - 11:47 | |
| Nekaj smeškov sem sedaj dal, če želite še kakšnega, mi ga prilepite v komentar pa bo romal gor, hehe... | |
|
| |
Anja Bohinec
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Pon 7 Apr 2008 - 11:56 | |
| | |
|
| |
Anja Bohinec
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Pon 7 Apr 2008 - 12:04 | |
| | |
|
| |
Aljaž Čuden
Število prispevkov : 402 Starost : 42 Kraj : Celje Datum registracije : 04/04/2008
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Pon 7 Apr 2008 - 12:04 | |
| | |
|
| |
Anja Bohinec
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Pon 7 Apr 2008 - 12:08 | |
| | |
|
| |
Anja Bohinec
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Pon 7 Apr 2008 - 12:09 | |
| Bom malce kasneje, računaj čez kako uro. | |
|
| |
Nuška Golobič
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Pon 7 Apr 2008 - 20:51 | |
| ZAENKRAT SMO SE DOGOORILI, DA FORUM NAJPREJ UREDIMO POTEM PA POVABIMO OSTALE IN GA OBELODANIMO! PREDVSEM PA JE PRAV, DA PRVI ZVEJO ZA FORUM OSTALI PISCI POEZIJE IN PROZE IZ NAŠEGA VALA. | |
|
| |
Anja Bohinec
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Pon 7 Apr 2008 - 20:52 | |
| Jaz bi vprašala le, če se da povečat kapaciteto mailboxa za ZSje pa... če se da vse prevesti v slovenščino ali je taka predloga že in se to ne da? Aljaži? | |
|
| |
Aljaž Čuden
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Pon 7 Apr 2008 - 21:02 | |
| - Anja Bohinec je napisal/a:
- Jaz bi vprašala le, če se da povečat kapaciteto mailboxa za ZSje pa... če se da vse prevesti v slovenščino ali je taka predloga že in se to ne da? Aljaži?
Takšna je predloga, ZS se ne da povečat. Možna le dvomestna številka... | |
|
| |
Anja Bohinec
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Pon 7 Apr 2008 - 21:03 | |
| Očitno je treba potem nadgrajevat. Recimo, baza za ZSje na Valu je ogromna... No. Zgolj informativno sem vprašala | |
|
| |
Nuška Golobič
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Tor 8 Apr 2008 - 8:04 | |
| Očitno se je nekaj svižilo. Pri zbirkah pesmi se ne vidi naslova rubrike, sam delček, kot bi bile rubrike povožene, najbrž zaradi tiste črte pod predstavitvijo? Mislim da so tiste rubrike zdaj preveč razširjene
Pri avtorskih pesmih in poeziji se več ne vidi na začetni strani, podrubrike pesmi po izboru urednikov in pri kulturi podrubrike, zavod za razvijanje ustvarjalnosti. To mi je škoda ker je malo razgibalo začetno stran. | |
|
| |
Nuška Golobič
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Sre 9 Apr 2008 - 15:39 | |
| OK Z Aljažem sva se pogovarjala glede komentiranja. Glede na to, da bodo v zbirkah pesmi predstavljene po temah, bi se komentiralo direktno pod pesmi. V avtorski poeziji bi se objavljale nove zadeve in bi se komentiralo direktno v temo posameznika, zaradi bolj direktnega stika in da lahko vidiš komentarje na določeno pesem tudi kasneje. Pesmi si boste itak lahko naknadno prenesli v zbirko. Kaj pravite na to??? Anja - Velja za Lektorski kotiček? Bil bi tam kjer so delavnice in pisec, ki bi želel dati v pregled svoje delo, ga objavi tam. Ti napišeš par uvodnih stavkov. Mirjana - Bi prevzela informiranje s področja kulture? To bomo zdaj res morali intenzivno uvajati, sem že na starem valu poskušala čimveč, pa mi je vseeno veliko zadev ušlo. Se pravi napoved literarnih večerov, različnih prireditev, novi, natečajev... seveda bi vsi ostali pomagali, samo da bi ti prevzela glavno mesto, imam kar nekaj linkov kje se to najde, pa bi ti jih posredovala. Se strinjaš?
Sabina- ti bi imela delavnico poezijo, smo že nekaj o temu. Ti je ok? Pomagal bo Aljaž in prav tako bo on to počel v Prozi, kje bi uradovale Lucija in Suada. Ste za? Hmm sicer proza je kr velik zalogaj, si niti ne predstavljam. Aljaž je glavni tudi za samo administracijo, pomagala bo Anja in vpeljala bosta tudi Mirjano. Tu pride v poštev tudi pravilnik Vala Kar se tiče pesmi in proze po izboru urednikov se bodo predlogi zbirali v kotičku ki bo viden samo za uredništvo, morda ga je aljaž že celo ustvaril, nisem še gledala. Skratka zbiranje pesmi: Stojan, Mark in moja malenkost Zbiranje proze: Suada, Lucija in Aljaž Časa nam vedno primakuje ampak prosim, da si poskušate vzeti trenutek za vsako objavljeno delo in podati neko mnenje na delo. Mislim, da je pa to tista najbolj glavna funkcija vseh in pomoč pri napredovanju. Skratka takole nekako bi bile razporejene funkicje, ki pa so gibljive in dejansko vsi smo za vse in od vseh je odvisno, če bo forum deloval v zastavljeni viziji. Čimprej potrdite in podajte mnenja. | |
|
| |
Nuška Golobič
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Sre 9 Apr 2008 - 15:42 | |
| Aljaž tele zvezdice ki si jih uvedel so pa meni smotane pa ne zameri. odvisne so od količine člankov, pa tudi če je eno samo blebetanje, ne pa od kakovosti ustvarjanja..hehhe, meni niso všeč | |
|
| |
Anja Bohinec
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Sre 9 Apr 2008 - 15:44 | |
| Mislm, da se to še spremeni. Itak, ponavadi majo admini in modi drugač.. Kakor se pač odločijo/mo. | |
|
| |
Nuška Golobič
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Sre 9 Apr 2008 - 15:46 | |
| eh. Anja si prebrala, zgornje naloge? | |
|
| |
Anja Bohinec
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA Sre 9 Apr 2008 - 15:48 | |
| Ja, ampak šibam domov in nimam lih časa ...sm samo preletela.
Mi je kul. Več komentiram doma. Papa | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: PREDLOGI IN MNENJA | |
| |
|
| |
| PREDLOGI IN MNENJA | |
|