| Miselnice različnih avtorjev | |
|
+7Miroslav Tičar Aleksandra Kocmut Karmen.Vidmar milan novak Katarina Piko Jože Brenčič Nuška Golobič 11 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Jože Brenčič
Število prispevkov : 233 Starost : 74 Kraj : Podlipa Datum registracije : 09/05/2011
| Naslov sporočila: Odlomek: Melodije duše Čet 28 Nov 2013 - 20:28 | |
| Vem, da bodo ostale naposled le misli, ki bodo kot balzam božale mojo dušo in grele s toplim in večnim plamenom, preden bom utonil v svojih zadnjih sanjah.
Jože Brenčič | |
|
| |
Jože Brenčič
Število prispevkov : 233 Starost : 74 Kraj : Podlipa Datum registracije : 09/05/2011
| Naslov sporočila: Odlomek: Živeti Čet 28 Nov 2013 - 20:30 | |
| Redko drevo cvete le enkrat, njegovi plodovi zadnjikrat dozorijo, listje se odene v škrlat, se posuši in veje so brez upanja na pomlad.
Jože Brenčič | |
|
| |
Jože Brenčič
| Naslov sporočila: Odlomek: Nova zvezda Čet 28 Nov 2013 - 20:35 | |
| razprostrta krila rišejo senco na obraz, v okno sili žalostno sobotno popoldne, v okno sili žalosten sobotni večer, stenice tesnobe izsiljujejo odločitve. Dihati samo zase je nesmisel – vdihniti za nikogar, izdihniti za nikogar.
Jože Brenčič | |
|
| |
Jože Brenčič
| Naslov sporočila: Odlomek: Vedno bom živel Čet 28 Nov 2013 - 20:37 | |
| Poglej v nebo in me zaslutiš na nepomembni zvezdi: kako sem še vedno nor, kako še vedno živim, se vzpenjam po lestvah stkanih iz tvojega spomina.
Pomembni odgovori pridejo, ko bo vse prekril prah in zrasel plevel iz mojih oči. Ne hodi na zadnjo njivo, tam sta doma žalost in tišina, šepetata o času, ki ga ni več.
Jože Brenčič | |
|
| |
Aleksandra Kocmut
Število prispevkov : 17 Starost : 48 Kraj : Slovenj Gradec Datum registracije : 13/04/2010
| Naslov sporočila: Iz pesmi SREČANJE Sob 30 Nov 2013 - 15:59 | |
| Ko mlad si, misliš, da je "zdaj" za zmeraj, a vsak korak v bodočnost se zarije. | |
|
| |
Aleksandra Kocmut
Število prispevkov : 17 Starost : 48 Kraj : Slovenj Gradec Datum registracije : 13/04/2010
| Naslov sporočila: JUTRO Sob 30 Nov 2013 - 16:50 | |
| Nekoč te je nekdo nalagal, da je večja varnost, večja čast in večja sreča imeti jutro zemlje kakor vsa jutra na zemlji. To je bil trenutek, ko si nehal zreti v nebo in si se zastrmel v tla.
| |
|
| |
Nuška Golobič
Število prispevkov : 1514 Starost : 49 Kraj : Radeče Datum registracije : 04/04/2008
| Naslov sporočila: Re: Miselnice različnih avtorjev Tor 3 Dec 2013 - 10:31 | |
| - milan novak je napisal/a:
- Ko ti je enkrat vseeno, je že prepozno.
Vdihniti bi moral prej.
Milan Novak Milan tvoje prijave na mejlu avtorportret@gmail.com še ni | |
|
| |
Miroslav Tičar
Število prispevkov : 703 Starost : 64 Kraj : Veliko Mraševo Datum registracije : 07/04/2010
| Naslov sporočila: Re: Miselnice različnih avtorjev Tor 3 Dec 2013 - 18:39 | |
| Komu naj dobro jutro zaželim, komu zaspance z oči prepodim? Se nas življenje še vedno dotika ali se nenehno izmika? Lovimo srečo kot mačka rep in ne vidimo, da je pilot slep. Dokler se sam ne zbudim, le v sanjah kdaj zbujen se zdim. Ko grenko pilulo življenja pogoltnem in se v dan zastrmim, skozi meglico vidim stezo, s katere poletim. | |
|
| |
Miroslav Tičar
Število prispevkov : 703 Starost : 64 Kraj : Veliko Mraševo Datum registracije : 07/04/2010
| Naslov sporočila: Zgodba o srcu Tor 3 Dec 2013 - 18:42 | |
| Bila sta Neža in Tine, mož in žena, že nekaj časa poročena. S časom sta se malce odtujila in nekega dne Tine stopi do srca Neže in reče, jaz sem Tine, a lahko vstopim? Srce odgovori, nobenega Tineta ne poznam. Pa reče Tine, jaz sem, tvoj mož. Srce odgovori, tudi moža ne poznam. Tine postane žalosten in se zamisli. Kako to, da me ne pozna. Pa saj me je poznalo, a se ne spomni veselja in zaljubljenosti, poklonjenih rož, sprehodov. Potem se tudi Tine spomni. Potrka še enkrat na srce in pravi, jaz sem ljubezen, lahko vstopim. Srce odgovori, o ljubezen, kako lepo, da si prišla, zate so vrata vedno odprta.
| |
|
| |
Miroslav Tičar
| Naslov sporočila: Re: Miselnice različnih avtorjev Čet 5 Dec 2013 - 17:27 | |
| Razumeti vrednost nedelovanja
Brez teže delujem, ko bisere na pajčevino snujem, brez sile hitim, ko svojim sanjam sledim, brez muke nosim svoje telo, ko me vleče k tebi samo, bez besed ostanem, ko se v sebe zastrmim, brez greha, ko tebi nasmešek ukradem.
| |
|
| |
tea oršanič
Število prispevkov : 459 Starost : 63 Kraj : Brežice Datum registracije : 10/05/2010
| Naslov sporočila: Re: Miselnice različnih avtorjev Čet 5 Dec 2013 - 22:07 | |
| .. le v molku se razlikujemo. | |
|
| |
tea oršanič
Število prispevkov : 459 Starost : 63 Kraj : Brežice Datum registracije : 10/05/2010
| Naslov sporočila: Re: Miselnice različnih avtorjev Čet 5 Dec 2013 - 22:11 | |
| .. obleci se v pozne cvetove, v okrasju te mraz ne spozna. ljubezni prekoplji vrtove - saj veš, kje je ogenj doma. | |
|
| |
tea oršanič
| Naslov sporočila: Re: Miselnice različnih avtorjev Čet 5 Dec 2013 - 22:13 | |
| kaj pa, če se lastovke od nas vračajo domov? | |
|
| |
tea oršanič
| Naslov sporočila: Re: Miselnice različnih avtorjev Čet 5 Dec 2013 - 22:15 | |
| .. čistooo potihooo je prišel en škrat, s srcem uspel je besede razbrat. prekletega mraka se ni nič ustrašil, prisluhnil norosti in mravlje poplašil. korak si čez potok nariše mostove,
misel pa tiho prestopi bregove. | |
|
| |
tea oršanič
| Naslov sporočila: Re: Miselnice različnih avtorjev Čet 5 Dec 2013 - 22:18 | |
| .. še dobro, da lahko po mislih brskam z rožmarinovo vejico, ki se nikakor noče posušiti. . še dobro, da lahko v pesmih dotikam misli, ki se pajčevinijo že povsod. . in - ne nazadnje - še dobro, da sploh lahko pišem. | |
|
| |
tea oršanič
| Naslov sporočila: Re: Miselnice različnih avtorjev Čet 5 Dec 2013 - 22:22 | |
| .. krohot, ki se sliši iz gozda v ptici, zabija odmev v skičaren zaton, debla napočijo po prvih klicih, umolknjena misel pa udarja ob zvon. | |
|
| |
tea oršanič
| Naslov sporočila: Re: Miselnice različnih avtorjev Čet 5 Dec 2013 - 22:24 | |
| .. morda stopinje ne bodo čisto vidne. misel v njih se objame in ... potihne. kapljica dežjá si k sebi stisne sled, odtis bo noro hrepenel še tisoč let. | |
|
| |
tea oršanič
| Naslov sporočila: Re: Miselnice različnih avtorjev Čet 5 Dec 2013 - 22:26 | |
| prične se s prepadom, ki v kotlu zavre odvezan predpasnik na ognju se cvre recepti za padec scedijo kosti omaka v ustih se plesa boji brezzobost končuje svoj lakotni dan prežvečenost zgolta osta nek za m a n | |
|
| |
Kleo Kuntner
Število prispevkov : 181 Starost : 59 Kraj : Maribor Datum registracije : 20/07/2011
| Naslov sporočila: Miselnice različnih avtorjev Pet 6 Dec 2013 - 22:41 | |
| Veš ko te spustim v svoje dlani tisti trenutek ko te delček po delčku spuščam vase ko dopuščam da me tvoja podoba omehča in me naredi ranljivo tisti trenutek me obleči v nebeško modrino takrat mi ne oddaljuj svojih ustnic tisti trenutek samo ujemi moj nasmešek ko izrečem košček sanj
(odlomek iz pesmi; Košček sanj) | |
|
| |
Kleo Kuntner
Število prispevkov : 181 Starost : 59 Kraj : Maribor Datum registracije : 20/07/2011
| Naslov sporočila: Miselnice različnih avtorjev Pet 6 Dec 2013 - 22:42 | |
| Hodim po poti kje razmetane so misli s svojim divje razbijajočim srcem v otožju hrepenenja proti sinjini neba kjer s svetlobo tlakovana cesta vabi čez obzorje sivega dne z rojevanjem zore.
(odlomek iz pesmi; Skozi polje maka utiram stopinje) | |
|
| |
Kleo Kuntner
| Naslov sporočila: Miselnice različnih avtorjev Pet 6 Dec 2013 - 22:43 | |
| Za sončno zaveso utrujenega dne tema prebada srce šepeta tišino ko noč pije dušo čez nočno nebo v očeh noči v katerih je odsev ničesar šopek nežnih misli vene a nemir trga okove in kliče jutri da jutranja rosa zahajajočega sonca odstre zavese
(odlomek iz pesmi; Silhueta noči)
| |
|
| |
Kleo Kuntner
| Naslov sporočila: Miselnice različnih avtorjev Pet 6 Dec 2013 - 22:44 | |
| Sonce poljublja dan v krošnjah dreves v skromni tihoti pesem nežnih zlatih harf ožarja nebo.
| |
|
| |
Kleo Kuntner
| Naslov sporočila: Miselnice različnih avtorjev Pet 6 Dec 2013 - 22:45 | |
| V valovanju neskončne modrine smo svetloba in pesem Življenja.
| |
|
| |
Kleo Kuntner
| Naslov sporočila: Miselnice različnih avtorjev Pet 6 Dec 2013 - 22:46 | |
| rdeča jesen ognjeno ranljiva krvav sijaj govorica vseh barv
le gluha tišina odzavnja slutnjo minevanja
včasih je tišina moreča in kimanje z glavo samo še ena razpoka več v koraku
(odlomek iz pesmi; Pomlad BO)
| |
|
| |
Kleo Kuntner
| Naslov sporočila: Miselnice različnih avtorjev Pet 6 Dec 2013 - 22:47 | |
| Nekega jutra pride trenutek ko v okostjih časa kakor jastreb obiraš ostanke mrtvih pogledov kjer v jamicah trpkega nasmeha žalostno cvetijo uvele želje ko vidiš vse slečene besede trpko ugrizneš v jabolko spoznanja ki te zbudi v življenje.
(pesem; Jabolko spoznanja) | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Miselnice različnih avtorjev | |
| |
|
| |
| Miselnice različnih avtorjev | |
|