| Miselnice različnih avtorjev | |
|
+7Miroslav Tičar Aleksandra Kocmut Karmen.Vidmar milan novak Katarina Piko Jože Brenčič Nuška Golobič 11 posters |
|
Avtor | Sporočilo |
---|
Nuška Golobič
Število prispevkov : 1514 Starost : 49 Kraj : Radeče Datum registracije : 04/04/2008
| Naslov sporočila: Miselnice različnih avtorjev Tor 26 Nov 2013 - 20:16 | |
| Ilustracija: Laura Ličer | |
|
| |
Jože Brenčič
Število prispevkov : 233 Starost : 74 Kraj : Podlipa Datum registracije : 09/05/2011
| Naslov sporočila: Odlomek iz pesmi: Azil Tor 26 Nov 2013 - 20:38 | |
| Kaj, če zmanjka zanimivih mest, muzejev umetnosti, znamenitosti, oseb, ki bi te vedno znova očarale? Kam potem zbežiš?
Jože Brenčič | |
|
| |
Katarina Piko
Število prispevkov : 216 Starost : 37 Kraj : Prevalje Datum registracije : 26/04/2011
| Naslov sporočila: Re: Miselnice različnih avtorjev Sre 27 Nov 2013 - 7:54 | |
| Dobro jutro! :)Nekaj odlomkov iz mojih pesmi, za katere nisem ravno prepričana, da so dovolj dobri za Prisrčnice... a če se kaj najde, bo super! ;)Lp
Odlomek iz pesmi: Na dan, kot je ta
Naj pada tiho, lahno, naj vijuga, naj drsi, naj liste breze danes dež krasi.
~~~
Odlomek iz pesmi: Vzemi me k sebi
Soj sveče naj poplesava v melodiji stare kitare, ki prav zdaj igra za dva.
~~~
Odlomek iz pesmi: Ključ
Odpri srce, naj poletim vanj.
~~~
Pesem: Nikdar sam
In, ko sam si, sam zase. Zapri oči, objemi se. Naj pesem spregovori. Brez glasu šepeče naj v uho. Ko si sam, nisi sam.
~~~
Pesem: Midva
Če srce ve, nasmeh zadošča.
~~~ | |
|
| |
milan novak
Število prispevkov : 69 Starost : 59 Kraj : Maribor Datum registracije : 05/05/2011
| Naslov sporočila: Re: Miselnice različnih avtorjev Sre 27 Nov 2013 - 12:09 | |
| Ko ti je enkrat vseeno, je že prepozno.
Vdihniti bi moral prej.
Milan Novak | |
|
| |
milan novak
Število prispevkov : 69 Starost : 59 Kraj : Maribor Datum registracije : 05/05/2011
| Naslov sporočila: Re: Miselnice različnih avtorjev Sre 27 Nov 2013 - 12:11 | |
| Včasih nam zmanjka lepih besed. Takrat je najbolje molčati.
Milan Novak | |
|
| |
milan novak
| Naslov sporočila: Re: Miselnice različnih avtorjev Sre 27 Nov 2013 - 12:14 | |
| Veter zapelje zastavo v levo. Čez čas v desno. In spet nazaj. Če bi zastava zmogla misliti: bi ji bilo mar tega v katero smer je obrnjena?
Milan Novak | |
|
| |
Karmen.Vidmar
Število prispevkov : 17 Starost : 60 Kraj : Nova Gorica Datum registracije : 24/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Miselnice različnih avtorjev Sre 27 Nov 2013 - 20:59 | |
| Na drugi strani tvojega pogleda izginejo razdalje.
( brahek )
Pozornost se množi, medtem še zadnja kaplja misli zadiši. Ravno toliko, da je ne moreš ujeti.
( odlomek iz pesmi Vonj misli)
Senca negotovosti
in dvom krhkosti
je temelj slabih
odločitev.
( odlomek iz pesmi Dovoliti si še moraš )
Zagledam se v besede. Samo te me še kdaj pogledajo z bližino.
( odlomek iz pesmi Josephin )
Nazaj na vrh Go down Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Online
Nazadnje urejal/a Karmen.Vidmar Ned 12 Jan 2014 - 6:54; skupaj popravljeno 9 krat | |
|
| |
Aleksandra Kocmut
Število prispevkov : 17 Starost : 48 Kraj : Slovenj Gradec Datum registracije : 13/04/2010
| Naslov sporočila: Narahlo in listnato v vseh smereh Čet 28 Nov 2013 - 6:20 | |
| Misliti moram zelo narahlo in listnato v vseh smereh, krošnjarsko paberkujoče in v nedokončanih trzljajih. Misliti moram veliko mimo in precej okoli in onkraj in neosrediščeno, razpršeno in v curkih in v zrnatih neoštevilčenih pikah. Misliti moram razmišljeno in nelinearno in zmehurčkano. Misliti moram mehko. Pesem se rada izmuzne.
| |
|
| |
Aleksandra Kocmut
Število prispevkov : 17 Starost : 48 Kraj : Slovenj Gradec Datum registracije : 13/04/2010
| Naslov sporočila: V NEBESIH NI TIŠINE Čet 28 Nov 2013 - 6:38 | |
| Pod zemljo so dolgi oranžni zidovi. Molčeče galerije. Molčijo, ker so trudne. Nad njimi je toliko zemlje, toliko slik in šumov in sveta. Spodaj pa je tiho. Tiho.
| |
|
| |
Jože Brenčič
Število prispevkov : 233 Starost : 74 Kraj : Podlipa Datum registracije : 09/05/2011
| Naslov sporočila: SVILENE NITI Čet 28 Nov 2013 - 19:50 | |
| Slutim, da sta ljubezen in prijateljstvo na pohodu, krožita po peskovniku tvorcev besed, sanjačev in ljubiteljev lepih in mogočnih besed pogosto zavitih v kokone žlahtnosti, ki jih je stkala sviloprejka. Ni se zavedala vrednosti srebrnih niti. Prijazne misli tkejo svilene niti do nesmisla. Še vedno? Do kdaj?
Jože Brenčič | |
|
| |
Jože Brenčič
| Naslov sporočila: Odlomek: Krhka srca ptic Čet 28 Nov 2013 - 19:54 | |
| Le davne spomine prišel sem iskat, vsak moj trenutek je ljubezni darovan, življenje naj moj prizanesljiv bo brat, iz tvojih misli bisernih bo stkan.
Jože Brenčič | |
|
| |
Jože Brenčič
| Naslov sporočila: Odlomek: Mozaik sanj Čet 28 Nov 2013 - 19:55 | |
| Iz razbitih krožnikov izdelam mozaik, sesutih sanj ne morem več zlepiti, njih drobci so v podzavesti skriti, je zadušen ljubezni nemi krik.
Jože Brenčič | |
|
| |
Jože Brenčič
| Naslov sporočila: Odlomek: Vzori Čet 28 Nov 2013 - 19:58 | |
| Žalostna je misel, da mora biti pisanje nekaj izvirnega in posebnega, zato, da bi šokiralo ljudi ali jih naučilo nedostojnega besednjaka, vsem za vzor in moden trend uvajanja novosti, po katerem so lepe besede obrabljene in dolgočasne.
Jože Brenčič | |
|
| |
Jože Brenčič
| Naslov sporočila: Odlomek: Dišeči jasmin Čet 28 Nov 2013 - 20:02 | |
| Več ne štejem zvezd, ki sem kdaj jih snel in dobro skrite so v mulju mojega spomina, našel sem bisere v blatu, jih skrbno preštel in nanizal jih med vejice dišečega jasmina.
Jože Brenčič | |
|
| |
Jože Brenčič
| Naslov sporočila: Odlomek: Lep spomin Čet 28 Nov 2013 - 20:04 | |
| Ko bom v jesen odet, betežen, sivolas, lahko se bom le čudil pisanemu cvetju, me božali bodo spomini na ves tisti čas, ki mi bil je dan v brezskrbnemu poletju.
Jože Brenčič | |
|
| |
Jože Brenčič
| Naslov sporočila: Odlomek: Slutnja Čet 28 Nov 2013 - 20:06 | |
| Šepetajo sape v suhih travah akronime, v zlato odevajo se moje ljube breze, je vse ostrejša slutnja prihajajoče zime.
Jože Brenčič | |
|
| |
Jože Brenčič
| Naslov sporočila: Odlomek: Enajsta ura Čet 28 Nov 2013 - 20:08 | |
| Vsem med prsti čas polzi, tudi lepim mladim damam, meglica medla cvetje orosi, dišečim mine cvet ciklamam.
Jože Brenčič | |
|
| |
Jože Brenčič
| Naslov sporočila: Odlomek: Kam Čet 28 Nov 2013 - 20:10 | |
| Slišim potok s pesmijo brzic, ni več beline, jasno vidim pot, veseli me spev svobodnih ptic, nedaleč stran se sveti kažipot.
Jože Brenčič | |
|
| |
Jože Brenčič
| Naslov sporočila: Odlomek: Ugašanje Čet 28 Nov 2013 - 20:12 | |
| potegnil sem nekaj črt po nebu in se delal da nisem opazil osuplosti pod rdečilom spraševal sem se če znam vzeti kar želim ne da bi se menil pod čigavo posteljo so bili tvoji lakasti čevlji z visoko peto
Jože Brenčič | |
|
| |
Jože Brenčič
| Naslov sporočila: Odlomek: Še je čas Čet 28 Nov 2013 - 20:14 | |
| Po tistem sem pogledal vse z drugega okna, da ne bi nasedal površinskim podobam, ponovno ugotavljam, da me je vse manj: manj ledvic in jeter, evforičnega razpoloženja, manj manipulacije s trenutki , manj pričakovanj.
Jože Brenčič | |
|
| |
Jože Brenčič
| Naslov sporočila: Odlomek: Biseri Čet 28 Nov 2013 - 20:16 | |
| morje še vedno šumi skozi moje srce ti pa rišeš s kazalcem like po pesku na tvojem klobuku vihra pajčolan cvetovi se zapirajo ob zahodu sonca tako pozno je že in mrak zakriva obraz skrila si me v večer na robu noči
Jože Brenčič | |
|
| |
Jože Brenčič
| Naslov sporočila: Odlomek: Kompozicija Čet 28 Nov 2013 - 20:19 | |
| Z ribiško palico se lahko dotaknem neba, če se povzpnem na enega vrhov Himalaje, le treba se je potruditi in stati na prstih. Veseli me, da lahko počnem neumnosti, noč je topla, ni skritih nevarnosti in slutenj kot bi angeli ob harfi peli pesem v moji duši.
Jože Brenčič | |
|
| |
Jože Brenčič
| Naslov sporočila: Odlomek: Beseda Čet 28 Nov 2013 - 20:22 | |
| Začutil sem ponošene čevlje, ko sem slišal šum žuborenja tvojih ustnic, ki so ostro zarezale, povzročile razjede sanjavosti, da si ne bi domišljal, da sva tu kot moški in ženska nepremagljiva.
Jože Brenčič | |
|
| |
Jože Brenčič
| Naslov sporočila: Odlomek: Ovinki ljubezni Čet 28 Nov 2013 - 20:24 | |
| Pozorno prisluhnem prhutanju angelskih kril, ko me pelje čez mavrico v kruto streznitev, pogledam ji v oči, v lesketajoči šarenici, zenici sta globoki, da bi lahko utonil v njih, lahko berem iz njenih oči, vidim nevarnost, če so oči prazne, hladne in žarki polomljeni.
Jože Brenčič | |
|
| |
Jože Brenčič
| Naslov sporočila: Odlomek: Zdaj je pravi trenutek Čet 28 Nov 2013 - 20:25 | |
| Samo naključje je odločilo, da nisva pračloveka, Kleopatra in Cezar, Marie in Pierre Curie, Tristan in Izolda, očarana z zvoki harfe, na katero igrajo vetrovi morja; Orfej in Evridika sva, Romeo in Julija, dve enako izgubljeni školjki, ujeti v hip. V njem smrtniki preštevamo svoja leta, izgubljene priložnosti, srečne trenutke, ki so edino, kar šteje in o čemer je pel Orfej do svojega bridkega konca.
Jože Brenčič | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Miselnice različnih avtorjev | |
| |
|
| |
| Miselnice različnih avtorjev | |
|