Latest topics | » Povabilo na kavo by marko vitas Tor 5 Nov 2024 - 6:07
» Pesem brez konca by marko vitas Tor 22 Okt 2024 - 9:24
» Predstavitev moje prve pesniške zbirke v Ruskem jeziku by Bojana Mihalič Tor 16 Apr 2024 - 0:39
» SVET PO TVOJI PODOBI by Bojana Mihalič Tor 16 Apr 2024 - 0:29
» BOG JE by marko vitas Sre 20 Mar 2024 - 18:47
» KRALJ PODGAN by marko vitas Čet 11 Jan 2024 - 11:05
» What is our purpose? by Aljaž Čuden Tor 9 Jan 2024 - 14:02
» SOJENICE by marko vitas Tor 2 Jan 2024 - 18:30
» BORDERLINE by Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:18
» A PERFECT DRUG by Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:15
» TEAR IN HEART by Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:13
» Желанная весна, Наталия Жизневская, (Željena pomlad) by Vasja Belšak - Tihi Don Ned 11 Jun 2023 - 18:44
» O sanjah.. by Mirjana Gabrovec Pon 15 Maj 2023 - 18:01
» MOSAIC HEART by Aljaž Čuden Ned 30 Apr 2023 - 13:40
» HAVE YOU? by Aljaž Čuden Ned 30 Apr 2023 - 13:37
» POLJE by marko vitas Pet 31 Mar 2023 - 21:22
» Зима-проказница, Наталия Жизневская, (Zima je nagajiva) by Kristina Anastasija V. B. Sob 24 Dec 2022 - 18:10
» ODSEV MESEČINE by marko vitas Pet 2 Sep 2022 - 18:58
» Карие глаза, Наталия Жизневская, (RJAVE OČI) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:29
» Я спросила у неба, Наталия Жизневская, (VPRAŠALA SEM NEBО) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:23
» Грусть осенняя, Наталия Жизневская, (JESENSKA ŽALOST) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:16
» Один шаг до весны, Наталия Жизневская, (En korak do pomladi) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:05
» TUKAJ IN ZDAJ... by Kristina Anastasija V. B. Ned 24 Jul 2022 - 14:56
» Dejanu by Vasja Belšak - Tihi Don Pet 22 Jul 2022 - 16:11
» Ples kurtizan by Vasja Belšak - Tihi Don Pet 22 Jul 2022 - 15:44
» Фотография отца, Наталия Жизневская, (Fotografija očeta) by Kristina Anastasija V. B. Pon 13 Jun 2022 - 18:16
|
|
| TI SI MOJ LEP SPOMIN | |
|
+3Alenka Nova Živa Mejak Mojca Žugman 7 posters | Avtor | Sporočilo |
---|
Mojca Žugman
Število prispevkov : 198 Starost : 67 Kraj : Ljubljana Datum registracije : 09/04/2010
| Naslov sporočila: TI SI MOJ LEP SPOMIN Pon 26 Jul 2010 - 9:03 | |
| Kakor da bi pravkar sanjala moraste sanje, je odšla iz lokala. Nič ni čutila. Čeprav je srce podivjano razbijalo, je globoko v njej vse umrlo. Nevidni robot je premikal njene noge in jo omotično, hipnotizirano, pripeljal do avtomobila. Sprostila je ključ, ki ga je nezavedno močno stiskala v svoji dlani, mehansko odklenila vrata, prižgala motor in se odpeljala, ne da bi se ozrla nazaj...
Dve leti kasneje...
Udobno zleknjena počiva v mehkem naslanjaču na vrtu njunega novega doma in se prepušča božanju toplih sončnih žarkov poznega poletja. Še malo, pa se bo vrnil s službenega potovanja... Miza je pogrnjena. Iz vitke steklene vaze se ji ponosno nasmiha žametni cvet žareče rdeče dalije, amulet njune cvetoče ljubezni... Iz kuhinje se širi slasten vonj okusno pripravljene večerje... Ob tem se spomni zgodbe o kuharici, ki so jo vprašali, katere začimbe uporablja, da je njena hrana vedno tako izvrstnega okusa. Kuharica jim je odgovorila in na koncu s svečanim glasom dodala: »toda šele tedaj, ko v lonec vržem ščepec svoje duše, jed dobi tisti pravi okus...« Obraz ji komaj opazno preleti znani sijaj. Da, sleherna jed, ki jo pripravi, je začinjena z nektarjem njene duše.
Zasanjano se zazre v prelepe belo-vijolične cvetove magnolije, ki jih je vedno tako oboževala. Oči se ji nehote orosijo, ko se za hip prepusti spominom. Spominom na tisti dan... Še danes ji srce zalije toplina neizmerne hvaležnosti Bogu, angelom..., vsem tistim nevidnim varuhom, ki so jo tisti dan ohranili živo in jo varno pripeljali do njenega doma. Kajti, še danes ne ve, katera roka je vodila volan njenega avta po vseh tistih cestah, skozi semaforje in križišča... Spominja se le, da se je nenadoma znašla na odmaknjenem parkirišču, v varnem zavetju dreves. Samo ne domov..., je odmevalo v njej. Ne more domov, kjer bi se vanjo zazrle radovedne oči njenih skoraj odraslih otrok. Z obema rokama se trdno oklepa volana, kakor da bi v njem iskala odrešitev. Iz njenih prsi se je utrgal krik. Krik, ob katerem se je ustrašila same sebe. Ni ji bilo mar, ali bi jo morda kdo utegnil slišati. Kričala je... Pustila prosto pot solzam, ki so kot hudournik stekle po njenem licu, razmazale njen popoln make-up in se izgubljale nekje v dekolteju nove svilene bluze. »Zakaj? Zakaaaaj..... , je njen krik odzvanjal v gluho noč. Zakaj mi je lagal? Zakaj mi ni povedal takoj na začetku? Tedaj, ko moje srce še ni začelo utripati hitreje vsakič, ko sem na ekrančku telefona zagledala njegovo ime? Tedaj, ko se v meni še ni razlivala toplina ob vsaki besedi njegovega žametnega glasu. Ko se še niso prižigale iskrice v mojih očeh, kadar so ob kavici zrle v njegov obraz. Zakaj, moj Bog, zakaj...? Zakaj sem mu tako zelo verjela? Mu zaupala. Prav njemu. Prvemu v vseh tel letih po žalostni ločitvi... Vse, vse se je zdelo kot eno samo dragoceno darilo usode«. Do danes..., ko jo je kruta resnica udarila naravnost v srce in mu je v šoku besno pljusknila kozarec vode v zgrožen obraz... Tisti trenutek je vedela le eno. Čas. Le to potrebuje... Morala bo sprejeti bolečino, živeti z njo... Kajti čas, ta dobri stari zdravnik, bo prinesel odgovore...
In jih je... Nežen nasmešek preleti njen obraz. Danes ve, da ga je morala srečati. Da je zares bil darilo usode. Le na zelo drugačen način, kakor si je v svoji zaljubljenosti slikala tedaj. Že zdavnaj mu je odpustila. Ker ve, da ni bil slab človek. Da se je tudi njemu življenje vrtelo v začaranem krogu stiske, razočaranja in osamljenosti. Da je prišel do tiste točke, ko se človek začne spraševati o smislu vseh dotedanjih prizadevanj. Tu nekje... sta se našli njuni tihi hrepenenji po ljubljenosti in sprejetosti. Ujela sta se. Imela sta enake vrednote, o marsičem sta razmišljala podobno ali enako, njuni pogovori so bili vedno bolj neskončni in nikoli dolgočasni. Toda, ne, ni bil eden tistih, ki te povabijo na kavico ali pijačo in pri tem razmišljajo le to, kako bi te najhitreje spravili v posteljo. Ne. Daleč od tega. Vedno je bil spoštljiv do nje, tako kot doslej ni bil še noben moški. Dal ji je vrednost, katere se niti sama ni zavedala. Ob njem je v sebi zopet z vso močjo začutila tisto prvinsko željo po življenju. Njeno srce je dvignil iz teme in ga prebudil, da se je znova moglo odpreti... in zaupati. Pogovarjala sta se odkrito, brez maske na obrazu sta lahko drug pred drugim razgalila svojo dušo, brez strahu, da bi bila zavržena. In brez sramu. Verjetno niti on ni pričakoval, da se bo tako zelo navezal nanjo in da si življenja brez nje ne bo mogel več predstavljati. Zdelo se je, da sta drug v drugem našla izpolnitev svojih sanj, svojih hrepenenj... Prav zato ga je tako zelo vzljubila in bila trdno prepričana, da je prav on tisti pravi...
Rane so se celile počasi, bolečina je pojenjala, vprašanja pa so ostajala. Po približno letu dni je bilo njeno srce osvobojeno. Tedaj je srečala Njega... Ljubezen svojega življenja. Ko je njeno srce zažarelo v novem sijaju, se je počasi začela zavedati, da je bilo tisto prej le preizkušnja, ki jo je potrebovala. Še danes jo ob tem preplavi val hvaležnosti. Da je tedaj našla v sebi moč... in odšla. Da zavoljo čustev, ki jih je gojila, ni bila pripravljena »prodati« svoje duše in zavreći vseh svoji načel... Nikoli ni bila tretji člen v verigi odnosa, ki pritiče le dvema... Nikoli ne bi mogla živeti z očutkom, da je pomagala razdreti zakon, pa četudi je le-ta že davno bil mrtev. Vedno bi v sebi nosila temno senco krivde. Preveč živ je bil spomin na nekdanjega moža, ki je več let zahajal k »prijateljici« in na bolečino, ki jo je tedaj nosila v sebi... In prav za to zvestobo sami sebi jo je življenje kasneje bogato nagradilo...
Iz tega bežnega obujanja spominov jo predrami zvonec na vratih. Lahkotno vstane, mimogrede prižge svečko na mizi in žarečih oči pohiti v njegov objem.
»On« pa bo za vedno ostal njen lep spomin... | |
| | | Živa Mejak
Število prispevkov : 417 Starost : 52 Kraj : tukaj in sedaj Datum registracije : 03/06/2010
| Naslov sporočila: Re: TI SI MOJ LEP SPOMIN Pon 26 Jul 2010 - 9:52 | |
| Lepo Mojca vedno nekaj za spomin....včasih zabolijo srečnih koncev, čimveč Imej se | |
| | | Mojca Žugman
Število prispevkov : 198 Starost : 67 Kraj : Ljubljana Datum registracije : 09/04/2010
| Naslov sporočila: Re: TI SI MOJ LEP SPOMIN Pon 26 Jul 2010 - 10:52 | |
| - Živa Mejak je napisal/a:
- Lepo Mojca
vedno nekaj za spomin....včasih zabolijo srečnih koncev, čimveč Imej se Hvala, Živa... Zgodba je izmišljena.., a lahko bi bila od kogarkoli... Življenje včasih riše čudne poti... Prelepe dneve ti želim.... | |
| | | Alenka Nova
Število prispevkov : 321 Starost : 65 Kraj : Forgotten Datum registracije : 06/04/2010
| Naslov sporočila: Re: TI SI MOJ LEP SPOMIN Sre 28 Jul 2010 - 20:18 | |
| lepo lepo | |
| | | Mojca Žugman
| Naslov sporočila: Re: TI SI MOJ LEP SPOMIN Sre 28 Jul 2010 - 21:20 | |
| | |
| | | Nuška Golobič
Število prispevkov : 1514 Starost : 49 Kraj : Radeče Datum registracije : 04/04/2008
| Naslov sporočila: Re: TI SI MOJ LEP SPOMIN Sre 28 Jul 2010 - 21:32 | |
| Mojca tako topla in nežna oseba se razbira iz tvojih besed. Ponosna sem nate in na tvoj pogled na svet | |
| | | Aren Vidovski
Število prispevkov : 134 Starost : 46 Kraj : Bled Datum registracije : 07/04/2010
| Naslov sporočila: Re: TI SI MOJ LEP SPOMIN Sob 31 Jul 2010 - 10:49 | |
| | |
| | | Matic Udrih
Število prispevkov : 331 Starost : 35 Kraj : Šempeter v Savinjski dolini Datum registracije : 20/04/2010
| Naslov sporočila: Re: TI SI MOJ LEP SPOMIN Sob 31 Jul 2010 - 11:41 | |
| Res je lepo | |
| | | Mojca Žugman
| Naslov sporočila: Re: TI SI MOJ LEP SPOMIN Sob 31 Jul 2010 - 18:05 | |
| - Nuška Golobič je napisal/a:
- Mojca tako topla in nežna oseba se razbira iz tvojih besed. Ponosna sem nate in na tvoj pogled na svet
Hvala, draga moja Nuška | |
| | | Mojca Žugman
| Naslov sporočila: Re: TI SI MOJ LEP SPOMIN Sob 31 Jul 2010 - 18:06 | |
| - Aren Vidovski je napisal/a:
- Lepo Mojca
Tudi tebi iskrena hvala | |
| | | Mojca Žugman
| | | | Franci_ PULKO
Število prispevkov : 316 Starost : 74 Kraj : Slovenska Bistrica Datum registracije : 19/02/2009
| Naslov sporočila: Re: TI SI MOJ LEP SPOMIN Sob 31 Jul 2010 - 18:19 | |
| - Mojca Žugman je napisal/a:
- Kakor da bi pravkar
sanjala moraste sanje, je odšla iz lokala. Nič ni čutila. Čeprav je srce podivjano razbijalo, je globoko v njej vse umrlo. Nevidni robot je premikal njene noge in jo omotično, hipnotizirano, pripeljal do avtomobila. Sprostila je ključ, ki ga je nezavedno močno stiskala v svoji dlani, mehansko odklenila vrata, prižgala motor in se odpeljala, ne da bi se ozrla nazaj...
Dve leti kasneje...
Udobno zleknjena počiva v mehkem naslanjaču na vrtu njunega novega doma in se prepušča božanju toplih sončnih žarkov poznega poletja. Še malo, pa se bo vrnil s službenega potovanja... Miza je pogrnjena. Iz vitke steklene vaze se ji ponosno nasmiha žametni cvet žareče rdeče dalije, amulet njune cvetoče ljubezni... Iz kuhinje se širi slasten vonj okusno pripravljene večerje... Ob tem se spomni zgodbe o kuharici, ki so jo vprašali, katere začimbe uporablja, da je njena hrana vedno tako izvrstnega okusa. Kuharica jim je odgovorila in na koncu s svečanim glasom dodala: »toda šele tedaj, ko v lonec vržem ščepec svoje duše, jed dobi tisti pravi okus...« Obraz ji komaj opazno preleti znani sijaj. Da, sleherna jed, ki jo pripravi, je začinjena z nektarjem njene duše.
Zasanjano se zazre v prelepe belo-vijolične cvetove magnolije, ki jih je vedno tako oboževala. Oči se ji nehote orosijo, ko se za hip prepusti spominom. Spominom na tisti dan... Še danes ji srce zalije toplina neizmerne hvaležnosti Bogu, angelom..., vsem tistim nevidnim varuhom, ki so jo tisti dan ohranili živo in jo varno pripeljali do njenega doma. Kajti, še danes ne ve, katera roka je vodila volan njenega avta po vseh tistih cestah, skozi semaforje in križišča... Spominja se le, da se je nenadoma znašla na odmaknjenem parkirišču, v varnem zavetju dreves. Samo ne domov..., je odmevalo v njej. Ne more domov, kjer bi se vanjo zazrle radovedne oči njenih skoraj odraslih otrok. Z obema rokama se trdno oklepa volana, kakor da bi v njem iskala odrešitev. Iz njenih prsi se je utrgal krik. Krik, ob katerem se je ustrašila same sebe. Ni ji bilo mar, ali bi jo morda kdo utegnil slišati. Kričala je... Pustila prosto pot solzam, ki so kot hudournik stekle po njenem licu, razmazale njen popoln make-up in se izgubljale nekje v dekolteju nove svilene bluze. »Zakaj? Zakaaaaj..... , je njen krik odzvanjal v gluho noč. Zakaj mi je lagal? Zakaj mi ni povedal takoj na začetku? Tedaj, ko moje srce še ni začelo utripati hitreje vsakič, ko sem na ekrančku telefona zagledala njegovo ime? Tedaj, ko se v meni še ni razlivala toplina ob vsaki besedi njegovega žametnega glasu. Ko se še niso prižigale iskrice v mojih očeh, kadar so ob kavici zrle v njegov obraz. Zakaj, moj Bog, zakaj...? Zakaj sem mu tako zelo verjela? Mu zaupala. Prav njemu. Prvemu v vseh tel letih po žalostni ločitvi... Vse, vse se je zdelo kot eno samo dragoceno darilo usode«. Do danes..., ko jo je kruta resnica udarila naravnost v srce in mu je v šoku besno pljusknila kozarec vode v zgrožen obraz... Tisti trenutek je vedela le eno. Čas. Le to potrebuje... Morala bo sprejeti bolečino, živeti z njo... Kajti čas, ta dobri stari zdravnik, bo prinesel odgovore...
In jih je... Nežen nasmešek preleti njen obraz. Danes ve, da ga je morala srečati. Da je zares bil darilo usode. Le na zelo drugačen način, kakor si je v svoji zaljubljenosti slikala tedaj. Že zdavnaj mu je odpustila. Ker ve, da ni bil slab človek. Da se je tudi njemu življenje vrtelo v začaranem krogu stiske, razočaranja in osamljenosti. Da je prišel do tiste točke, ko se človek začne spraševati o smislu vseh dotedanjih prizadevanj. Tu nekje... sta se našli njuni tihi hrepenenji po ljubljenosti in sprejetosti. Ujela sta se. Imela sta enake vrednote, o marsičem sta razmišljala podobno ali enako, njuni pogovori so bili vedno bolj neskončni in nikoli dolgočasni. Toda, ne, ni bil eden tistih, ki te povabijo na kavico ali pijačo in pri tem razmišljajo le to, kako bi te najhitreje spravili v posteljo. Ne. Daleč od tega. Vedno je bil spoštljiv do nje, tako kot doslej ni bil še noben moški. Dal ji je vrednost, katere se niti sama ni zavedala. Ob njem je v sebi zopet z vso močjo začutila tisto prvinsko željo po življenju. Njeno srce je dvignil iz teme in ga prebudil, da se je znova moglo odpreti... in zaupati. Pogovarjala sta se odkrito, brez maske na obrazu sta lahko drug pred drugim razgalila svojo dušo, brez strahu, da bi bila zavržena. In brez sramu. Verjetno niti on ni pričakoval, da se bo tako zelo navezal nanjo in da si življenja brez nje ne bo mogel več predstavljati. Zdelo se je, da sta drug v drugem našla izpolnitev svojih sanj, svojih hrepenenj... Prav zato ga je tako zelo vzljubila in bila trdno prepričana, da je prav on tisti pravi...
Rane so se celile počasi, bolečina je pojenjala, vprašanja pa so ostajala. Po približno letu dni je bilo njeno srce osvobojeno. Tedaj je srečala Njega... Ljubezen svojega življenja. Ko je njeno srce zažarelo v novem sijaju, se je počasi začela zavedati, da je bilo tisto prej le preizkušnja, ki jo je potrebovala. Še danes jo ob tem preplavi val hvaležnosti. Da je tedaj našla v sebi moč... in odšla. Da zavoljo čustev, ki jih je gojila, ni bila pripravljena »prodati« svoje duše in zavreći vseh svoji načel... Nikoli ni bila tretji člen v verigi odnosa, ki pritiče le dvema... Nikoli ne bi mogla živeti z očutkom, da je pomagala razdreti zakon, pa četudi je le-ta že davno bil mrtev. Vedno bi v sebi nosila temno senco krivde. Preveč živ je bil spomin na nekdanjega moža, ki je več let zahajal k »prijateljici« in na bolečino, ki jo je tedaj nosila v sebi... In prav za to zvestobo sami sebi jo je življenje kasneje bogato nagradilo...
Iz tega bežnega obujanja spominov jo predrami zvonec na vratih. Lahkotno vstane, mimogrede prižge svečko na mizi in žarečih oči pohiti v njegov objem.
»On« pa bo za vedno ostal njen lep spomin... Zelo lepo...lepo kot je pomladno jutro...kot življenje med cvetočimi livadami. | |
| | | Mojca Žugman
| Naslov sporočila: Re: TI SI MOJ LEP SPOMIN Sob 31 Jul 2010 - 19:01 | |
| - Franci_ PULKO je napisal/a:
- Mojca Žugman je napisal/a:
Zelo lepo...lepo kot je pomladno jutro...kot življenje med cvetočimi livadami. Tisočkrat hvala!!! Ahh..., kako pohvala vedno toplo pade na srce.. | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: TI SI MOJ LEP SPOMIN | |
| |
| | | | TI SI MOJ LEP SPOMIN | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| Kdo je z nami | Trenutno forum pregleduje 256 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 256 gostov :: 2 Bots Noben Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 353, dne Čet 21 Nov 2024 - 15:22 |
|