Avtorska poezija, proza in ostala avtorska besedila
 
KazaloKazalo  Registriraj seRegistriraj se  Prijava  Založba Literarni valZaložba Literarni val  
Latest topics
» ZDRAVILNA ZEL
Izidora Emptyby Saša Atanasov Pon 10 Jun 2019 - 21:13

» Breda Krošelj - Spomin na RGL
Izidora Emptyby Breda Krošelj Čet 11 Apr 2019 - 10:22

» DIPOL
Izidora Emptyby marko vitas Čet 11 Apr 2019 - 8:10

» CYBORG
Izidora Emptyby Saša Atanasov Pet 22 Mar 2019 - 23:19

» “PRI JOŽOVCU”
Izidora Emptyby Saša Atanasov Sre 20 Mar 2019 - 8:03

» Povabilo na kavo
Izidora Emptyby marko vitas Tor 5 Mar 2019 - 21:20

» EDGAR ALLAN POE & POE(M)
Izidora Emptyby Saša Atanasov Pet 1 Feb 2019 - 22:16

» PORTRET
Izidora Emptyby Saša Atanasov Pet 25 Jan 2019 - 20:50

» Neko dopoldne
Izidora Emptyby Breda Krošelj Ned 20 Jan 2019 - 8:27

» ALTARE
Izidora Emptyby Saša Atanasov Sob 12 Jan 2019 - 23:19

» CRYPTOWALLET.SI
Izidora Emptyby Saša Atanasov Sob 12 Jan 2019 - 16:55

» MRAČNI POET
Izidora Emptyby Saša Atanasov Čet 10 Jan 2019 - 12:13

» LOTUS (LOTOS)
Izidora Emptyby Saša Atanasov Tor 8 Jan 2019 - 17:11

» DAMOKLEJ
Izidora Emptyby Saša Atanasov Ned 6 Jan 2019 - 20:02

» PREKLETSTVA IN UROKI
Izidora Emptyby Saša Atanasov Tor 25 Dec 2018 - 21:12

» PLANET ZEMLJA 2
Izidora Emptyby Saša Atanasov Tor 25 Dec 2018 - 21:10

» POD ČLOVEKOM
Izidora Emptyby Saša Atanasov Ned 23 Dec 2018 - 20:47

» Svet večne pravice
Izidora Emptyby Vasja Belšak - Tihi Don Sre 28 Nov 2018 - 18:02

» Cigareta
Izidora Emptyby Breda Krošelj Sob 24 Nov 2018 - 12:46

» Ljubezen
Izidora Emptyby Vasja Belšak - Tihi Don Sob 17 Nov 2018 - 20:53

» Blodnjak obupa
Izidora Emptyby Vasja Belšak - Tihi Don Pon 12 Nov 2018 - 15:10

» Poljub v slovo
Izidora Emptyby Vasja Belšak - Tihi Don Pet 9 Nov 2018 - 12:21

» Nesmrtna pesem
Izidora Emptyby Vasja Belšak - Tihi Don Pet 9 Nov 2018 - 12:12

» Pesniška zbirka v eknjigi
Izidora Emptyby Breda Krošelj Tor 6 Nov 2018 - 10:11

» Kaktusov cvet - (odlomek)
Izidora Emptyby Breda Krošelj Ned 4 Nov 2018 - 23:21

» Spev ptic v izgubljeni čas
Izidora Emptyby Vasja Belšak - Tihi Don Sob 27 Okt 2018 - 13:18


Share
 

 Izidora

Go down 
AvtorSporočilo
Irena TurnšekFemale
Število prispevkov : 4
Starost : 66
Kraj : Makole
Datum registracije : 25/08/2011

Izidora Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Izidora   Izidora EmptyNed 9 Okt 2011 - 17:54

Prvi del
Umor

Strašen krik se razleže ko mala deklica opazi, da je njena babica mrtva. Na veliko hitijo vsi na mesto kjer deklica sedi in joče. Dvignejo deklico in jo odnesejo domov. Mrtvo ženo pa odpeljejo k ogledniku, da pogleda zakaj je umrla. Pride tudi čuden mož z belo brado in lasmi do pasu. Takoj vidi kako in kaj je na tem kar seje zgodilo. Med tem časom pa poiščejo sorodnike, ki bi lahko pokopali starko. Javi se družina Potter katere mož je sin te žene. Istočasno odkrijejo da je žena umrla od ugriza zelo velike kače, ki jo je ugriznila v vrat in vanjo spustila strašen strup. Take kače ni videl nihče in niti sanja se jim ne kakšna bi naj bila in kakšen je strup, ki je ubil ženo. Tako izve sin kako je njegova mati umrla. Pristopi tudi mož z belo brado in mož ga pozdravi tako, da se nihče več ne sprašuje kdo je to. Prav tako izve, da je pri njej živela mala deklica, ki je bila njena vnukinja. Mlada družina prihiti v dom moževe matere in presenečeno gleda malo deklico, ki tiho joče v kotu sobe. Medtem pa se starejši mož odide.
 Izidora,'' pokliče mož. Toda deklica se ne obrne in noče slišati nobenega okoli sebe.
 Iza,'' pokliče deček ob možu in na presenečenje vseh se deklica obrne in pogleda dečka.
 Kaj bi rad?'' se tiho oglasi deklica in pogleda proti prišlekom. Tu zagleda odraslega brata z ženo in sinom. Ni vedela da je njen brat že toliko star. Vstane se.
 Pridi sem prosim,'' reče mož. Deklica stopi do moža in ga pogleda.
 Babica je rekla, da moram k tebi. Preden je zaprla svoje oči in ni več dihala,'' reče deklica.
 Prav če je to njena želja. Vedno bom spoštoval željo moje matere. Toda kdo si ti?
 Moja mama je Irena Blad. Rodila sem se in pri tem je ona umrla kot mi je rekla babica. Babica me je vzela k sebi in skrbela zame vse do smrti, ki pa je bila kmalu. Prišel je strašen mož in babica me je skrila v temen prostor. Po kratkem postanku mu je babica pokazala vrata in ga nagnala. Toda nekaj ji je naredil kar jo je bolelo. Ko je odšel sem počasi prišla do nje in ona mi je rekla kar sem ti najprej povedala. Za očeta ne vem in tudi babica mi ni povedala nič o tem. Babica mi je dala ta medaljon zate. Rekla je da ga boš sedaj potreboval. Tudi meni je dala mojega.
 Vse si lepo povedala. Ta medaljon je od moje babice. Ko je umrla sem izvedel, da ga bom dobil takrat ko ga bom najbolj nujno potreboval. Zgleda da je sedaj čas za to. Moja sestra je bila zelo občutljiva in nikoli se ni pritoževala, da sem jo vedno zbadal. Nisem ji hotel prisluhniti ko mi je govorila o tem kar se lahko zgodi. Vedno sem mislil, da se ne more nič hudega zgoditi. Zato je odšla daleč in nisem vedel kaj se dogaja z njo. Takrat ko je odšla sem se zavedel, da ji ne bi smel nagajati. Nikoli nisem razumel zakaj je odšla. Takrat pa je babica prišla k meni in mi povedala stvari, ki so me presenetile. Rekla mi je, da bo sestra prišla nazaj in se bo ponovilo nekaj kar se je pred dolgimi leti. Takrat nisem vedel, da se bo ponovilo kar je bilo že dolgo znano v naši družini. Tudi nisem vedel da je prišla nazaj in sedaj vem zakaj. Za tebe bom skrbel bolje kot sem zanjo. James poskrbi,'' se obrne k sinu, ''da bo na varnem. Ti si prav tako odgovoren za njeno varnost. Vem kako se to sliši sedaj. Toda vedi da je to kar ti lahko narediš zanjo veliko in je to najbolj potrebno. Sedaj smo trije, ki jo bomo pazili…
 Kar se mene tiče,'' reče žena, ''ne vem kako jo bom lahko pazila nanjo.
 Se bo že pokazalo. Kolikor vem moja sestra ni rabila nič takega kot vezanja na sebe ljudi. Vedno je gledala na druge. Na sebe ni nikoli pazila, če ne bi kdo vedno stal v njeni bližini, pa je šla nekam kjer ni bila nikomur v napoto. Kako pa ti misliš James.
 Ne vem še veliko, vendar pa bom pazil, da je ne prizadenem. To je vse kar lahko obljubim.
 To je tudi vse kar lahko za sedaj narediš. Ti si takoj začutil kaj je treba narediti. Je še mala in paziti moramo nanjo. Koliko si stara?
 Tri leta.
 Torej si leto dni mlajša od tvojega bratranca. Tudi prav. Sedaj smo tu in če je to želja moje mame se bom tudi tega držal. Ona je vedela kako je bilo med menoj in sestro in to jo je bolelo, vendar pa ni nikoli tožila ali me kregala zaradi tega.
 Torej si ti bil prav tako nemogoč kot sem sedaj jaz?'' reče njegova žena.
 Ja.
 Naj bo tako. Kolikor bo rabila malo nežnosti od mene jo bo dobila. Ne bom nič naredila kar bi jo prizadelo. Drugače pa ne vem ali bom lahko ljubila njo tako kot najinega sina.
 Se bo že pokazalo.
James vzame malo deklico za roko in jo odpelje v njeno sobo. Teodor pa spravi svoj medaljon varno v svoj žep. Kasneje ga bo dal okoli vratu ker je to tako potrebno. Vedel je kaj pomeni ta medaljon in zato je bil vesel, da ga je mama dala njemu. Začnejo se priprave za pogreb. Mlada žena dela okoli štedilnika in pripravlja vse za dober obrok. Vidi kako je njena tašča bila dobro založena z vsem kar je potrebno za prehrano in vse kar je potrebno za bivanje. Zato lahko hitro uredi vse za trenutno bivanje in hrano. James in Izidora pa se v sobi sedita na postelji. James objame deklico ob sebi. Ne ve kaj bi naredil drugega. Ta ga pogleda in se nasloni nanj. Čuti varnost pri tem fantu, ki sedi ob njej. Tako tiho sedita nekaj časa. Kmalu se Izidora zave, da mora Jamesu pokazati kaj vse ima skrito. Ve da mora dati vse človeku, ki bo vedel kako je na tem in kaj je treba narediti. Tiho vstane in izpod postelje potegne veliko skrinjo in mu jo pokaže.
 To bi morala dati nekomu, ki mu je ime Dumbledore.
 On bo tudi na pogrebu. Bil je tu že ko je babica umrla in povedal ateju, da si ti v hiši naše babice. Prišel bo ko bo pogreb. Je velik in ima sive lase vse do pasu. Lahko ga boš spoznala.
 Dobro. Si bom zapomnila. Sedaj nimam kaj za delati. Rada bi, da spiš v moji sobi. Dovolj je prostora in postelja je velika. Upam, da boš ustregel moji želji?
 Prav. Toda ali imaš kako igrico, ki bi jo lahko igrala. Drugače nama bo dolgčas dokler ne bova morala na pogreb. Pa tudi sedaj mama kuha vse za kosilo.
 Ne vem kaj bi rad igral in tudi ne vem ali imam tako igro. Imam jih nekaj in poglej ali ti je katera znana.'' James pogleda v smer kamor mu je Izidora pokazala. Fant stopi do igrač in si jih ogleda.
 Vse so mi znane,'' reče ko si ogleda igrice, ki jih je pokazala, ''in veliko bi jih lahko igral, samo nimam nikogar s komer se bi igral. To so igre za najmanj dva igralca.
 Prebrala sem vsa navodila in vem kako se igrajo, vendar pa nisem nobene igrala, kjer se mora igrati z več igralci.
 Ti znaš že brati?
 Ja, babica me je naučila, ko je videla da sem sama pisala razne črtke. Čeprav nisem vedela njihov pomen. Zato sva bili v knjižnici. Hotela mi je kupiti knjigo.'' Izidora se žalostno obrne, da ne bi bratranec videl solz, ki so ji pritekle iznenada.
 Ne joči. Bomo že videli kako je in ti boš kasneje šla z nami k nam domov.'' Tiho jo objame in se nato obrne k igricam. ''Meni se ni dalo, ker mi je mama vse prebrala in tako mi pokazala kako se igra. Tale mi gre najbolje.'' Pokaže na figurice, ki so bile nekako v neredu na deski.
 Prav pa začniva.'' Reče in sede ob igrico, ki jo je James pokazal. Tudi on sam se usede k njej.
Zatopita se v igro in pozabita na to kar se dogaja okoli njiju. Tako ju najde Teodor in se nasmehne. Odide do žene in ji pove kje sta otroka. Ta se razveseli, da se je sin sprijateljil s svojo sestrično. Čeprav se boji, da bo rabila veliko več časa z njo kot je s sinom. Za sedaj je vse tako kot je najbolje. Po nekaj dneh pride veliko ljudi in mala deklica zagleda moža s srebrno brado vse do pasu. Tiho odide do svoje sobe in vzame veliko škatlo in jo odnese do njega.
 Si ti Dumbledore?
 Ja,'' reče mož.
 Babica mi je rekla, da ti moram predati to škatlo in boš ti vedel kaj narediti z vsem kar je v njej. Notri je tudi pismo.
 Hvala Izidora.
 Raje sem Iza.
 Tudi prav. Zelo si nenavadna in zato sem vesel, da sem te spoznal. Tvoj bratranec je precej navihan in rad nagaja. Malo boš tudi ti pazila, da ne bo preveč nagajiv do vseh okoli sebe ali ne.
 Če bom znala. Pa tudi ob meni je zelo miren.
 Vem da boš. Opazil sem to. To je dobro. Imaš občutek pravičnosti in vem, da ne bo mogel ničesar delati, če ti ne bo všeč.
 Prav.
 Pridna deklica. Sedaj pa pojdi k stricu in teti, da te ne bosta iskala.
 Gospod Dumbledore ali te lahko nekaj vprašam?
 Kar.
 Bojim se, da boste presenečeni kar se tiče pisma. Ali bo v redu tudi potem ko boste izvedeli resnico o tem kar sem in kdo sem? Ne vem ali je dobro vse to kar se bo vedelo. Moj stric še ne ve tega in to je nekaj kar se bo pokazalo, ko bo čas za to.
 Ne boj se. Sam bom poskrbel za vse kar je treba za to, da nihče ne bo izvedel tvoje skrivnosti kakršna koli je. Tvoj stric pa bo vedel veliko in ti veš kdaj lahko poveš in kaj lahko poveš vsem svojim. Ampak stric je dober in tudi teta je ta, ki bo znala pomagati in bo vredna vedeti vse kar bom izvedel sam.
Deklica se zahvali in odide. Pridruži se svojcem in tako se začne pogreb. Na grobu po pogrebu nastane velik kamen v obliki plamena in vsi pogledajo kaj naj to pomeni. Izidora pa se samo stisne k Teodoru. Ta pa samo privije malo deklico k sebi. Toda nihče nič ne vpraša kaj naj ta kamen pomeni. V čarovniškem svetu pa ni nič nenavadnega kadar se kaj takega zgodi. Teodor tiho poboža malo deklico po laseh in se skupaj z družino odpravi domov. Kmalu se uredi vse kar je potrebno glede hiše stare žene. Teodor dobi vse kar je potrebno v skrb dokler bo Izidora mala. Nato pa se odpravijo k Potterjevim domov. Pri stricu doma pa dobi mala deklica sobo, ki si jo lahko uredi po svoje. Kmalu je v njeni sobi udobno in prijetno in deklica se tiho pomiri. Žalostna zaradi babice tiho sedi v svoji novi sobi in premišljuje o tem kaj je videla. Ve kaj ji bo prineslo življenje. Toda ne ve ali bo njen brat, sedaj stric, pomagal in jo sprejel ko bo izvedel resnico. 'Mojster', ki je ubil babico, se je nasmehnil ob tem kako je žena umrla in rekel:
 Našel bom tvojo hčer in ko jo bom našel, bo moja žena ali si to želi ali ne. Tako sem se odločil in ti ne boš več mogla varovati skrivnosti okoli nje.
Nato je odšel in vse se je spremenilo. Toda ni vedel, da se je rodila iz starega telesa in zaživela kot mala deklica, ki je sedaj sama s svojimi sorodniki o katerih ne ve še kako in kaj. Za brata ne ve kako se bo uredilo to kar mu je naloženo. Toda kaj bo delala, ko bo prišel ta hudobnež spet v njeno bližino. Sedaj bo imela še sorodnike, ki pa bodo morali vedeti vse, da bodo pripravljeni na vse. Vendar ali bodo? Toda sedaj je to še daleč od nje in do vseh, ki so okoli nje. Upa da bo našla dobre ljudi, ki ji bodo pomagali v tej nevarnosti. Veliko bo takih, ki bodo naredili za tega človeka vse kar bo hotel od njih. Samo zaradi slave in možnosti mučiti druge ne glede kako se bo to odzivalo na tiste, ki si želijo miru in svobode. Istočasno pa Dumbledore bere pismo, ki ga prinesel s seboj s pogreba. Tiho zamišljen nato premleva komu lahko zaupa vse to. Pokliče svojo prijateljico in ji pokaže pismo. Ta ga bere in medtem časom pogleda ravnatelj kaj je vse v škatli. Tam najde predmete, ki so poškodovani in vidi da je nekaj v njih uničeno. Predmeti so tudi zelo poškodovani. Profesorica Hudura obrne k ravnatelju in pogleda po predmetih, ki so ležali pred njim na mizi.
 Zelo nenavadno. Toda kako je s to deklico, ki je sedaj sama?
 Sedaj je pri svojem bratu, ki je tudi njen stric. Veliko se bo še slišalo zanjo in sedaj veva kdo je.
 Tako je. Veliko moramo pripraviti vse okoli nas, da bo deklica varna vsaj v šoli. Toda kdo je primeren za zaupanje?
 To se bo izkazalo, ko se bo deklica vpisala v šolo. Potter ne ve, da je deklica prav toliko stara kot njegov sin. Preden sem vas poklical se je pokazala žena in mi dala rojstni list te deklice. Vse se bo uredilo ko bo čas za to. Sedaj se morava pripraviti in opazovati vse profesorje. Tako bova pripravljena na to kar se bo še zgodilo.
 Prav. Imava še sedem let do tega časa. Do takrat se bo izkazalo kako in kaj.
 Tako. Sedaj pa na delo. Nič ne sme biti naključno in nepričakovano. Vse se mora dobro premisliti in rediti.
Ravnatelj in profesorka se odpravita vsak na svoje delovno mesto in začne se raziskovanje vsega kar bi bilo nevarno za deklico. Dumbledore ve kako je s tem črnim možem in sedaj ve tudi to, da ima možnost delitve duše. Zato pogleda po knjižnici in najde kako in kaj je na tem. Tako je pripravljen na spopad, ki bo prišel. Ima tri dele duše tega človeka uničene v svoji pisarni in to je tudi nekaj kar mora vzeti v načrt. Vendar pa ne rabi iskati teh delov, ki so razdeljeni še kje. Razmišlja ali je tudi v šoli kakšen del skrit. Toda kako ga naj najde. V šolo ga ne bo spustil in to bo tudi dalo moč vsem, ki vedo da bi lahko bil ta del še vedno vezan za njega in ga držal pri življenju. Ali bo ta deklica lahko naredila to kar je do sedaj? Vendar pa je te predmete dobila še v času ko je bila odrasla in je bila na tem, da se ponovno rodi. Se bo že izkazalo kako in kaj.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
 
Izidora
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Literarni Val :: Avtorske literarne umetnije :: Avtorske Zgodbe - PROZA :: NOVA PROZNA DELA VSEH ČLANOV PORTALA-
Pojdi na: