Število prispevkov : 812 Starost : 78 Kraj : Križevci na Goričkem Datum registracije : 05/05/2011
Naslov sporočila: Praznina v praznini Sre 10 Sep 2014 - 18:24
Jean Sibelius - Valse Triste
Praznina v praznini
Kavica opoldne, vroča, nedišeča, temna čobodra, sterilen lokalček brez zasebnosti v nekem centru vsemogočnih nakupov, steklena mizica, lepa natakarica v mini krilcu, z neko praznino, in naveličanostjo v temnih očeh.
Pri sosednji mizici osamljena ženska, v precej poznih tridesetih letih, pred njo skodelica, v njej tema enake tekočine kot jo imam sam. Pogled mi zdrsne na njene noge, prekrižane, gladko obrite, v pisanih najlonkah, me nehote spomnijo na dva udava, krčevito prepletena v objemu ljubezni. Na nogah boginje novi salonarji po zadnji modi!
Prekratko krilce ne more skriti, do kje sežejo samostoječe najlonke, tako kakor tudi tesna bluzica, brez rokavov, z našito vrtnico, le s težavo skriva nabrekle bradavičke na njenih prsih, tistih, ki jih je nek radodarni estetsko nadarjeni plastični kirurg obilno podložil s silikonskimi vsadki! Nehote mi uide droben nasmeh, ko pomislim, kako ji je pod kožo napeljal naramnico okoli vratu, da ji tako dovršeno stojijo! Včasih sem lump, bom kar priznal!
Prime skodelico, ponese jo k ustnicam, ki jih je verjetno isti radodarni plastični kirurg bogato obdaril z malo preveč silikona, seveda na njeno željo. Zdaj malce spominja na racmana Jako iz Waltovih risank. No, za položaj devetinšestdeset so po vsej verjetnosti nadvse prijetne! Pod pazduho gladko obrita, ali depilirana, daje v okolico nedvomen občutek, da to ni edino mesto, ki je obrito! Spet sem lump! Naj mi bo, kajne! Opravičujem mnenje, da smo moški barabe!
Odpije požirek kavice in v okolico razširja svežino šopka vrtnic, s tisto kretnjo, ki je značilna za ženski rod, verjetno jim je dana v zibelko! Goste umetne trepalnice skrijejo modrino njenih oči, ko se ji na obrazu poleg brezhibnega osenčenja nariše senca naslade! Dvigne narisano obrv, tudi tu so dlačice, podarjene od narave, skrivnostno izginile! Sliko še polepša brezhibna pričeska po zadnji modi, malce ekscentrična vendar okusna. Lepo sliko zaokroža brezhibna postava, Malenkost premočna, točno taka, kot jo občudujem! Prelepa slika!
Zazvoni njen telefon! Na mizi je, ves pameten in črn, poleg torbice in ključa za avto, na katerem je pripet znak firme AUDI. Roka s karminasto rdečimi nohti nervozno pograbi sodobno napravico našega časa in prsti že drsijo preko zaslona, ki je vez z znanim svetom! Roka ponese napravico k ušesu, da pokrije velike zlate uhane, ki so verjetno vredni premoženje!
"Halo! Kva hočeš?" Kratek premor, nato nervozno: "A si znoru?" "Kva ti misliš, če ti enkrat dam, da sem kr tvoja?" Premor, sledi smeh: "Za kej tacga te je premal u tvojih hlačah, revček ubogi!" Starejši par pri sosednji mizi se začudeno spogleda, meni uide smeh, ona vidi, a je ne moti in osorno nadaljuje: "Ma, daj ne bluzi!" "Če si imel srečo, da si me enkrat slabo pokavsu, še nimaš pravice, da mi težiš! In še to, da naum pozabla - jebi se! Kjerkoli, samo pri meni ne več!"
Jezno, oholo odloži na mizico svoj pametni telefon, ki je očitno dovolj pameten za oba, pokliče natakarico, plača račun, pospravi svoj telefon v torbico, pograbi ključ z obeskom AUDI in odpeketa s svojimi salonarji, kot da je ves svet samo njen!
Ko je odšla, nisem občutil nič večje praznine! Ker je nemogoče občutiti pomanjkanje praznine - v praznini! Ostala je le slika depilirane koze v prekratkem krilu s telefonom, ki je pametnejši - od nje!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!