Vasja Belšak - Tihi Don
Število prispevkov : 812 Starost : 78 Kraj : Križevci na Goričkem Datum registracije : 05/05/2011
| Naslov sporočila: Utrinek iz prejšnjih življenj Ned 9 Jun 2013 - 14:33 | |
| Dire Straits - Brothers in Arms Utrinek iz prejšnjih življenjBoj! Smrt na veliko je kosila, vsevprek kriki, dim - plameni! Zver človeška moralo je ubila, zagrnila svet v pekel ognjeni!
Udar v prsi - nobene bolečine! Kri teče, nisem slišal strela! Vedno nam tako življenje mine? Roka usode je življenje vzela.
*** Začuden sem v brezčasjih časa, ker boj zame tokrat je končan! S kroglo v srcu in brez glasa, ležim s soborci svojimi obdan!
Vendar tu sem - še zmeraj živ, okoli sebe vidim besno klanje, a moj duh, ki vedno je iskriv, še vidi povzročeno razdejanje!
Gledam svoje telo, oči odprte, več ne zaznavajo norost sveta! S steklenim pogledom - zazrte nekam v sinje globine so neba!
V roki mojega otrplega telesa puška - na njej oster bajonet! Z njim v norosti bojnega besa tebe sem poslal na drugi svet!
Poslal? Kako, če tukaj stojiš? Veš - da se zgodba je končala? Gledaš isto klanje, se smejiš in rečeš: "Dobro sva se klala!"
"Menda res," zamišljeno dodam: "a ne vem, čemu sva to počela!" Pomislim na sinka - ki bo sam! Očeta mu je vojna vihra vzela!
Pomislim na svojo ljubko ženo! Kako brez mene reva bo živela? Bom še videl ljubo dušo njeno, ki v ljubezni zame je cvetela?
Kaos smrtnih krikov in ropota počasi potihnil je v daljavah, ostala morija - strašna zmota, porojena - v pohlepnih glavah!
Med dušami lebdim čez bojišče, ne ločuje nas rasa in ne vera! Bog ve, kaj kdo še tukaj išče in nihče ne ve, kaj je zamera!
Spodaj Soča kri prelito spira, zaradi nje je bitka pobesnela, v bližini tiho še nekdo umira, smrt čaka - da bo žrtev vzela!
Na ruševini svojega doma mama, na dlaneh krvava, drobna roka! Otopela, objokana, tiha, sama zaman tam išče svojega otroka!
Raztrgal je grom dom in njega, če je kaj ostalo - je zgorelo! Top pogled po razdejanju bega in obsoja našo pamet ponorelo!
Kdaj konec človeške bo morije, da več ne bomo tu samo trpeli, pohlepa, ki nas v noč zakrije, in bomo za ljubezen le živeli?
Vam ugaja svet - ki ga živite? Svet v katerem več pravice ni? Če tak všeč vam ni, se uprite in zgradite svet za vse ljudi!
Vasja Belšak
So pesmi, ki jih pošten človek enostavno mora napisati! Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem! http://kootation.com/stalingrad.htmlVasja Belšak | |
|