Plačilna nedisciplina.
Kako prefinjen izraz. Eleganten, skoraj dostojanstven, čeprav označuje navadno prevaro, goljufijo in izkoriščanje.
Nedisciplina.
Pojem s katerim bi označil neubogljivega otročeta.
Nekaj študentskih servisov, se je odločilo svoje dolžnike uvrstiti na seznam neplačnikov in ga objaviti na spletu. A kaj dosti jim to ni pomagalo. Dolžniki ostajajo dolžni, neizplačani brez plačila. Mnogo od teh podjetij ne obstaja več. Njihovi računi so blokirani. Lastniki neizsledljivi.
Nekateri podjetniki se poslužujejo novega načina zaposlovanja, ki je postal že skoraj trend- nudijo delo, a si dva, tri tedne na uvajanju oziroma preizkusni dobi.
Brez plačila.
Ta čas v zameno dobiš izkušnje in nova znanja. Po enem mesecu te odslovijo, češ da s tvojim delom niso zadovoljni in iščejo novega delavca željnega izkušenj.
Čemu to kot družba dopuščamo in toleriramo je nad mojimi zmožnostmi dojemanja.
Celo inšpektorji za delo, ob prijavi katerega od teh 'plačilnih nedisciplinirancev' le nemočno skomignejo z rameni, obenem pa ti ubijejo kakršnokoli upanje, ko ti mimogrede navržejo podatek, da omenjenega že poznajo, nekaj nade pa ti vseeno poskusijo vliti z utopično mislijo, da se je pa morda le spremenil in boš prejel denar.
Kolikor so meni znane navade teh osebkov in sem o njih slišal od drugih, ki so jih imeli priložnost pobliže spoznati, je stvar taka, da volk dlako menja, a nravi NE.
Menja le naziv in naslov podjetja, banko in tekoči račun, telefonsko številko, tudi dejavnost, včasih celo identiteto.