Zasvojena sem s trenutki. In v življenju dejansko ne šteje pravzaprav ničesar drugega. Trenutki nas bogatijo, siromašijo, žalostijo, bolijo, ostanejo vedno z nami, medtem ko dejanja počasi tonejo v pozabo.
Trenutki spreminjajo našo usodo in nas zaznamujejo.Za vse večne čase,torej so v svoji minljivosti večni, čeprav ne trajajo.
Dovolj je trenutek, da se zaljubiš, dovolj, da narediš usodno napako ali težko odločitev za vso življenje. In če nekaj pričakuješ, je samo trenutek, ko se to uresniči. In življenje je samo nizanje trenutkov, takšnih in drugačnih, s katerimi smo zaznamovani ali s katerimi zaznamujemo druge.
Nedavno sem gledala film, v katerem junaka, zakonca živita daleč narazen. In ko so vprašali moškega, v čem je smisel takšnega življenja ,da se srečata le vsakih nekaj mesecev, če imata srečo, celo vsaka 2 meseca za teden dni., je brez zadržkov odgovoril..za te trenutke se splača.
Ni nam dano, da bi trenutke sreče podaljševali v neskončnost, tudi če bi jih lahko, mi ta trenutek nadomestil drugi trenutek in spet smo v začaranem krogu.
Nekateri se trudimo trenutek ujeti s fotografskim objektivom ali ga poetično opisujemo in tako naredimo nepozabnega. Vse ostalo se niza na ogrlico spominov brušenih in nebrušenih diamantov in njihova vrednost počasi bledi.
Čeprav vemo, da se bo otrok rodi, pričakujemo kot neskončno trajanje, je sam trenutek rojstva božanski, kakor tudi, če nekdo umira in smo v sebi morda pripravljeni na zadnje dejanje ,je zadnji izdih trenutek, ki ustvari končno bolečino.
Na trenutke nismo nikoli pripravljeni, čeprav se nenehno prisotni in se ne dajo ujeti kar tako, ampak takrat, ko žele, da se nas dotaknejo.Čakaš na trenutek, ko zazvoni telefon, na trenutek, ko jo/ ga zagledaš, na trenutek, ko daš pogačo iz pečice ali a na trenutek, ko odtipkaš zadnjo cifro svoje PIN kode.
V trenutku spoznaš zmoto, resnico , v trenutku zrušiš hišico iz kart. So trenutki pravi in napačni?.Niso, samo trenutki so, ki so se v nekem danem trenutku morali zgoditi. Tudi slabi že za nekaj dobrega.
Življenje mi je v samo nekem trenutku dalo še eno možnost in od takrat so postali trenutki
smisel življenja. Veselim se vsakega. Tako tistih, ki si jih želim, kot tistih, ki me presenetijo,četudi so drugačni od pričakovanih.
Ujemi trenutek…