Literarni Val
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Avtorska poezija, proza in ostala avtorska besedila

KazaloKazalo  Latest imagesLatest images  Registriraj seRegistriraj se  Prijava  Založba Literarni valZaložba Literarni val  
Latest topics
» Povabilo na kavo
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby marko vitas Tor 5 Nov 2024 - 6:07

» Pesem brez konca
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby marko vitas Tor 22 Okt 2024 - 9:24

» Predstavitev moje prve pesniške zbirke v Ruskem jeziku
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Bojana Mihalič Tor 16 Apr 2024 - 0:39

» SVET PO TVOJI PODOBI
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Bojana Mihalič Tor 16 Apr 2024 - 0:29

» BOG JE
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby marko vitas Sre 20 Mar 2024 - 18:47

» KRALJ PODGAN
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby marko vitas Čet 11 Jan 2024 - 11:05

» What is our purpose?
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Aljaž Čuden Tor 9 Jan 2024 - 14:02

» SOJENICE
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby marko vitas Tor 2 Jan 2024 - 18:30

» BORDERLINE
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:18

» A PERFECT DRUG
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:15

» TEAR IN HEART
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:13

» Желанная весна, Наталия Жизневская, (Željena pomlad)
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Vasja Belšak - Tihi Don Ned 11 Jun 2023 - 18:44

» O sanjah..
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Mirjana Gabrovec Pon 15 Maj 2023 - 18:01

» MOSAIC HEART
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Aljaž Čuden Ned 30 Apr 2023 - 13:40

» HAVE YOU?
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Aljaž Čuden Ned 30 Apr 2023 - 13:37

» POLJE
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby marko vitas Pet 31 Mar 2023 - 21:22

» Зима-проказница, Наталия Жизневская, (Zima je nagajiva)
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Kristina Anastasija V. B. Sob 24 Dec 2022 - 18:10

» ODSEV MESEČINE
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby marko vitas Pet 2 Sep 2022 - 18:58

» Карие глаза, Наталия Жизневская, (RJAVE OČI)
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:29

» Я спросила у неба, Наталия Жизневская, (VPRAŠALA SEM NEBО)
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:23

» Грусть осенняя, Наталия Жизневская, (JESENSKA ŽALOST)
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:16

» Один шаг до весны, Наталия Жизневская, (En korak do pomladi)
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:05

» TUKAJ IN ZDAJ...
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Kristina Anastasija V. B. Ned 24 Jul 2022 - 14:56

» Dejanu
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Vasja Belšak - Tihi Don Pet 22 Jul 2022 - 16:11

» Ples kurtizan
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Vasja Belšak - Tihi Don Pet 22 Jul 2022 - 15:44

» Фотография отца, Наталия Жизневская, (Fotografija očeta)
Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Emptyby Kristina Anastasija V. B. Pon 13 Jun 2022 - 18:16

Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer

Go down 
AvtorSporočilo
Nuška Golobič

Nuška Golobič

Female
Število prispevkov : 1514
Starost : 49
Kraj : Radeče
Datum registracije : 04/04/2008

Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer   Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer EmptyPon 12 Apr 2010 - 11:51

Sin naše članice Ajde - Mojce Gartner, Iztok Gartner je po srečanju na Rašici lansko leto zapisal spodnji članek:

Objavil IZTOK GARTNER, dne 26.04.2009

V petek sem se znašel v zelo zanimivi družbi. Na srečanju pesnikov, ki ustvarjajo na spletnem portalu Pesem.si, ki je pravkar izdal tudi tradicionalni knjižni zbornik z naslovom Pesem SI 09, kjer so verjetno zbrane njihove najboljše pesmi preteklega leta. Ker sem bil totalni outsider, kar pomeni, da nisem poznal nikogar, sem že na začetku ustrelil veliko neumnost. Vsi sodelujoči so se namreč klicali po vzdevkih, se pravi tako kot se poznajo tudi na portalu. Ker so se mi zdeli nekateri vzdevki nadvse zabavni, sem to povedal tudi na glas, nato pa so mi pojasnili, da pri marsikomu ne gre za vzdevek, marveč za pravo ime. Jasno, tisti, ki so slišali šalo na račun vzdevka, ki je bil v resnici njihovo pravo ime, so me potem cel večer gledali malce čudno. Le kdo bi jim zameril, mar ne?Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Ajdagregor

PESNICA AJDA V DRUŽBI GREGORJA alias BOGA, KI SKRBI TUDI ZA PODOBO PORTALA

Ker gre za spletni portal, sem dobil občutek, kot da bi se srečali blogerji. Tudi tam gre vse skupaj verjetno isto, se pravi, da se pokličejo po vzdevku in preverjajo, če se poznajo. Skratka, simpatična atmosfera in cel kup zelo prijaznih ljudi, ki so zaslužijo pohvalo, da se jim sploh ljubi ustvarjati take vrste portal, nekaj pesmi celo izdati v knjižni obliki in se dobiti tudi na srečanju.Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Gabriel

OČARLJIVI IN ZELO ZABAVNI GABRIEL JE PREBRAL IZJEMNO DOBRO PESMICO O BOGU

Več kot uro trajajoča prireditev se je delila na dva dela. V prvem so izbrane pesmi prebirali isti recitatorji (Ana Porenta, Darinka Grmek Štrukelj, Saša Strnad, Urša Zalar in odlični Matjaž Gruden), v drugem pa so svoje pesmi v živo prebrali še pesniki portala. Čisto vse so mi bile na nek način všeč. Čisto vsaka mi je povedala svojo zgodbo, svoje občutke in svoj namen. Če bi hotel izpostaviti najboljšo, pa ne bi mogel mimo pesmi z naslovom http://www.etc, ki jo je spisal pesnik Brezinbor.Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Romana

PESNICA ROMANA SI BREZ DVOMA ZASLUŽI APLAVZ ZA NAJBOLJ DOŽIVETO INTERPRETACIJO SVOJE PESMI

Čeprav sem se na začetku bal, da mi bo dolgčas, je prireditev minila kot bi trenil, kar je za pesniškega amaterja kot sem jaz, preprosto neverjetno. Soba je bila nabito polna pozitivne energije, ali če vzdušje opišem z besedami pesnika Poeta: “Hvala vam, prijatelji moji, zaradi vas sijem.” Drži, vsi sodelujoči so sijali od dobre volje. Tudi zaradi dejstva, ker so se nekateri med njimi prvič videli v živo. Objemi, nasmehi, kramljanje in seveda dobre pesmi, ki se jih ne bi branila tudi kakšna bolj vplivna in znana knjiga.Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Urednice

ZALKA, ANA IN KERSTIN, UREDNICE PORTALA, SO Z VELIKIM VESELJEM ZAREZALE V TORTO IZ POTICE

A saj veste, kako gre ta zgodba. Če nisi dovolj znan, ali še bolje, če nimaš pravih zvez in botra, ki te financira, težko prideš naprej. Prav zato si vsi, ki tako ali drugače ustvarjajo ta portal, zaslužijo pohvale za pogum in jekleno voljo. Zelo iskreno lahko zapišem, da bi si prav vsi zaslužili velike črke med slovensko pesniško srenjo, saj so dobri, izvirni in inovativni umetniki.Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Vida

ŠARMANTNA VIDA JE RECITIRALA V HRVAŠČINI, KI SE JE SLIŠALA ŠE BOLJ DOVRŠENO OD SLOVENŠČINE

Po končani prireditvi nas je čakala še gostija, kjer so se mize šibile od domačih dobrot, kar je še ena pohvala za organizatorje, ki so tudi v današnjih težkih časih našli dovolj energije za brezhibno pripravo in izvedbo dogodka.Pester, zanimiv in zelo simpatičen pesniški večer Dsc02429

PESNICE BREZA, AJDA IN NUŠKA SO SE TAKOLE SPROSTILE PO URADNEM DELU

Pa naj ob koncu omenim še imena pesnic in pesnikov, ki so tako ali drugače sodelovali na prireditvi. Takole gredo: Darinka Grmek Štrukelj, Poet, Barbara Žvirc, Gabriel Stormer, Brezno, Jur, Ajda, Kočijaž, Hope, Ksenija Trs, Jasna, Gregor Grešak, Murka, Sonja Votolen, Silvy, Kai, Daya, Jedrt Malezič, Brezinbor, Helena, Mateja J. Hočevar, Sabina Hvastija, Ivie, Neda, Franci Novak, vsega 14 letna Ananas, Nuška Golobič, Vens, Adisa, Marija Gorše, Andrejka Jereb in seveda Svit Valovnik, starosta portala Pesem.si. Če sem koga pozabil, naj mi seveda oprosti.
Omenil bi tudi Branka Baćovića, ki je ob glasbeni spremljavi prijatelja Zorana, predstavil dve svoji pesmi in nam pričaral mešanico Bajage ter Radeta Šerbedžije.
In da ne pozabim, nekateri izmed pesnikov so že izdali svojo lastno pesniško zbirko. Jasno, ne poznate je, saj so trgovine njihove knjige potisnile čisto na dno police in jim pojasnile, da pač niso Tone Pavček. Bedno do konca.

http://iztokgartner.blog.siol.net/2009/04/26/pester-zanimiv-in-zelo-simpaticen-pesniski-vecer/
Nazaj na vrh Go down
http://www.malena.si

Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1
 Similar topics
-