Vasja Belšak - Tihi Don
Število prispevkov : 812 Starost : 78 Kraj : Križevci na Goričkem Datum registracije : 05/05/2011
| Naslov sporočila: Tebi ljubljena Tor 10 Feb 2015 - 19:53 | |
| ERNESTO CORTAZAR - Ay amor ya no me quieras tanto Tebi ljubljena
Vsako vlakno - mojega telesa je povsem napolnjeno s teboj, da občutim v tiho noč nebesa, povsem zamaknjen v tvoj opoj!
Po krvi mi potuješ kot usoda! Si res ženska ali domišljija? Nate je vezana sedaj svoboda, saj nenehno se s teboj opija!
Kakor Bog prisotna si povsod vpletena v solze - in nasmeh, moja rojenica - delilka usod, usodo napoveduješ mi v nočeh!
Mojega večnega podzemlja noč je luč mile duše razsvetlila, a duša moja poljub tvoj vroč na dušek je - kot lek popila!
Ko v večer roj zvezd posveti, si sonce, ki sveti mi v temo, si tista, ki jo želim objeti in z njo odpotovati - v nebo!
Takrat v samotah mojega srca osamljena drhtiš v molk noči, včasih kraljica mojega gorja, in ženska, ki v strast zgori!
V temi tvojih neznanih ugank si moja - bridkost ali sreča, a jaz žrtev vseh tvojih zank, ki tebi v srcu oltar posveča!
Ne vidim te, a vendar slikaš s tvojo lepoto podobe v očeh, da v samotni noči me zamikaš, srečo pričaraš v noč, nasmeh!
Si sreča, ki leži v globinah neskončne ljubezni duše moje, ki zapoješ - v mojih tišinah, sonetni venec za opoje tvoje!
Povsem zamaknjen v tvoj opoj, da občutim v tiho noč nebesa, sem povsem napolnjen s teboj v vsako vlakno mojega telesa!
Vasja BelšakZahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem! http://maherartgallery.blogspot.com/2012/12/serge-marshennikov-2.htmlVasja Belšak | |
|