Samma Melita
Število prispevkov : 91 Starost : 46 Kraj : Upper Carniola Datum registracije : 14/03/2012
| Naslov sporočila: Čisto moj Lublin Pon 2 Feb 2015 - 22:58 | |
| Oblizni me mehkobno, ti kozlovski gradec. Obdrži za hip mojo hladno dlan v svojem patriotskem smogu premoga. Odpri ta ogromna kovana vrata, da stečem po veličastnem stopnišču kirurške klinike. Ponudi mi veselje v nosljavih pogovorih v judovskem teatru. Zamolči temnolasega akademika, ki zjutraj z menoj beži izpod pomečkane odeje. Vzemi me nase na predavanjih ogromne medicinske fakultete. Izbriši mi sled zahoda, obudi mi kri Poljakinje, Židinje, ki se izdaja v mojem ukrivljenem nosu in zelenih očeh. Med stranmi v Lutki od Prusta me spomni, da je Maria Curie Skodlowska nedaleč stran... Tiha a vseprisotna. Tu nekje puščam dele in spomine. S svojim kozjim karakterjem hitim na vlak do Varšave, da odletim do Beograda in dalje do Kranja, kjer me nihče ne čaka. Mineva teden domače Slovenije. Na avtobusu z Lopate, za triinšestdeset evrov in 19 ur hrepenenja. Vračam se vate, Lublin. Odmevaš mi. Slišim le še tvoj: Witamy! | |
|