Vasja Belšak - Tihi Don
Število prispevkov : 812 Starost : 78 Kraj : Križevci na Goričkem Datum registracije : 05/05/2011
| Naslov sporočila: Pot Sob 3 Maj 2014 - 22:05 | |
| SECRET GARDEN - Passacaglia Pot
Sredi neke tihe - srebrne noči bom pripravljen nahrbtnik vzel in odšel tja, kjer bolečine ni, kjer še zadnjo pesem bom zapel!
Na tej poti pobožal bom z očmi tihe bore, ki so dali mi objem, budili upanje - da mi ne zaspi, šepetali - da oditi še ne smem!
Božal neme hraste bom prastare, tiste, ki tiho so verjeli vame, čeprav ponujali grde so utvare, ko na njihove sem jokal - rame!
Bukvi stari bom poslal poljube, z željo, da jo nihče ne poruši, rad poplačam prazne ji obljube, katere vpila raztrgani je duši!
Nato čakal bom, da iz mesečine pridejo luči zadnje lokomotive, da naložim ji žalostne spomine, vse bolečine tihe - večno žive!
Naj jih pelje - meni v veselje na kraj - kjer bodo šle v temo in z njimi vse moje tihe želje po zadnji reki, ki teče v nebo!
Na poti v pozabo bom zagrinjal srečo - ki me k tebi je vodila, da ne bi ljubezni se spominjal, ne zlaganosti - ki me je ubila!
A tam - kamor bom na pot odšel, kjer mi trpljenje v noč izgine, bom nesrečnim - nemo pesem pel, zapustil vam uganko in spomine!
Vasja BelšakZahvaljujem se lastniku te fotografije, ali tistemu, ki ima do nje pravico, da je pospremil na pot tudi to pesem! http://www.durini.si/2012/04/la-palma/Vasja Belšak | |
|