V razpokah časa se zavem popolne pareze misli. Povsod si! V vsaki misli.
V jutrih, ko ropotam z infuzijskimi steklenicami in tekam med vročičnimi, prestrašenimi ali umirajočimi očmi. V dopoldnevih, ko umazana od tuje krvi popravljam lasnice in tlačim vanje pobegle kodre. Nabadam vene in arterije, a zraven razmišljam, da imam sama rdeče celice gravirane z ljubeznijo zate. V opoldnevih si, ko ob prvem požirku čaja preslišim vabilo nespodobnosti. V popoldnevih, ko stiskam k sebi obupane svojce nekih ljudi, ko se rokujem s smrtjo, pa tudi ob petih še vedno koprnim in v ambulanti prezrem poglede eminence, ki skuša vdreti v moj svet misli, ki sem jih tako poceni prodala tebi. V večeru, ko zapuščam bolnišnico na robu mesta in sedem za volan, sesuta od upov, da si boš morda drznil izviti slab izgovor in naju postaviti pred dejstvo, skrito za prsnico in dejstvo, zevajoče iz vseh por razmišljanj, privlačnosti.
V jutrih, ko uspem poležati s psi in mački, gladim saten in lovim predstavo na pol spečih, žarečih misli. Takrat se nočem prebutiti ob pol petih. Sanjam te vse tja do pol sedmih, ko razboleta obvisim pod odejo in ko ultima ratio zareže: "Sama si! Njega ni!"
V dopoldnevih rešujem, živim svet običajnih ljudi. Tistim, ki so izgubili svojega otroka sredi belega dne, tistim, ki s HIV-om ne morejo umreti, skušam pomagati doumeti. A sama hodim h frizerju, sekam drva, se odpeljem po brejo pujso na Štajersko, zavijem v prazno cerkev iskat Boga, skakljam bosonoga po travniku sredi januarja. A nič ne pomaga. V ozadju še vedno zmagovito lobiraš ti. In nikomur ne morem priznati, kako povsem ljubljen si. Ubili bi me, še preden bi se dotaknila ene same tvoje sekunde. Odreši me! Za eno samo popoldne ko pečem gratinirane palačinke za sosedove otroke in nanje rišem srčke in mnoge I Love Youje.
Sprošča me, ko poslušam ljubezenske komade iz 80.ih. Jočem. Tvoja slika pa je namizje računalnika. Tvoja knjiga je na sopotnikovem sedežu mercedeza. Ker na vsakem semaforju vržem pogled na avtorja. Potem veš, da sem res blesava nate. Resnično povsod si.