Robert Kostadinoski
Število prispevkov : 227 Starost : 48 Kraj : boguizanogu Datum registracije : 10/11/2011
| Naslov sporočila: L Čet 26 Dec 2013 - 14:51 | |
| Ni živo bitje. Nima samoohranitvenega nagona. Treba jo je ohranjati, skrbeti zanjo, jo negovati. Biti skrben, jo hraniti, ji dajati zagona in novih moči. Ni je dobro zanemarjati, je jemati kot samoumevno ali kot nekaj, kar ti pripada in ti je bilo dano, preprosto, ker si jo po svojem mnenju zaslužiš.
Za vsako se je potrebno potruditi, jo bodriti, podpihovati in skrbeti, da zaradi malomarnosti ne ugasne.
Kdaj prenehati nositi na ogenj, ga skušati razžareti in kdaj je bolje odnehati, ne bom vedel najbrž nikoli.
Pri nekaterih sem morda odnehal prerano in bi me lahko grele še precej dolgo. Pri enih nisem dopustil niti tega, da bi nastal vsaj majhen plamen, čeprav bi bile morda prijetne in tople. Pri drugih sem nemara vztrajal predolgo in zaman nalagal na prešibko žerjavico, pri tretjih pa neučakan in preuranjen z nalaganjem in željo, da bi plamen segal čim višje v nebo in obliznil luno, zadušil še tisto kar je tlelo in gorelo.
Ne glede na vse skupaj je gotovo nekaj. Niti dve nista enaki!
Vsaka je drugačna, enkratna, različna tako od prejšnje kot od bodoče in v svoji edinstvenosti in unikatnosti – lepa!
Četudi je obsojena na bridki konec še predno se dobro začne, kljub trpkosti in bolečini, ki jo zna prinesti, jo je treba ceniti takrat, kadar jo imaš. Ne predajati se malodušju ampak užiti trenutek.
Ko pride znova bom pripravljen. Tako kot na vsako do sedaj.
Spet bo kot prvič.
Dokler pa tale ne izgori do konca ali pa se morda ponovno razplamti, zagotovo ne grem prižigati nove.
Lahko mi ugasneta obe. | |
|