Še vedno Te ljubim.
Pod dodelano masko neskončne odmaknjenosti sem zavarovana pred vsakršnimi poskusi moške približanosti. Ni se še rodil, ki bil bi kos paleti orožij in sistemov, ki sem jih natančno, počasi in z navdihom rojevala v skrivnem labirintu zanikanih čustev; vse v bran najinega kraljestva.
Vem, da ne verjameš, da te (še vedno in vsemu navkljub) Ljubim.
Odkar sem te ..., od takrat nisem več ista. Manjkaš mi... ..., ko sem te z zarjavelo hudobnostjo odrezala in zagnojila tisto, za kar sva oba Živela. Životarim. Opljuvana. Gracilnost tvoje pupe je izrinila za 8 kil zrejena prasica. Vaška matrona sem, skrita v posameznih svetiščih besed.
Takrat…
Preplašena sem pobegnila pred Strahom. Postajala sem mali jezni nekdo, ki je napadal Ogromen Nič. Kako plehko je reči: "oprosti mi", a v srcu še vedno buhti gnojna brozga moje lastne umazanosti.
Kozarec Carice Milice=najin slinasti poljub.
Tla tvoje pisarne=ljubila sva se na fuk dekci, ki je zložena čakala med medicinskimi buklami.
Kratochwill v BTCju, Mojca v Trzinu, pokrita tržnica=vsako najino popoldne...
Dopusti v Dalmaciji=kako daleč lahko plava kamen na valovih Ljubezni. Aha...in - voda me vreba reka mi je Ante Hiromantičar Njemački Astrolog. Pozdrav od Z in M. Rogoznica je res nekaj posebnega. Janez in Mici sta naju razumela in podpirala.
Ronhill mentol in Marlboro rdeče 120´s=zate bi začela ponovno kaditi.
Toyota Rav4=brez izjeme upam, da nekoč zagledam stare dobre Ray Banke na meni ljubi podobi za volanom.
Dune= tudi to bedarijo bi se prisilila v celoti prebrati, a samo zate.
Eden= parfum, ki ga še vedno uporabljam.
La vita e bella=najin moto in bistvo skupnega obstoja. … imam vtetovirano. Rotim te!, vprašaj me, kje.
Violončelo=še vedno rada poslušam newyorško filharmonijo in mislim na brodet, s katerim si me ujel in na pianino, kjer si lebdel v enkratnosti zastarele dišave.
Danes, Ljubi, skrivam skelečo rano. Pred prijatelji ječim. Pred Bogom rotim. Vse, kar si želim, je, da bi mi odpustil. Da bi spregovorila s teboj. Vem, da trpiš tudi Ti. Ni res, da moram drugače živeti, ker imam 28 let manj kot Ti. Ni res, da ne bi mogla stati ob Tebi. Res je le, da si bil predober z menoj. Da si bil, si in brez izjeme vedno boš- moj Najboljši. Najlepši. Najbolj Ljubljeni Moški. V katerega sem zalučala skalo ognjene ogabnosti.
Zdaj imam v spomin na najlepšo ero življenja le vtetovirano lepoto.
Dotakni se me! V solzah prosim te.