Vasja Belšak - Tihi Don
Število prispevkov : 812 Starost : 78 Kraj : Križevci na Goričkem Datum registracije : 05/05/2011
| Naslov sporočila: Noči ostrostrelca Čet 7 Feb 2013 - 14:37 | |
|
Hans Zimmer - A Way of Life
Noči ostrostrelca
Ostrostrelska puška v rokah, na njej vrhunski daljnogled! Misel v duši, da si že prah, cilj išče v mraku mi pogled!
Spiš? Glava v dlaneh počiva, na dlani ti je križ narisan! Tarča si - nič te ne skriva, le ti ne veš, da si odpisan!
Počasi prst sprožilec vleče, grom, glava je samo klonila! Imel ti tokrat nisi - sreče, zbežala je, ni se poslovila!
Jaz vem, nisi slišal strela, krogla pred pokom je prišla! V tišini te na pot je vzela, gospa - ki sočutja ne pozna!
Nisi junak - zdaj si zaspal, s pištolo več ne boš grozil! Ne boš več pred vojsko stal, ne kričal, da jih boš pobil!
Ugasnil ti je plamen v očeh, ogrnila te v pozabo je tema, v mrak odšel je tvoj nasmeh, ne boš več tu - počel gorja!
Omahnil si v imenu domovine, ki je grdo izdala narod moj! Sedaj več ne čutiš bolečine, vse gorje sedaj je za teboj!
Toda še mi prideš v spomine, pogosto prideš - tudi nocoj! Nikdar mi ta spomin ne mine, a umrl si, ker si želel boj!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem! http://www.haylazforum.com/threads/90244-Wallpaper-%28Chapter-18%29Vasja Belšak | |
|