Število prispevkov : 812 Starost : 78 Kraj : Križevci na Goričkem Datum registracije : 05/05/2011
Naslov sporočila: Mavrična pot Čet 20 Sep 2012 - 14:44
Michel Pépé - Le Coeur des Anges
Mavrična pot
Videl sem, kako solzno je oko skozi popolno temo pozabljenja, risalo barve bleščeče na nebo, črne stene izbrisalo podzemlja in v teh barvah sem videl njo!
V tolmunu zvrtinčenem razpeta mavrica - v njej ona zapletena, ji lica z nasmehom so prežeta, prsi boža iskriva zvezda njena! Od luči je njene vsa prevzeta!
V vrtinec lepa mavrica rotira, v nje središču lepi njen obraz pošlje poljub srcu - ki umira, in duši, ki sveta zapušča mraz! Sveta, ki pot mlačnosti ubira!
Potem paleta barv je zbledela, luč Doma je zakrila grozni čas in nesrečno dušo k sebi vzela! Dala ji tudi znanje je in glas! Še lahko bo - o ljubezni pela!
Šel bo pesmi glas v svet teme, kje ljubezen je, pokazat ljubi, da tamkaj spi - kjer ima srce! Zbudi jo samo, kdor jo poljubi ter obriše vso grenkobo z nje!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem!
Nazadnje urejal/a Vasja Belsak - Tihi Don Tor 6 Nov 2012 - 18:25; skupaj popravljeno 1 krat
Suzana
Število prispevkov : 94 Starost : 41 Kraj : :) Datum registracije : 25/12/2011
Naslov sporočila: Re: Mavrična pot Pet 21 Sep 2012 - 21:55
Citiram :
Videl sem, kako solzno je oko skozi popolno temo pozabljenja, risalo barve bleščeče na nebo, črne stene izbrisalo podzemlja in v teh barvah sem videl njo!
V tolmunu zvrtinčenem razpeta mavrica - v njej ona zapletena, ji lica z nasmehom so prežeta, prsi boža iskriva zvezda njena! Od luči je njene vsa prevzeta!
Lepa pesem Vasja, posebno izpostavljeni kitici. Lep večer ti želim
Hvala za veliko pohvalo, Suzana! Iskreno me veseli, da ti je všeč!