Dani Bedrač
Število prispevkov : 94 Starost : 70 Kraj : Celje Datum registracije : 21/05/2008
| Naslov sporočila: Le eno pesem še napišem Sre 30 Maj 2012 - 11:57 | |
| VRAČANJE skozi mlačen mrak se vedno znova vračam vase ... kot se vrača vsak, ki v sencah svoje pesmi pase.
in skoraj brez sramu se srce pod težke veke skriva, kjer ga s slino zvezd polnoč umiva.
z žejnimi očmi v meni hrepeni svoboda. a nebo molči, le v oblakih joče voda!
in skoraj brez moči se srce razkošju sanj upira, a polnoč bledi kot da umira.klikni in poslušaj!GOSPOD MOJ
gospod moj, nocoj bom tvoja žrebica: na makovem zrnu uspavanka, v tvoje srebrne lase zamrznjena ptica.
gospod moj, zate bom spet devica: pod belimi brezami sanj v krošnjo minljivih spoznanj ujeta tatica.
gospod moj, zate bom kapljica znoja: vroča na tvojem zrcalu, vreščeča v olju tvojih dlani. nora boginja razkroja.
ospod moj, nocoj bova bogata: s silnimi šumi prežeta bo butala najina kri v mehurjasta vrata.
gospod moj, nocoj bom tvoja balada, struna na tvoji kitari: v utrujene verze ujeta, nikoli več mlada.
gospod moj, nocoj se bova umila v zmrznjeni mesečini, v gosti, razpenjeni slini in se zjutraj ubila. klikni in poslušaj!LE ENO PESEM ŠE NAPIŠEM
le eno pesem še napišem, mati: takšno, ki bo zdramila ljudi. takšno močno, črno, ki boli: tisto zadnjo, ki ne da mi spati.
svet je poln steklovine, mati, trnja in bodic; svet je stkan iz zarjavelih žic! v pepelu tlijo mehka srca ptic, od jedkih saj mi krvave podplati.
v mehki zibelki sem sanjal, mati, začetek zgodbe o minljivi sreči. prihajam k tebi, da ob črni sveči jo bova skupaj zmogla dokončati.klikni in poslušaj! | |
|
Nuška Golobič
Število prispevkov : 1514 Starost : 49 Kraj : Radeče Datum registracije : 04/04/2008
| Naslov sporočila: Re: Le eno pesem še napišem Pet 1 Jun 2012 - 9:08 | |
| Ko se registriram, pa dela:) Tak, da fajn | |
|
Dani Bedrač
Število prispevkov : 94 Starost : 70 Kraj : Celje Datum registracije : 21/05/2008
| Naslov sporočila: Re: Le eno pesem še napišem Pet 1 Jun 2012 - 9:36 | |
| hojli lojli! | |
|
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Le eno pesem še napišem | |
| |
|