Na knjižnični pult sem tiščal Potepuhe Knuta Hamsuna in na glas sem se začel smejati, ko je gospodična poleg mene povpraševala knjižničarko po knjigi 'Morala in etika v marketingu'.
Obrnil sem se k njej in že na jeziku sem imel, da bi ji rekel:"Ne bi raje vzela Humor in lagodje pri Cankarju?"
A mi je, zaradi njene sloke postave in uradnega paža, ki je bil na tej dolgonogi izposojevalki videti prav privlačen, iz ust priletelo:"A ni to oksimoron?"
Kislo se je nasmehnila, kot bi si mislila:"Ti si moron." in z bibliotekarko izginila med policami.
Naj me strela, naj me pes poščije, če jo ni nesla v roki. Celo pomahala mi je z njo, češ vidiš, da obstaja.
Ko sem potem neki dan gledal film na enem izmed komercialnih programov sem se med reklamami spomnil mladenke in knjige.
Prav vsak izdelek nam prodaja neka huda mačka ali pa nabildan tip! Pa naj bo to avtomobil, žele bonboni, čistilo za sekret ali pa zobna krema.
Človek bi ob reklamah za šampon pomislil, da imajo lepe lase le joškate blondinke, ki so v enem dnevu na Kilimanjaru, ob Kaspijskem jezeru in na letališču J.F.K., dnevne vložke uporabljajo le prelestne dvajsetletnice, ki se kljub mesečnem perilu neizmerno zabavajo v kakem imenitnem nočnem klubu in jih prav nič ne zvija in niso prav nič čemerne in zoprne, žvečilne gumije pa žvečijo le mladci, ki skačejo z več desetmetrskih pečin na glavo direkt v razpenjeno morje!
Same lepotice in lepotci! Niti povprečni ljudje ne, kaj šele malo manj privlačni, da ne rečem grdi!
Tudi potijo se le čedni!
Grdim ne preostano praktično nič!
Lahko se odpravijo lajšat težave gobavcem ali pa v rudnik...
Ni hudič, da ne bodo znanstveniki začeli ustvarjati kak lep gen in bodo skušali izkoreniniti neprivlačnost. Ali pa grdobe začeli zapirati v rezervate. Belozobi ljudje, gostih las in izklesanih teles brez grama odvečne maščobe, ženske jedrih jošk in okroglih ritk, moški z bicepci in radiatorji na trebuhu pa se bodo smejali onstran ograje in jim metali arašide ter sadje prek nje.
Morala in etika...
Pa kaj še!
Obcestni plakat s štirimi fračami v kill bill varianta kombinezoni, ki nagovarjajo naj pokličemo T2 za TE4. Vsaka mašina predstavlja eno od ponudb. T2!?
Sveta pomagavka, Jezus, Marija in Jožef!
Bog odpusti jim, ampak sex (se) prodaja!