Neda Galijaš
Število prispevkov : 21 Starost : 63 Kraj : Ljubljana Datum registracije : 15/05/2011
| Naslov sporočila: U POSJET LJUBAVI Sre 25 Apr 2012 - 15:07 | |
| U POSJET LJUBAVI
To je odlazak u nepoznato, gdje nikad ne znam kakvo me slavlje očekuje. A nije jasno ni kada ću se vratiti. Najradije vidim da mi Veseli otvori vrata i zaželi dobrodošlicu. A kad jednom uđem, ne želim više otići. Smušeni samo čeka na prvi susret. I dok Zadovoljni naseljava moje pore, Zbunjeni jedva čeka da mi zasoli doživljaj. Kod Ljubavi je često Nježnost u gostima. Tad se razliježu zvuci Romantika uz pratnju Opuštenog. Na popisu gostiju je i svevišnja Ljubaznost ali uvijek u društvu Opreznog. Svoj položaj kod Ljubavi zauzimaju Šutljivi i Brbljivi, i baš kad ne treba podmetnu noge. A Nespretni se svugdje ugurava i budno prati da ne bude sve sjajno. Dok Zamišljeni redovno brine o mojoj prehrani, Sumnja oprezno navaljuje i sa sobom dovodi Nezadovoljnog. No, svemu dođe kraj, pa i mojoj posjeti Ljubavi. Prije nego se vrata zatvore, tiho i niotkud se pojavi Nesigurni, uhvati me za ruku i ne ispušta me. Dotrči i Žalost, a ubrzo sretnem i Izgubljenog. Tako se skupi jedno nezahvalno društvance, koje mi počne kljucati svak sa svoje strane da mi već i Ludost počne namigivati. Iz cijele te gužve izvuče me Savjest I odvuče me do svog znanca Odgovornosti. Uz njihovu pomoć, uspijevam se riješiti okupljenog društvanca i napuštam kuću Ljubavi.
Posjeta je nezaboravna i ima epilog. Zove se Prijateljstvo. Klanjam se. | |
|