Vasja Belšak - Tihi Don
Število prispevkov : 812 Starost : 78 Kraj : Križevci na Goričkem Datum registracije : 05/05/2011
| Naslov sporočila: Pravljica za odrasle otroke. Pet 30 Mar 2012 - 19:47 | |
| Ernesto Cortazar - Beethoven's Silence ( francoska beseda passe pomeni v slovenščini - mimo )PRAVLJICA ZA ODRASLE OTROKE ( vas, tu as déja passé )
PREDGOVOR
Uvod je tu nadvse resničen, čeprav mi morda nekdo ne bo verjel! Moralni prag je res uničen! Ljudem dostojanstvo - vrag je vzel!
UVOD
Bil čudovit je dan poletni, šel žejen v bife spit sem limonado, sedel v senci sem prijetni, ogledoval si moških radosti parado.
Tri dame ob kavi so sedele, jim sloj pudra ni zakril - mozolje, bile so turobne nič vesele, saj očitno so bile res slabe volje.
Razkazovale so darov obilo. Tu vse pomembno šlo je na razstavo! Potem se je pa žal zgodilo, da so odprle vrata - v votlo glavo.
Je prva, jezna res najbolj, odpila kavo, nato pa tako je rekla: "Jaz bede res imam dovolj!" "Od zdaj pazim, komu jo bom slekla!"
"Dečko zasluži mi premalo!" "Še manj kot jaz, to pa več ne gre!" "Malo naj se trudi, tnalo!" "Bo za njega bolje, sicer bo passe!"
"Šel moj bo h kakšni kozi!" čez stisnjene zobe druga je dejala: "Naj kar njo v kripi vozi!" "Jaz pa kar mercedesa bom poiskala!"
"Moj naj služkinjo poišče!" "Sicer sam bo kuhal, pral in likal," čivka tretja brž ko pišče: "ali poišče opico, da ji bo vtikal!"
"Z mojo več bi prislužila!" "Zato naj pazi - kaj z menoj počne!" "Hitro ga bom - zapustila!" "Bolje da se trudi, sicer bo passe!"
Saj več tega so "odkrile", ni vse za vsako krotko dušo in uho, nazadnje so se pa zmenile, da dečki so passe, one v raj gredo!
Do tu pisal sem - resnico, no, od tu dalje se pravljica začne, zato ima pač vsak pravico, da bere jo naprej, ali na pivo gre!
PRAVLJIČNI ZAPLET
Kar so sklenile so storile, vse so poiskale napolnjen si račun, na hitro "srečno" poročile, pozabile, da jaha jih zapit tajkun.
Imele so oblekic na vagone ter nakita, da mrak ti pade na oči, čednih čevljev za pol tone in vse kar nezmerno srce si poželi.
Žal s temi strički je tako, da po mucah so dobile skrajno malo, a zato več v usta in črevo! Tajnice so rade uredile vse ostalo.
No, zato bilo ni naraščaja! Saj noben tajkun ni več tako zabit, da žrtvoval bi košček raja, če lahko porabi ga za - lastno rit!
Situacija nevšečna je bila (Se ve, da denar izrodke proizvaja?) muca je za seks ustvarjena, če dovolj ga ni, zares hudo nagaja.
So nekaj let vse to trpele, potem so ponovno na kavi se dobile. Usodo si bomo v roke vzele, čas je za razplod, so brž sklenile!
Naj bi nam dali - naraščaj, pa ne bi nabile kapitalne jim roge, to zdaj res ni več vprašaj, denarce naj obračajo, ker so passe!
PRAVLJIČNI RAZPLET
Kar so sklenile so storile, vse tri strastno so odšle - na lov, so hitro ljubčke si dobile vse mucke potešene nosile so domov!
No, ena od dam je naletela na tipa, ki ga nekoč je že nagnala! Ker večji dohodek je imela, ga trdosrčno je v pozabo odposlala!
Imel je pa dečko seksi rit in stas in glas, da je kar obstala! Da tudi v hlačah je razvit, med strastnim plesom - je spoznala!
Kmalu jo držal je čez boke, čeprav mu je rekla, da je poročena, da si le močno želi otroke, zato njega je izbrala - muca njena!
Ker je boljši seks kot tak (Vsekakor boljši od takega na roke!) in fant ni ravno bil bedak, navdušeno začel je - delati otroke.
Ko možek v službi je garal, da žena bi malo bolj sladko živela, ji je ljubček muco preoral tako zelo navdušeno, da je cvetela!
Počasi se veza je zapletla (To navadno se zgodi, ko se ne sme!) saj se je ljubezen spletla, pamet pa v tem primeru gre - passe!
PRAVLJIČNI KONEC V nežnostih leto je minilo, a ostal je njen trebušček - prazen, upanje v otroka se razbilo, čeprav ljubček delal je kot blazen.
"Poglej, ti si moja sreča," vsa žalostna mu nazadnje je dejala: "toda rada bi bila noseča!" "Stori to, da ne bom drugje iskala!"
Nenadoma je ljubček vstal, pred njo silno na hitro se oblekel, ji šop denarja v roke dal, nasmehnil se - to v obraz ji rekel:
"Le tebe ljubil sem nekoč, ti si to seveda - zdavnaj pozabila, saj ti si me nagnala proč, zato, ker si več od mene zaslužila."
"Zato sem odločil se tako, da sreče iskal več ne bom po svetu, dal nobeni prstan na roko, ne bik za pleme bil nekemu dekletu!"
"Moj junak v muce strelja, ker prerezan ima semenovod - meglo, zato zaman je tvoja želja, ker nič z naraščajem najinim ne bo."
"Ne dam semena muci tvoji! Ne sodi to v vsako! Ni za moj okus! Daj muco lakomnosti svoji! Jaz ne dam življenja ti v tak gnus!"
"Same ste ta svet gradile, srce, ljubezen pod denar postavile! Tudi človečnost ste ubile! Zdaj pojdi brez slovesa - si passe!"
MORALNI NAUK
Če se nekdo z ljudmi igra, na koncu bo le svojo kazen doživel, saj hitro tudi sam spozna, da zagotovo prazen bo v smrt odšel!
Vi kar imejte svoje kaste, meni resnično od nekdaj - dol vise, zato pošiljam vam namaste, prišel je čas, da bom še jaz passe!
POST SCRIPTUM
Da bi bila mi čista moja vest poeta in kakšen moralist mi kože ne odere, mladini do vključno šestnajstega leta PREPOVEDUJEM, da pravljico prebere!
Vasja BelšakZahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem! http://dajana.blog.siol.net/2011/11/12/tri-gracije/Vasja Belšak | |
|