| Pesem | |
|
+3Karmen.Vidmar Vasja Belšak - Tihi Don Suzana 7 posters |
Avtor | Sporočilo |
---|
Suzana
Število prispevkov : 94 Starost : 40 Kraj : :) Datum registracije : 25/12/2011
| Naslov sporočila: Pesem Sob 24 Mar 2012 - 21:58 | |
| Pesem ni človek, a se iz človeka rodi, sestavljena iz sanj, želja, žalosti ali radosti, kakor človek zaživi.
Pesem ni ptica, a iz duše poleti, visoko nekje, ujeta v drevesnih krošnjah daleč vidi - vse kar je in tisto česar ni.
Nazadnje urejal/a Suzana Kolmanko Ned 27 Maj 2012 - 11:01; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
| |
Vasja Belšak - Tihi Don
Število prispevkov : 812 Starost : 78 Kraj : Križevci na Goričkem Datum registracije : 05/05/2011
| |
| |
Karmen.Vidmar
Število prispevkov : 17 Starost : 60 Kraj : Nova Gorica Datum registracije : 24/10/2011
| Naslov sporočila: Re: Pesem Ned 25 Mar 2012 - 13:21 | |
| lepo | |
|
| |
Suzana
| |
| |
marko vitas
Število prispevkov : 114 Starost : 58 Kraj : Laze pri Borovnici Datum registracije : 24/01/2012
| Naslov sporočila: Re: Pesem Tor 27 Mar 2012 - 7:25 | |
| Ob prebiranju te pesmi, se mi je glede človeškega napuha utrnila misel na verze Otona Župančiča:
Nima fantek kapice kapica ima fantička prišumele sapice niso vzele kapice vzele so fantička.
Želim vam še naprej obilo ustvarjalnega navdiha ali Erosovega dotika. Kakor vam drago, ko oglasi se dika.
Marko | |
|
| |
Suzana
| Naslov sporočila: Re: Pesem Tor 27 Mar 2012 - 11:02 | |
| - marko vitas je napisal/a:
- Ob prebiranju te pesmi, se mi je glede človeškega napuha utrnila misel na verze Otona Župančiča:
Nima fantek kapice kapica ima fantička prišumele sapice niso vzele kapice vzele so fantička.
Želim vam še naprej obilo ustvarjalnega navdiha ali Erosovega dotika. Kakor vam drago, ko oglasi se dika.
Marko Marko, hvala za komentar, tudi vam veliko ustvarjalnega navdiha ali Erosovega dotika... | |
|
| |
marko vitas
Število prispevkov : 114 Starost : 58 Kraj : Laze pri Borovnici Datum registracije : 24/01/2012
| Naslov sporočila: Re: Pesem Sob 31 Mar 2012 - 6:48 | |
| Mišljeno je bilo tudi kot pohvala. Še naprej tako... | |
|
| |
Suzana
| |
| |
Neda Galijaš
Število prispevkov : 21 Starost : 63 Kraj : Ljubljana Datum registracije : 15/05/2011
| Naslov sporočila: Re: Pesem Ned 27 Maj 2012 - 9:52 | |
| Lepa pesem, Suzana! Mogoče bi v zadnjem stavku TUDI zamenjala s TISTO? Zdi se mi boljše, poglej še ti. "vse kar je in tudi česar ni." lepo bodi, Neda | |
|
| |
Suzana
| Naslov sporočila: Re: Pesem Ned 27 Maj 2012 - 11:05 | |
| - Neda Galijaš je napisal/a:
- Lepa pesem, Suzana!
Mogoče bi v zadnjem stavku TUDI zamenjala s TISTO? Zdi se mi boljše, poglej še ti.
"vse kar je in tudi česar ni."
lepo bodi, Neda Hvala Neda, res zveni malo boljše... sem popravila Sem vesela dobronamernega komentarja, lepo sončno nedeljo, Suzana | |
|
| |
Neda Galijaš
Število prispevkov : 21 Starost : 63 Kraj : Ljubljana Datum registracije : 15/05/2011
| Naslov sporočila: Re: Pesem Ned 27 Maj 2012 - 11:09 | |
| No problem, Suzana, zato smo tlele! | |
|
| |
Svit Valovnik
Število prispevkov : 470 Starost : 77 Kraj : Vrata 144,5253 Čepovan Datum registracije : 11/04/2008
| Naslov sporočila: Re: Pesem Ned 27 Maj 2012 - 11:12 | |
| Ko postanem Pesem, ne rabim več pisati...no to še ne bo tako kmalu... | |
|
| |
Suzana
| Naslov sporočila: Re: Pesem Ned 27 Maj 2012 - 12:22 | |
| - Svit Valovnik je napisal/a:
- Ko postanem Pesem, ne rabim več pisati...no to še ne bo tako kmalu...
Dobrodošli tokrat pri meni Svit Morda pa boste takrat pisali skozi koga drugega | |
|
| |
Svit Valovnik
Število prispevkov : 470 Starost : 77 Kraj : Vrata 144,5253 Čepovan Datum registracije : 11/04/2008
| Naslov sporočila: Re: Pesem Ned 27 Maj 2012 - 14:09 | |
| - Suzana Kolmanko je napisal/a:
- Svit Valovnik je napisal/a:
Dobrodošli tokrat pri meni Svit Morda pa boste takrat pisali skozi koga drugega Zanimiva ugotovitev Suzana, možno je, verjetno nas nekateri "iz one strani" navdihujejo, pravzaprav vem, da zagotovo. Menim, da se lahko tikava. Bodi dobro | |
|
| |
Suzana
| Naslov sporočila: Re: Pesem Ned 27 Maj 2012 - 20:26 | |
| - Svit Valovnik je napisal/a:
- Suzana Kolmanko je napisal/a:
Dobrodošli tokrat pri meni Svit Morda pa boste takrat pisali skozi koga drugega Zanimiva ugotovitev Suzana, možno je, verjetno nas nekateri "iz one strani" navdihujejo, pravzaprav vem, da zagotovo. Menim, da se lahko tikava. Bodi dobro Potem pa z dovoljenjem ti Upam, da res, ker meni je veliko takih pesnikov pa pisateljev všeč, ki pa jih ni več med nami (Menart, Pavček, Kerouac, Kačičeva...) Lep večer, ti želim | |
|
| |
Jože Brenčič
Število prispevkov : 233 Starost : 74 Kraj : Podlipa Datum registracije : 09/05/2011
| Naslov sporočila: Re: Pesem Ned 27 Maj 2012 - 20:58 | |
| lepa je tvoja pesem, Suzana. Pesem so besede izlite iz misli, izvir iz srca, ki jih sanje rodijo. Takole podobno sem enkrat napisal v Pesmi na izgubljenih papirjih. Želim ti vse dobro. | |
|
| |
Svit Valovnik
| Naslov sporočila: Re: Pesem Pon 28 Maj 2012 - 7:09 | |
| - Suzana Kolmanko je napisal/a:
- Suzana Kolmanko je napisal/a:
Dobrodošli tokrat pri meni Svit Morda pa boste takrat pisali skozi koga drugega Zanimiva ugotovitev Suzana, možno je, verjetno nas nekateri "iz one strani" navdihujejo, pravzaprav vem, da zagotovo. Menim, da se lahko tikava. Bodi dobro Potem pa z dovoljenjem ti Upam, da res, ker meni je veliko takih pesnikov pa pisateljev všeč, ki pa jih ni več med nami (Menart, Pavček, Kerouac, Kačičeva...) Lep večer, ti želim Vsi našteti so IZJEMNI. | |
|
| |
Suzana
| Naslov sporočila: Re: Pesem Pon 28 Maj 2012 - 10:18 | |
| Jože: Hvala Zelo lepo si to napisal. Človeku morajo biti nekatere stvari svete. Vse dobro tudi tebi Svit: In še veliko več jih je | |
|
| |
Svit Valovnik
| Naslov sporočila: Re: Pesem Pon 28 Maj 2012 - 14:09 | |
| | |
|
| |
marko vitas
| Naslov sporočila: Re: Pesem Sob 20 Okt 2012 - 13:17 | |
| Hm, po mojem ta vprašanja niso najbolj enostavna. Iz šole vemo, da kvantni delci nimajo klasičnih trajektorij, vendar pa menim da ta forum ni namenjen razpravam iz teoretske fizike, in tudi čutim, da nisem najbolj podkovan v fiziki. Razmišljamo bolj stvarno. Vsakemu se zagotovo občasno zgodi, da ponoči sanja, kar se potem naslednji dan tudi dejansko zgodi ?! Poglejmo kaj pravi Evangelij: »Nobene oblasti bi ne imel nad menoj, če bi ti ne bilo dano od zgoraj. Zato ima večji greh tisti, ki me je tebi izročil.« (Jn 19.11). Radikalni platonizem. Na prvi pogled nič kaj privlačna, skrajno reakcionarna razlaga. In tudi dejansko je marsikdo na ta način v zgodovini opravičeval nepravičnosti. Toda hudič se skriva v podrobnostih: "Od Janeza Krstnika doslej nebeško kraljestvo trpi silo in silni ga otemajo" (Mt. 11. 12). Ne vem kako se je to znašlo in obstalo v Evangeliju. In kako se spopad med dobrim in zlom izkazuje v resničnosti. Najbrž podobno kot je bilo orisano v filmu Matrica, kot boj za resnico. Kako pa se posameznik znajde in obrne v tem svetu nasilja in manipulacije, pa je zagotovo odvisno od njegove karme.
Lep pozdrav, Marko | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Pesem | |
| |
|
| |
| Pesem | |
|