Število prispevkov : 6 Starost : 43 Kraj : Ljubljana Datum registracije : 15/02/2012
Naslov sporočila: V bližini delcev Tor 28 Feb 2012 - 8:20
Na kruh si namažem mamino marmelado in ko pade na mizo drobtina se v meni premakne obla in če bo zazvonil telefon bo odneslo njegov zadnji delec kolikor razumem naj bi bil to delec ki ga lovijo v pospeševalniku v Cernu in katerega obstoj naj bi potrdil bigbangovsko teorijo o nastanku vesolja
Na kruh si namažem mamino marmelado in pod mojo roko ostane drobtina nazobčana luknjasta in ko čakam dovolj dolgo opazim drugo prosojnejšo ki bi lahko bila že tretja krhkejša še bolj plašna tri drobne otrple samote se kot zajci bojijo poka iz mojih oči tudi v Cernu v porodnišnici svetovnega spleta se vedno znova rojevam in podatki ki ne stopijo vame stavijo na vedno nove porodne krče kot delci blazno hitri švigajoči le sem ter tja pustijo kakšo sled
Na kruh si namažem mamino marmelado in zdi se mi da bi lahko iz drobtin narisala obraz botticellijeve venere slike iz otroštva v spalnici mojih staršev kjer sem spala in sem jo gledala ponoči visečo temno in sprano kotalečih sledi barv ki hlepijo za igro kot počečkano prhko mivko razgretega peskovnika ki kot mama obstane v častni loži razposajenih otrok vtisnin njenega mleka iz drobnih semen to jutro so padla iz tišine na mojo študentsko mizo
in če bo padel tudi moj znoj bo padlo olje iz slike in nihče naj ne vstopi v to sobo ki ni v Cernu niti jaz
tea oršanič
Število prispevkov : 459 Starost : 63 Kraj : Brežice Datum registracije : 10/05/2010
Naslov sporočila: Re: V bližini delcev Pet 2 Mar 2012 - 18:55
juhej za vse delce. tiste, ki so, tiste, ki jih še ni. in posebej za tiste, ki so bili. vsekakor pa.. mamina marmelada nas spremlja do smrti. pa še naj nekdo reče.. da to ni naše vesolje, ki nam ga nihče ne more zbigbengat.