Latest topics | » Povabilo na kavo by marko vitas Tor 5 Nov 2024 - 6:07
» Pesem brez konca by marko vitas Tor 22 Okt 2024 - 9:24
» Predstavitev moje prve pesniške zbirke v Ruskem jeziku by Bojana Mihalič Tor 16 Apr 2024 - 0:39
» SVET PO TVOJI PODOBI by Bojana Mihalič Tor 16 Apr 2024 - 0:29
» BOG JE by marko vitas Sre 20 Mar 2024 - 18:47
» KRALJ PODGAN by marko vitas Čet 11 Jan 2024 - 11:05
» What is our purpose? by Aljaž Čuden Tor 9 Jan 2024 - 14:02
» SOJENICE by marko vitas Tor 2 Jan 2024 - 18:30
» BORDERLINE by Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:18
» A PERFECT DRUG by Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:15
» TEAR IN HEART by Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:13
» Желанная весна, Наталия Жизневская, (Željena pomlad) by Vasja Belšak - Tihi Don Ned 11 Jun 2023 - 18:44
» O sanjah.. by Mirjana Gabrovec Pon 15 Maj 2023 - 18:01
» MOSAIC HEART by Aljaž Čuden Ned 30 Apr 2023 - 13:40
» HAVE YOU? by Aljaž Čuden Ned 30 Apr 2023 - 13:37
» POLJE by marko vitas Pet 31 Mar 2023 - 21:22
» Зима-проказница, Наталия Жизневская, (Zima je nagajiva) by Kristina Anastasija V. B. Sob 24 Dec 2022 - 18:10
» ODSEV MESEČINE by marko vitas Pet 2 Sep 2022 - 18:58
» Карие глаза, Наталия Жизневская, (RJAVE OČI) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:29
» Я спросила у неба, Наталия Жизневская, (VPRAŠALA SEM NEBО) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:23
» Грусть осенняя, Наталия Жизневская, (JESENSKA ŽALOST) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:16
» Один шаг до весны, Наталия Жизневская, (En korak do pomladi) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:05
» TUKAJ IN ZDAJ... by Kristina Anastasija V. B. Ned 24 Jul 2022 - 14:56
» Dejanu by Vasja Belšak - Tihi Don Pet 22 Jul 2022 - 16:11
» Ples kurtizan by Vasja Belšak - Tihi Don Pet 22 Jul 2022 - 15:44
» Фотография отца, Наталия Жизневская, (Fotografija očeta) by Kristina Anastasija V. B. Pon 13 Jun 2022 - 18:16
|
|
| NOVO: Napoveduje se izid prvih knjig Literarnega Vala | |
|
+3Svit Valovnik tea oršanič Knjižni molj 7 posters | Avtor | Sporočilo |
---|
Knjižni molj
Število prispevkov : 159 Starost : 64 Kraj : administracija Datum registracije : 08/04/2010
| Naslov sporočila: NOVO: Napoveduje se izid prvih knjig Literarnega Vala Sre 25 Jan 2012 - 9:38 | |
| Pozdravljeni dragi soustvarjalci Literarnega Vala. Obveščamo vas, da smo z novim letom v okviru Literarnega vala in zavoda za promocijo in razvoj kulture, registrirali tudi založniško dejavnost. Z velikim veseljem vas obveščamo, da sta v pripravi prvi dve knjigi, in sicer: Zbirka poezije 99 - gre za izbor poezije štirih avtorjev Ele Dolšak, Nuške Golobič, Branka Baćoviča in Stojana Proševa, ki je snovana po zakonu števil in hkrati jin janga, s spremno besedo pesnika in literarnega kritika Roberta Simoniška, za oblikovni izgled pa je poskrbela grafična oblikovalka vala - Laure Sterle Pompe. Valovanje misli skozi besede - gre za knjigo misli 40-tih avtorjev Literarnega vala, ki so se vključili v projekt zbiranja najlepših misli vala in bodo z odlomki svojih pesmi predstavljeni v nastajajoči knjigi. Grafična podoba - Laura Sterle Pompe. Hkrati vas obveščamo, da izpolnjujemo stare obljube in bomo vsem članom Literarnega vala, ki se odločajo za izdajo knjig v samozaložbi, z veseljem pomagali pri vseh korakih, ki so za to potrebni: z idejami, oblikovanjem, tiskom, distribucijo in promocijo knjig. Za več informacij nas kontaktirajte na: literarnival@gmail.com | |
| | | tea oršanič
Število prispevkov : 459 Starost : 63 Kraj : Brežice Datum registracije : 10/05/2010
| Naslov sporočila: Re: NOVO: Napoveduje se izid prvih knjig Literarnega Vala Sre 25 Jan 2012 - 11:30 | |
| bravo! že zdaj se veselim.. knjiga štirih v 99! polepšali ste mi dan!no.. zdaj bom pa tapkala da izide.. | |
| | | Svit Valovnik
Število prispevkov : 470 Starost : 77 Kraj : Vrata 144,5253 Čepovan Datum registracije : 11/04/2008
| Naslov sporočila: Re: NOVO: Napoveduje se izid prvih knjig Literarnega Vala Sre 25 Jan 2012 - 12:36 | |
| Zanima me, če sem v tem izboru ? | |
| | | Nuška Golobič
Število prispevkov : 1514 Starost : 49 Kraj : Radeče Datum registracije : 04/04/2008
| Naslov sporočila: Re: NOVO: Napoveduje se izid prvih knjig Literarnega Vala Sre 25 Jan 2012 - 15:44 | |
| Hvala Tea:)
Svit, ta predlog sem objavila tukaj na valu in na fb strani vala, upoštevala sem samo tiste, ki so se potrdili, brez dovoljenja avtorjev tega itak ne smem počet, saj veš. Ti se mi nisi javil, nisi vedel za to? | |
| | | Svit Valovnik
Število prispevkov : 470 Starost : 77 Kraj : Vrata 144,5253 Čepovan Datum registracije : 11/04/2008
| Naslov sporočila: Re: NOVO: Napoveduje se izid prvih knjig Literarnega Vala Sre 25 Jan 2012 - 16:18 | |
| Ne nisem vedel Nuška, obilica dela tu in tam, pa je šlo mimo. Sicer pa, če se Uredništvu prispevek zdi vreden objave, se menda tudi avtorju, sicer ga sploh ne bi objavil. Bodi dobro, LUČ. | |
| | | Nuška Golobič
Število prispevkov : 1514 Starost : 49 Kraj : Radeče Datum registracije : 04/04/2008
| Naslov sporočila: Re: NOVO: Napoveduje se izid prvih knjig Literarnega Vala Sre 25 Jan 2012 - 16:32 | |
| To drži Svit, vendar pred tiskano objavo je potrebno pridobiti soglasje avtorjev, da se z objavo strinjajo, drugače je to kaznivo dejanje. Hkrati pa smo si ljudje različni, eni to želijo, drugim zadostuje, da objavljajo na forumu in na tak način delijo svoje misli z drugimi. Mi je pa žal, da si to spregledal, ker sam veš, da obstaja veliko tvojih misli, kratkih in z močno sporočilnostjo in da te rada berem. | |
| | | Svit Valovnik
| Naslov sporočila: Re: NOVO: Napoveduje se izid prvih knjig Literarnega Vala Sre 25 Jan 2012 - 19:26 | |
| Po vrsti zapuščam razne literarne portale, nazadnje tudi Pesem. si. Na Valu sem od leta 2008, vse bolj kaže, da je čas, da grem tudi od tod. Želim ti uspešno delo v vseh pogledih. LUČ. | |
| | | Nuška Golobič
| Naslov sporočila: Re: NOVO: Napoveduje se izid prvih knjig Literarnega Vala Sre 25 Jan 2012 - 19:48 | |
| Vem od kdaj si z nami Svit in cenim to, vem tudi, da zapuščaš različne portale, da imaš obdobja ko ti do poezije ni in veselim se obdobij ko se vračaš na val z novimi stvaritvami. Si del nas in zame bo vedno tako. Če ima to kar si zdaj nazadnje napisal vezo z zbirko teh misli, bova to uredila kot bi mignil, knjiga še ni šla v tisk in z veseljem bom dodala tvoje misli, mi bo v čast Svit. Pri tej zadevi ni bil nihče spregledan ali izbran, upam, da razumeš to razliko; samo zbirala sem iz pesmi tistih avtorjev, ki so se odzvali na moj predlog. Bom naslednjič pa vsekakor bolj skrbna in bom takšne predloge rajši pošiljala preko sporočil vsakemu posebej, kajti res je, da nismo vsi v določenem trenutku prisotni in so najbrž spregledali tudi takšni, ki bi se želeli pridružiti. Vsekakor hvala za opozorilo Svit. | |
| | | Svit Valovnik
| Naslov sporočila: Re: NOVO: Napoveduje se izid prvih knjig Literarnega Vala Sre 25 Jan 2012 - 21:13 | |
| Pozdravljena, Uredništvo literarne revije ali portala določa koga objaviti, oziroma ga izpostaviti, ne Avtorji. Zato je tovrstno delo zahtevno, saj morajo odgovorni bedeti nad objavami in selekcionorati kvaliteto. To ne omenjam zato, da bi podučeval, ampak bolj zato ker se kaže premalo zanimanja za dogajanje na Valu. Moji komentarji so v veliki meri prezrti, nekateri se seveda odzovejo, vendar brez aktivnega povezovanja verodostojnega in upoštevanega moderatorja stvari bolj ko ne pešajo, ni zagona, zato se mi po pravici povedano zdi škoda vlagati energijo, če ni ustreznega povratnega učinka. Spet pravim, da ne govorim zavoljo "užaljenosti", saj imam dosti koristnega dela drugje. Prepričan sem, da ti je veliko do Vala, tudi to vem, da si ful zaposlena, toda od tebe je marsikaj odvisno, oziroma od še koga, ki tvorite jedro Uredništva. Vem, da ste aktivni in prizadevni, morda pa le jaz ne sodim več v kolesje, kajti če ni komunikacije res ne rabim molk, zanj se itak trudim v vsakodnovnih meditacijah. | |
| | | Robert Kostadinoski
Število prispevkov : 227 Starost : 48 Kraj : boguizanogu Datum registracije : 10/11/2011
| Naslov sporočila: Re: NOVO: Napoveduje se izid prvih knjig Literarnega Vala Pon 30 Jan 2012 - 18:35 | |
| Jaz sem sicer kratek čas prisoten na valu, opažam, pa tudi jaz slabo odzivnost... Podal sem nekaj komentarjev na objave, pa ni bilo kaj dosti reakcij, na eno pa sem celo prejel zasebno sporočilo z obrazložitvijo... Zato se raje malce ugriznem v prst in niti ne komentiram, čeprav me dostikrat ima, da bi. Za svoje objave, pa sem napisal v predstavitvi, da pozivam h komentiranju, pa tudi ni kaj dosti odziva. Če bi človek pisal zase, potem bi imel razne prebliske, pesmi in zgodbe na lastnem računalu in bi si jih čital na glas. Tole je bržkone največ komunikacije , kar jo je zadnje čase bilo, pa le to med Svitom in Nuško, zdaj sem pa še jaz pripomnil nekaj zraven. Hja, kola je, takla mamo... Jaz upam, da se bo tole v prihodnosti malo bolj razživelo. Super pa se mi zdi, da bosta izšli knjigi in da bod(m)o avtorji imeli možnost svoje stvaritve prebrat tudi na papirju, vdihnili tiskarsko barvo in začutili materializacijo svojega pisanja. Moj žegn za morebitno objavo kake moje reči vsekakor imate.... | |
| | | Nuška Golobič
| Naslov sporočila: Re: NOVO: Napoveduje se izid prvih knjig Literarnega Vala Pon 30 Jan 2012 - 22:35 | |
| Draga fanta, popolnoma razumem ta primankljaj odzivnosti, ki jo omenjata... Dejstvo pa je, da živimo v dobi različnih netlogov, facebookov kjer je dejansko občutek odzivnosti lahko veliko večji ne glede na to kaj človek objavi... gre za tiste opcije lajkanja, po svoje pa tudi lažjega oddajanja komentarjev in človek hitro dobi občutek, da tam se pa dogaja... čeprav lahko napišeš tudi "drek" pa dobiš polno lajkov. Mah ja, škoda je črnogledosti glede vala. Že od samega začetka je bila moja želja, da postane to nekakšno ozemlje tistih, ki radi pišemo in to verjamem, da je postalo in ostalo. že s tem, da prebiramo zapise drug drugega, se bogatimo in učimo in novi prispevki prihajajo iz dneva v dan. meni se zdi to super in odlično in z ljubeznijo gledam na vse to. So obdobja ko kaj pokomentiram, so obdobja ko nimam besed, to se dogaja vsem nam. Na fb, ki sem ga prej omenjala, objavljam in izpostavljam pesmi, da se nekako ruši meja med tam in tu, kakorkoli že, pa tu nastaja ena velika zakladnica besed.
Če nekomu nekaj manjka, če si nečesa želi naj to počne, vsaka stvar v katero verjamemo obrodi sadove, tudi odzivi ostalih, zato pogumno v to kar želita
rada bi dodala še tole ... pripravlja se zbirka misli iz odlomkov (dodani bodo tudi tisti, ki so objavo spregledali), iz tega bo sledilo novo srečanje v živo, stari in novi obrazi, takšne stvari sprožajo neko povezovalno moč, tudi po srečanjih in občutek domačnosti je vsaj zame krasen, ko se vračaš po srečanju, v gnezdo svojih - to naj bo za nas , val. Druga stvar je ustanovitev zavoda, v okviru tega bomo posodobili val, da bo lažje in prijetnejše. Vse takšne stvari v ozadju pomenijo dosti nevidnega časa in dela, ampak dela se in ta misel naj greje.
Vsake toliko so potrebne kakšne nove rošade in ideje so vedno dobrodošle, predvsem pa so dobrodošli ljudje, ki so tu z ljubeznijo do tega, da povezovanje ljudi živi. Če obstaja Ekipa vala, potem ste del te ekipe tudi vi, lahko tudi kot moderatorji, administratorji, kakorkoli že - z veseljem je sprejet vsak nov, ki s kančkom svoje energije pomaga. Najmanjši problem je stvari ukiniti, razpršiti, ampak prepričana sem, da bi kmalu zatem nastala praznina - širni svet kjer spet iščeš sorodne ljudi - to je moje mnenje in zaradi te zavesti vztrajam tu od leta 2008, pred časom bolj intenzivno, zdaj bolj v ozadju - med papirji za ustanovitev zavoda, odprtjem založbe, med okrog 1800 pesmimi ki sem jih prebrala za skupno knjigo, itd. Bodite pozitivni, prosim vas, to se vedno razprši med ostale;) | |
| | | tea oršanič
Število prispevkov : 459 Starost : 63 Kraj : Brežice Datum registracije : 10/05/2010
| Naslov sporočila: Re: NOVO: Napoveduje se izid prvih knjig Literarnega Vala Tor 31 Jan 2012 - 8:23 | |
| meni je tu prav prijetno. res, da sem morda kdaj preveč klepetava, rada napišem, kaj se mi ob določenem prebranju utrne, sploh pa rada berem in uživam v prepletanju besed, pa če so napisane v verzih ali pa v prozi. vse lepo pozdravljam, naredil se je še en mrzel dan. še dobro, da imamo te strani, da se pridemo pogreti. | |
| | | Katarina Piko
Število prispevkov : 216 Starost : 37 Kraj : Prevalje Datum registracije : 26/04/2011
| Naslov sporočila: Re: NOVO: Napoveduje se izid prvih knjig Literarnega Vala Tor 31 Jan 2012 - 8:46 | |
| - tea oršanič je napisal/a:
- meni je tu prav prijetno.
res, da sem morda kdaj preveč klepetava, rada napišem, kaj se mi ob določenem prebranju utrne, sploh pa rada berem in uživam v prepletanju besed, pa če so napisane v verzih ali pa v prozi. vse lepo pozdravljam, naredil se je še en mrzel dan. še dobro, da imamo te strani, da se pridemo pogreti. se strinjam! zelo všečno je... tako kot je in vsi skupaj držimo pesti ob izidu teh dveh knjig, ki bosta božale naše dušice tudi na papirju! | |
| | | Kleo Kuntner
Število prispevkov : 181 Starost : 59 Kraj : Maribor Datum registracije : 20/07/2011
| Naslov sporočila: Re: NOVO: Napoveduje se izid prvih knjig Literarnega Vala Tor 31 Jan 2012 - 15:49 | |
| Nuška, čestitam še tukaj, se veselim s teboj in nazdravljam Toplemu pršenju.... | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: NOVO: Napoveduje se izid prvih knjig Literarnega Vala | |
| |
| | | | NOVO: Napoveduje se izid prvih knjig Literarnega Vala | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| Kdo je z nami | Trenutno forum pregleduje 84 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 84 gostov :: 1 Bot Noben Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 353, dne Čet 21 Nov 2024 - 15:22 |
|