Čeprav me njen fotr ni maral- kdo pa mara tipa, ki ti razdeviči hči, medtem ko ti naskrivaj lokaš pivo v kuhinji in ne veš, ali bi šel gor in prekinil to barbarsko dejanje, ki se ga izvaja nad tvojo prvorojenko ali bi požlampal še enega preden pride baba iz popoldanske smene.
Smene- točno tako je govoril, pes gorenjski zaplankan, ves ponosen na svoje slovenske korenine. Izmene se reče!
No, torej, čeprav me ni maral- delno zaradi mojih dredov, delno zaradi mojih južnih korenin, delno pa zaradi tega, ker ni maral nikogar - naju je odpeljal na morje.
V Piran oziroma v Fieso, kjer sva prek njene mat dobila v najem apartmajček za ves teden. Polpenzion, fruštek, večerja.
Fukfest 1995!
Ne bo mi treba paziti, da ne nabijam preveč in se sliši v sobo k njeni sestri, niti mi ne bo treba gledati Axla z ruto na čelu s plakata na steni. Mirno jo bom pustil tuliti, ko ji bo prihajalo in ji ne bom dajal roke na usta.
Skozi okno bo slišati kraval smrdljivih pankurjev iz Fiese, dišalo bo po tistih pinijah al' kaj so že. Kresala se bova cel teden!
"Greva na plažo?" mi je bolj povedala kot vprašala, že preoblečena v kopalke in brez ličil.
Zatorej tudi brez obrvi in trepalnic. S tistimi prašičjimi učkami mi je dajala vedeti, naj se tudi sam preoblečem v kopalke, ker se mudi, mudi, mudi.
Kot da bo morje presahnilo do jutri.
"A se ne bi preden greva... malo...?"
"Ma daj, saj imava cel teden!" me je zavrnila in poljubila.
"Bova zvečer..."
Navlekel sem si kopalke, obul šlape, pobasal še cigarete in hajd na plažo.
Na plaži pa...
" A bova tukaj?" se je navdušila nad prvo prosto betonsko ploščo.
"U, a greva raje tjale? Sam tam bo kmal' senca. Ampak je bližje do morja."
"Lej, poč'va se dol. Bližje morju kot na kurčevi plaži v Fiesi ne moreš biti, razen, če hočeš, da ti grem na štant po čolnič in ti ga napihnem, pa si lahko na suhem in v morju hkrati."
"A si mal siten?"
"Ne! Nisem 'mal' siten, ampak sem siten."
"A ker nisva šla takoj fukat, a ne?"
"Ma neee, sam eno uro pa pol s tvojim fotrom v avtu je rahlo utrudljivo, sploh ker do zdaj nisva bla dlje kot pet minut v istem prostoru."
Drek hribovski. Me je imelo, da bi ga povabil na en per in ga potem gledat kako se zvija in cinca 'pa bi, pa ne bi', čeprav vem, da bi rekel ne, ker mora še nazaj peljat. Najbrž bo zavil v prvo oštarijo...
Jebite se in ti in tvoj fotr, morje in šiptar, ki te je prej gledal v rit in galebi in terasa band.
"Na en perček grem, boš ti kaj?"
"Ne ni treba hvala."
"Te namažem?"
"Se bom sama!"
Prav se daj pa sama, zaboli me uvo.
Šel sem v tisto 'slastičarno' pri jezeru, kjer je bil mimohod nonstop in si ogledoval ljudi. Jebeni zavaljeni Italijani z dvajset let mlajšimi babami, za katere sem si govoril, da so ziher njihove hčerke, a sem dobro vedel, da jih porivajo.
Usedel sem se nasproti nekih dveh češpelj, ki sta pila cocktaile z vsemi rabotami; ananasom, slamico in tistimi trapastimi dežnički, ki sta jih zbirali na kup poleg pepelnika.
Angležinji. Zafnani ali pa pijani do boga.
Kurc ju gleda.
Spil sem še eno pivo, plačal in šel v apartma po novo škatlo čikov.
Ko sem prišel do Klare je ležala na hrbtu, brez modrca z dlanmi položenimi na tla. Če bi pljunil na trapo zmešano bi zacvrčalo.
Sonce jo je povsem opeklo.
'Fukfest 1995 je zaradi tvoje avše zmešane, ki je pozabila, da je bolj bleda od tiste mrtve pičke iz Twin Peaks odpovedan.'
Namesto vsakodnevnega fuka vsaj dvakrat trikrat, sem jo moral nežno, nežno mazat s kremo, ki ji jo je napisal dežurni dohtar v Piranu. Zvečer pa sem skozi odprto okno poslušal par iz sosednjega apartmaja kako se daje dol. In njen jok. Krivdne solze so ji tekle po opečenem frisu.