Jožica J.-Emocija
Število prispevkov : 9 Starost : 63 Kraj : Klagenfurt Datum registracije : 18/09/2011
| Naslov sporočila: Krpanje duše Pet 23 Sep 2011 - 21:06 | |
| Skrojila sem si dušo po svoje! Srce je zalajalo kot podivjani pes. Vse inspiracije sem pobrala iz nasvetov, vsaki zgodbi dodala svoj unikat. Sistem.... Potrgaj,preluknjaj,prosi,vzemi,pobegni.. Včasih se pokrivam z izbrano tkanino. V kakšni dolgi,nemirni noči, potopljena pod njo, diham svojo toploto, treznim glavo, ko si pomerjam novo iluzijo. Potrgam si dušo! Krpam! Težko se najde prava nit za šive, ko se raznolika paleta barv ponuja in vsak vbod s šivanko je vse bolj precizen,pazljiv.. In vsi vbodi vse bolj bolijo. Ni mi predmetno govoriti o času. Ne,niso to rane! Rane se prehitro sklepajo za šibkost. Jaz sem ženska,ki veliko drži do sebe, črpam občutek za občutkom, delam obračune in bilance. Zlikam poglavja preko spominov, preko dvomov, preko solza, pozabim laži in licemerstvo in šivam dalje... Včasih zadam si rane sama in krpam z dostojanstvom. Včasih ponosno visoko, včasih uporabim kolena..... | |
|
tea oršanič
Število prispevkov : 459 Starost : 63 Kraj : Brežice Datum registracije : 10/05/2010
| Naslov sporočila: Re: Krpanje duše Pet 30 Sep 2011 - 18:28 | |
| lepa! le krpaj, skrpaj.. spomnim se, koliko dela sem tudi jaz imela s krpankam.. že vzorec se je vmes, med idejo in nitko, spreminjal.. | |
|