Latest topics | » Povabilo na kavo by marko vitas Tor 5 Nov 2024 - 6:07
» Pesem brez konca by marko vitas Tor 22 Okt 2024 - 9:24
» Predstavitev moje prve pesniške zbirke v Ruskem jeziku by Bojana Mihalič Tor 16 Apr 2024 - 0:39
» SVET PO TVOJI PODOBI by Bojana Mihalič Tor 16 Apr 2024 - 0:29
» BOG JE by marko vitas Sre 20 Mar 2024 - 18:47
» KRALJ PODGAN by marko vitas Čet 11 Jan 2024 - 11:05
» What is our purpose? by Aljaž Čuden Tor 9 Jan 2024 - 14:02
» SOJENICE by marko vitas Tor 2 Jan 2024 - 18:30
» BORDERLINE by Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:18
» A PERFECT DRUG by Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:15
» TEAR IN HEART by Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:13
» Желанная весна, Наталия Жизневская, (Željena pomlad) by Vasja Belšak - Tihi Don Ned 11 Jun 2023 - 18:44
» O sanjah.. by Mirjana Gabrovec Pon 15 Maj 2023 - 18:01
» MOSAIC HEART by Aljaž Čuden Ned 30 Apr 2023 - 13:40
» HAVE YOU? by Aljaž Čuden Ned 30 Apr 2023 - 13:37
» POLJE by marko vitas Pet 31 Mar 2023 - 21:22
» Зима-проказница, Наталия Жизневская, (Zima je nagajiva) by Kristina Anastasija V. B. Sob 24 Dec 2022 - 18:10
» ODSEV MESEČINE by marko vitas Pet 2 Sep 2022 - 18:58
» Карие глаза, Наталия Жизневская, (RJAVE OČI) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:29
» Я спросила у неба, Наталия Жизневская, (VPRAŠALA SEM NEBО) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:23
» Грусть осенняя, Наталия Жизневская, (JESENSKA ŽALOST) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:16
» Один шаг до весны, Наталия Жизневская, (En korak do pomladi) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:05
» TUKAJ IN ZDAJ... by Kristina Anastasija V. B. Ned 24 Jul 2022 - 14:56
» Dejanu by Vasja Belšak - Tihi Don Pet 22 Jul 2022 - 16:11
» Ples kurtizan by Vasja Belšak - Tihi Don Pet 22 Jul 2022 - 15:44
» Фотография отца, Наталия Жизневская, (Fotografija očeta) by Kristina Anastasija V. B. Pon 13 Jun 2022 - 18:16
|
|
| Izpraznjen vrč | |
| | Avtor | Sporočilo |
---|
Taja.K
Število prispevkov : 79 Starost : 60 Kraj : Ljubljana Datum registracije : 13/04/2008
| Naslov sporočila: Izpraznjen vrč Sob 19 Apr 2008 - 9:35 | |
| IZPRAZNJEN VRČ Sonce v zatonu.... aktivna pasivnost, brezželjno čakanje... ognjemet možnosti, ki švigajo mimo.. ne da bi vzgibale gladino odsevov.. Brez pričakovanj, se v naročje vsiplje več, kot morem prejeti. Brez lakote, bolečine in brez strasti... pozdravljena Svoboda, ki rasteš v večer.
Nazadnje urejal/a Taja Kokar Sob 19 Apr 2008 - 9:46; skupaj popravljeno 2 krat | |
| | | Taja.K
Število prispevkov : 79 Starost : 60 Kraj : Ljubljana Datum registracije : 13/04/2008
| Naslov sporočila: Re: Izpraznjen vrč Sob 19 Apr 2008 - 9:37 | |
| POIMANDRESGospodar svetih gajev, svečenik inkubacije.... moje telo posvetiš v Betel, od povsod me bleščeča svetloba obsije, v sebi odmrem in se spremenim v Akh... poprej še turist, zdaj romar postanem, srce tvoje, z mojim, povezuje vse. | |
| | | Taja.K
| Naslov sporočila: Re: Izpraznjen vrč Sob 19 Apr 2008 - 9:39 | |
| SUORA Veter je bele ovčice tkal iz oblakov, pisk orla prelomil je zrak, večer se hinavsko je dnevu nasmihal, ko prepoznala sem svojo zablodo... Strogemu redu dolžnosti poslušna, predolgo dolgo odrezana od sveta, v nenehni molitvi in delu predana, pozabila sem v srcu, na ljubezen do bližnjega... Nezačrtano ozemlje pretkane norosti, se je s spoznanjem pred menoj razgrnilo, jagode rožnega venca so se vsule na tla... ljubiti, srce je vzdrhtelo, ljubiti...ljubiti zapelo. | |
| | | Taja.K
| Naslov sporočila: Re: Izpraznjen vrč Sob 19 Apr 2008 - 9:41 | |
| Tvoj pogled Z različnih kotov Ti v zenice zrem.. dotik elementov..ujetih v koščkih pogledov... Dež mehko škrablja - tu sem.... Veter veselo šumlja - obstajam... Zemlja neslišno sporoča - bivam... Ogenj mogočno plapola - prerajam... Jaz radostno v eter Ti vsklikam - ljubim... | |
| | | Taja.K
| Naslov sporočila: Re: Izpraznjen vrč Sob 19 Apr 2008 - 9:42 | |
| SPIRITIZEM Izpljunjene krinke mrtvih, ki jih kličejo sluge teme, preplavljajo svet nevednih....v trumah... nosilci smradu razpadanja, ki po zemlji raznašajo gnitje.... Prazen prostor norosti ustvarjajo, človeške upe zatirajo in se režijo... Na videz sočutne fosforne kače, katere spiritisti v ta svet prikličejo.... | |
| | | Taja.K
| Naslov sporočila: Re: Izpraznjen vrč Sob 19 Apr 2008 - 9:43 | |
| Srečanje Drvenje oblakov, je to veter ali privid? stojim pri miru, gluha tišina, kje sem.... Zaslišim približevanje, šum večnosti prekine tišino, oblaki se ustavijo, zdaj vem, le prehod je bil, čas je zdrvel mimo mene v svojem gluhem kričanju. Navdušena ostajam brez besed... nema lepota...krik tišine.... predramljena budnost..... meč teme prereže luč.... razprši se na vse strani tema zažari - spremenim se vate... | |
| | | Taja.K
| Naslov sporočila: Re: Izpraznjen vrč Sob 19 Apr 2008 - 9:45 | |
| Človek je buba Na zunaj mrtev, se znotraj spreminja, ne bo se več plazil in še ne letel. Človek hodi, hodi in spi... Na zunaj mrtev, od znotraj živ, kar si želi in kar je prav, ni vselej ista stvar, človek blodi... v njegovem središču se čudo godi. črna se tema v posodi dani - v svetlobo zori. Ni več gosenica in še ne metulj, vedno razpet med že in še ne, človek je buba... | |
| | | Taja.K
| Naslov sporočila: Re: Izpraznjen vrč Sob 19 Apr 2008 - 9:49 | |
| KO OLJKE CVETIJO Ujetnik aspekta realnosti, ki odgovarja tvoji naravi, si ujetnik v mehurju lastnih zaznav.... spusti.... Razbij te zidove, polomi okove, zdrobi prepričanja... Smisel? Potrebuješ smisel, da bi začel? Ni mar privlak svobode dovolj močan? zaženi.... Poišči razpoko med svetovi, oko odpri in vstopi... Postani resnica, izdihni ljubezen, zaznaj se kot luč... Odlašaš? Se oziraš nazaj? Sprašuješ kako, kdaj, zakaj...? Podvizaj se, oljke so sredi cvetenja, odgovor je... zdaj! | |
| | | Taja.K
| Naslov sporočila: Re: Izpraznjen vrč Sob 19 Apr 2008 - 9:53 | |
| Široko nebo odsev v oceanu, ogenj na nebu, voda na zemlji.... človek kot ogledalo in vez. | |
| | | Taja.K
| Naslov sporočila: Re: Izpraznjen vrč Sob 19 Apr 2008 - 9:55 | |
| PREROD
Skok iz opredelitev v morje enakovrednosti..... utapljanje v negotovosti, odmiranje v sebi. Hlastanje za smislom, lovljenje cilja, ko je konec poti.... In...kar naenkrat, Luč - Slapovi Luči... prvi vdih ekstaze novega rojstva... V njem pot postane Pot... ..ime mi je Zaupanje | |
| | | Taja.K
| Naslov sporočila: Re: Izpraznjen vrč Sob 19 Apr 2008 - 9:57 | |
| PYTHIOS
Tebi v čast, se je večni ogenj prižgal, tebi so služili vsi žuboreči izviri. S Parnasa si se spustil sin Lete, ubil kačo, ki je čuvala melodijo svetlobe. Zavojevalci so uničili tvoj tempelj, omfalos umetnosti in lepote, središče vseh videnj in modrosti. "..utihnila je žuboreča voda..." je rekel njih sel in si umil roke. | |
| | | Taja.K
| Naslov sporočila: Re: Izpraznjen vrč Sob 19 Apr 2008 - 10:00 | |
| TEMNA LUČ
Strašljivo je magična, tvoja ljubezen Ljubljeni, mogočna je tvoja prisotnost, med tem, ko te ni... storiš vse, ne da bi storil karkoli.... Nerazumljivo mi daš doumeti, neotipljivo me obtežiš...s svojim pogledom... Ni te ko si in si ko te ni... | |
| | | Taja.K
| Naslov sporočila: Re: Izpraznjen vrč Sob 19 Apr 2008 - 10:01 | |
| K TEBI KLIČEM MOLČE
Plazim se v čvrstem koraku, upognjeno kobacam se, v pokončni hoji, se spuščam na goro in plezam v dolino, zate - ki hodiš po vodi. | |
| | | Taja.K
| Naslov sporočila: Re: Izpraznjen vrč Sob 19 Apr 2008 - 10:08 | |
| BANI MAŠIAHDvignjeno žezlo Izraela, Zvezda iz Jakoba izhajajoča, hromi pod pogledom Tvojim, kakor jelen skače, slepi spregleda in gluhi zasliši Tvoj glas. S trpljenjem odprl si kraljestva svojega vrata, odrešil nevredne, a ljubljene - za svobodo. Tebi pripadam Resnica. Tebe ljubi moja duša. | |
| | | Taja.K
| Naslov sporočila: Re: Izpraznjen vrč Ned 1 Jun 2008 - 14:16 | |
| Nov dan
Na nebu Aurora s svojim Jutrom zapleše njun rožnati ples danitve... Budnost vdihnem...izdihnem sanje... Hvala Koncert drobnih ptičic mi zleze v uho nežen spev o kipečem dehtenju... Bistrost vdihnem...izdihnem kalnost... Hvala Okopan cvet v rosi mi razširi pogled vonj zemlje se z vonjem ljubezni zlije... Radost vdihnem...izdihnem gorje... Hvala Skozi iskreče oči se mi Stvarnik smehlja On sam v telesu, ki v Njem prebiva... Sebe izdihnem...vdihujem Življenje. Hvala | |
| | | Taja.K
| Naslov sporočila: Re: Izpraznjen vrč Sre 15 Apr 2009 - 16:34 | |
| Roditi se od zgoraj
Kadar v senci življenja, duša na kratko zaspi, ko le v zemlje krvi ležijo vezi, obnavljajoč se krepijo zidovi nestalnega... na svoj zankasto pretkan način logičnih sleparij.... Zanko da zanka, do popolnega mraka, koprena bleščava, prek oči stkana....čute prevara... to silno blestenje, kakor sonce se zdi.... da, to je sonce, čutom um pritrdi. Ko pa morda, se kdaj duša spet zdrami, popokajo sponke umetnih bleščic... čuti se zdrznejo, logika poči, um potres doživi.. razklene v nebo se in otrok se ponovno rodi... | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: Izpraznjen vrč | |
| |
| | | | Izpraznjen vrč | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| Kdo je z nami | Trenutno forum pregleduje 77 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 77 gostov :: 1 Bot Noben Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Pon 14 Okt 2024 - 23:20 |
|