Vasja Belšak - Tihi Don
Število prispevkov : 812 Starost : 78 Kraj : Križevci na Goričkem Datum registracije : 05/05/2011
| Naslov sporočila: Pravljica o javni hiši. Čet 5 Maj 2011 - 14:51 | |
|
PINK SILENCE
Pravljica o javni hiši.
Nekoč je v nekem mestu hiša stala, kjer se ljubezen je lahko kupila, prebivala so tam - dekleta zala in madame, ki posle je vodila.
Mnogo so tja ljubimcev ognjevitih zvabile vsako noč - luči rdeče, do rane zore iz kotičkov skritih so slišali se čutni vzdihi sreče!
Madame je prav hitro bogatela, tudi dekleta so dobro zaslužila, in če je kosa hišna dobro žela, jim je še dobičke lepe razdelila.
Kruti je čas odpihnil dneve sreče, samevala je v tišini hiša siva, bilo ni več pred vrati gneče, brez dela so bila dekleta lahkoživa.
Premišljevala je madame, kaj storiti, predvsem na hiši krivdo je iskala in vso je dala temeljito obnoviti, vse premoženje svoje za obnovo dala.
Še za reklamo je zvito poskrbela, dala napisati na sleherno vabilo, da najlepša brez plačila bo ogrela vsakega stotega in dala mu darilo!
Če nekaj bi občinskih mož odšteli, je bila ob otvoritvi hiša prazna, vsi so ekonomski triki spodleteli, sanacijska bilanca je bila porazna!
Priznala je investicije zgrešene, da krive so storitve je spoznala, cipe vse iz lepe hiše obnovljene tisti dan je v širni svet nagnala.
Iz drugih mest je v hišo pripeljala res izboren šopek lahkih si deklet, znova pred vrati gneča je nastala in vzdihe sreče slišati bilo je spet!
Naslednje od tedaj velja pravilo: iz sleherne propadajoče ustanove očistiti je treba, kar je gnilo in ne tega skriti za fasade nove!
Post scriptum:
Da bi bila mi čista moja vest poeta in kakšen moralist mi kože ne odere, mladini do vključno šestnajstega leta PREPOVEDUJEM, da pravljico prebere!
Vasja Belšak
Zahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem! Vasja Belšak
Nazadnje urejal/a Vasja Belšak - Tihi Don Tor 13 Jun 2023 - 20:34; skupaj popravljeno 1 krat | |
|
Mojca Žugman
Število prispevkov : 198 Starost : 67 Kraj : Ljubljana Datum registracije : 09/04/2010
| Naslov sporočila: Re: Pravljica o javni hiši. Pet 5 Jul 2013 - 16:52 | |
| | |
|