Latest topics | » Povabilo na kavo by marko vitas Tor 5 Nov 2024 - 6:07
» Pesem brez konca by marko vitas Tor 22 Okt 2024 - 9:24
» Predstavitev moje prve pesniške zbirke v Ruskem jeziku by Bojana Mihalič Tor 16 Apr 2024 - 0:39
» SVET PO TVOJI PODOBI by Bojana Mihalič Tor 16 Apr 2024 - 0:29
» BOG JE by marko vitas Sre 20 Mar 2024 - 18:47
» KRALJ PODGAN by marko vitas Čet 11 Jan 2024 - 11:05
» What is our purpose? by Aljaž Čuden Tor 9 Jan 2024 - 14:02
» SOJENICE by marko vitas Tor 2 Jan 2024 - 18:30
» BORDERLINE by Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:18
» A PERFECT DRUG by Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:15
» TEAR IN HEART by Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:13
» Желанная весна, Наталия Жизневская, (Željena pomlad) by Vasja Belšak - Tihi Don Ned 11 Jun 2023 - 18:44
» O sanjah.. by Mirjana Gabrovec Pon 15 Maj 2023 - 18:01
» MOSAIC HEART by Aljaž Čuden Ned 30 Apr 2023 - 13:40
» HAVE YOU? by Aljaž Čuden Ned 30 Apr 2023 - 13:37
» POLJE by marko vitas Pet 31 Mar 2023 - 21:22
» Зима-проказница, Наталия Жизневская, (Zima je nagajiva) by Kristina Anastasija V. B. Sob 24 Dec 2022 - 18:10
» ODSEV MESEČINE by marko vitas Pet 2 Sep 2022 - 18:58
» Карие глаза, Наталия Жизневская, (RJAVE OČI) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:29
» Я спросила у неба, Наталия Жизневская, (VPRAŠALA SEM NEBО) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:23
» Грусть осенняя, Наталия Жизневская, (JESENSKA ŽALOST) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:16
» Один шаг до весны, Наталия Жизневская, (En korak do pomladi) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:05
» TUKAJ IN ZDAJ... by Kristina Anastasija V. B. Ned 24 Jul 2022 - 14:56
» Dejanu by Vasja Belšak - Tihi Don Pet 22 Jul 2022 - 16:11
» Ples kurtizan by Vasja Belšak - Tihi Don Pet 22 Jul 2022 - 15:44
» Фотография отца, Наталия Жизневская, (Fotografija očeta) by Kristina Anastasija V. B. Pon 13 Jun 2022 - 18:16
|
|
| CVETENJE SRCA | |
| | Avtor | Sporočilo |
---|
Peter Košir
Število prispevkov : 21 Starost : 31 Kraj : Primož pri Šentjurju Datum registracije : 14/06/2008
| Naslov sporočila: CVETENJE SRCA Tor 29 Mar 2011 - 14:48 | |
| Tiho kamenje spremlja navdih najinih iskrenih misli preko pusto polne pokrajine, bežeče preko stopinj najinih pozornih pogledov.
Za trenutek se ujamem, ko zrem skozi steklo kabine, premajhne za najino igro, ravno prav veliko za telo. In v tistem trenutku zrem nemo v pokrajino, a še kako glasno skače srce, ki v odsev podobe moje najčudovitejše na steklu s svojo srečo zre.
Mirno morje na plečih zemlje širi svoje valove v tihem vetru. Sonce je zapelo z najlepšimi glasovi kot zbor vil ljubezni v nežnem etru.
Deliš dlan z mojo, ko skupaj z najino prtljago iščeva dom najinih prvih vzdihov.
In če podarila meni svojo si neskončnost, vračam ti z večnostjo!
Neskončno večen najin ples pleše v vroč splet teles, ko vsako telo narazen plamen skupaj tvori užitka kres.
Najina poželjiva pogleda sta začela ovijati svoj vonj okoli golih teles strasti.
Občutek nebeške topline skozi točko telesa vpije vzdihe peklenske vročine, telo v telo se iskreče skrije...
Jokala sva od sreče, smeh delila sva iskreno, ko prsti v dlaneh so prepleteno zapletali vozel večne vdanosti.
Dala si mi pred nepoznano; prislonila si na čutila mojega izgubljenega telesa smeri mirnih dni. Položila si na moje prsi šopek najlepših rož, vsaka izmed njih dan za dnem raste znova in znova, vedno znova in znova lepša.
Odprl sem razklane prsi preteklosti, raztrgal sem spone brazgotin ter sem v zemljo svojega srca posadil vsako izmed rož najinih dejanj in besed.
Nikoli prej v preteklosti života nisem čutil cvetenje srca!
In s tabo ob meni vsaka izmed rož najine ljubezni odpre svoj cvet v sreči ter ti z okusom svojega medu pove, da ti edino sonce najsvetlejše si, pred katerim srce moje ljubezen iskrenosti v objem telesa, cvet rdeč, moder in rumen razpre.
Jokala sva od šibkosti, smeh delila sva v oporo, ko dlani dajale so podporo besedam plamenov naju duš.
Odhajava vsak v svojo hišo. Toda nič, kar sva poznala, nikomur ni več dom. Postal je meni dom objem topline tvojega telesa, ljubezni tvojega srca ter užitka najinih strasti.
Odhajava vsak v svojo hišo, toda vse do konca z najinim talentom nezaigrano prisloniva nasmeh drug drugemu večno na obraz. Nasmeh, ko spomnim se obrazov vseh nevednežov ljudi; izraz, ki pričal njihovi razsodnosti v poguben je poraz.
Edina, ki skupaj najboljša sva drug drugemu v popolnosti.
Logični umetnik, ki je vpletal misli v užitek, pozabil je na razsodnost, logiko, položil je razmislek v počitek, pravi; "Delil trenutke sem z nekom, ki ga nisem razumel, ker iskal krila sem na hrbtu njenega božanskega telesa, a jih začuda nisem našel, kajti še vedno sem prepričan, da delim svoje srce in telo z najlepšim angelom nebesnega svoda, ki meni ne verjame, da je angel, čeprav je dejstvo, tako kot voda, da teče iz gor v morje, nikoli iz gladine v pogorje. In dala mi je tisto, kar je najtežje najti; mirnost v dušo, ljubezen v srce, iskrenost v ušesa ter telo, pogled, ki poželjivo vame zre. In vračam ji z vsem kar premorem!"
Spomin zopet prižene mi v misli valove bodrih morij s soncem, ki tone v horizont gladine. Morje, ki je kaplja proti oceanu moje hvaležnosti za njen obstoj, moje ljubezni za njeno srce. Ker dala mi je svoj ocean. Predraga muza mojih dni, ljubezen je kapljica iskrenosti. In ti mi utapljaš srce in telo v oceanu teh kapelj, iz katerega nikdar ne izplavam! | |
| | | Anjuša Dolenc
Število prispevkov : 113 Starost : 55 Kraj : Vrhnika Datum registracije : 25/10/2010
| Naslov sporočila: Re: CVETENJE SRCA Sre 30 Mar 2011 - 10:58 | |
| - Peter Košir je napisal/a:
- Tiho kamenje spremlja navdih
najinih iskrenih misli preko pusto polne pokrajine, bežeče preko stopinj najinih pozornih pogledov.
Za trenutek se ujamem, ko zrem skozi steklo kabine, premajhne za najino igro, ravno prav veliko za telo. In v tistem trenutku zrem nemo v pokrajino, a še kako glasno skače srce, ki v odsev podobe moje najčudovitejše na steklu s svojo srečo zre.
Mirno morje na plečih zemlje širi svoje valove v tihem vetru. Sonce je zapelo z najlepšimi glasovi kot zbor vil ljubezni v nežnem etru.
Deliš dlan z mojo, ko skupaj z najino prtljago iščeva dom najinih prvih vzdihov.
In če podarila meni svojo si neskončnost, vračam ti z večnostjo!
Neskončno večen najin ples pleše v vroč splet teles, ko vsako telo narazen plamen skupaj tvori užitka kres.
Najina poželjiva pogleda sta začela ovijati svoj vonj okoli golih teles strasti.
Občutek nebeške topline skozi točko telesa vpije vzdihe peklenske vročine, telo v telo se iskreče skrije...
Jokala sva od sreče, smeh delila sva iskreno, ko prsti v dlaneh so prepleteno zapletali vozel večne vdanosti.
Dala si mi pred nepoznano; prislonila si na čutila mojega izgubljenega telesa smeri mirnih dni. Položila si na moje prsi šopek najlepših rož, vsaka izmed njih dan za dnem raste znova in znova, vedno znova in znova lepša.
Odprl sem razklane prsi preteklosti, raztrgal sem spone brazgotin ter sem v zemljo svojega srca posadil vsako izmed rož najinih dejanj in besed.
Nikoli prej v preteklosti života nisem čutil cvetenje srca!
In s tabo ob meni vsaka izmed rož najine ljubezni odpre svoj cvet v sreči ter ti z okusom svojega medu pove, da ti edino sonce najsvetlejše si, pred katerim srce moje ljubezen iskrenosti v objem telesa, cvet rdeč, moder in rumen razpre.
Jokala sva od šibkosti, smeh delila sva v oporo, ko dlani dajale so podporo besedam plamenov naju duš.
Odhajava vsak v svojo hišo. Toda nič, kar sva poznala, nikomur ni več dom. Postal je meni dom objem topline tvojega telesa, ljubezni tvojega srca ter užitka najinih strasti.
Odhajava vsak v svojo hišo, toda vse do konca z najinim talentom nezaigrano prisloniva nasmeh drug drugemu večno na obraz. Nasmeh, ko spomnim se obrazov vseh nevednežov ljudi; izraz, ki pričal njihovi razsodnosti v poguben je poraz.
Edina, ki skupaj najboljša sva drug drugemu v popolnosti.
Logični umetnik, ki je vpletal misli v užitek, pozabil je na razsodnost, logiko, položil je razmislek v počitek, pravi; "Delil trenutke sem z nekom, ki ga nisem razumel, ker iskal krila sem na hrbtu njenega božanskega telesa, a jih začuda nisem našel, kajti še vedno sem prepričan, da delim svoje srce in telo z najlepšim angelom nebesnega svoda, ki meni ne verjame, da je angel, čeprav je dejstvo, tako kot voda, da teče iz gor v morje, nikoli iz gladine v pogorje. In dala mi je tisto, kar je najtežje najti; mirnost v dušo, ljubezen v srce, iskrenost v ušesa ter telo, pogled, ki poželjivo vame zre. In vračam ji z vsem kar premorem!"
Spomin zopet prižene mi v misli valove bodrih morij s soncem, ki tone v horizont gladine. Morje, ki je kaplja proti oceanu moje hvaležnosti za njen obstoj, moje ljubezni za njeno srce. Ker dala mi je svoj ocean. Predraga muza mojih dni, ljubezen je kapljica iskrenosti. In ti mi utapljaš srce in telo v oceanu teh kapelj, iz katerega nikdar ne izplavam! | |
| | | | CVETENJE SRCA | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| Kdo je z nami | Trenutno forum pregleduje 348 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 348 gostov :: 2 Bots Noben Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 353, dne Čet 21 Nov 2024 - 15:22 |
|