Latest topics | » Povabilo na kavo by marko vitas Tor 5 Nov 2024 - 6:07
» Pesem brez konca by marko vitas Tor 22 Okt 2024 - 9:24
» Predstavitev moje prve pesniške zbirke v Ruskem jeziku by Bojana Mihalič Tor 16 Apr 2024 - 0:39
» SVET PO TVOJI PODOBI by Bojana Mihalič Tor 16 Apr 2024 - 0:29
» BOG JE by marko vitas Sre 20 Mar 2024 - 18:47
» KRALJ PODGAN by marko vitas Čet 11 Jan 2024 - 11:05
» What is our purpose? by Aljaž Čuden Tor 9 Jan 2024 - 14:02
» SOJENICE by marko vitas Tor 2 Jan 2024 - 18:30
» BORDERLINE by Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:18
» A PERFECT DRUG by Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:15
» TEAR IN HEART by Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:13
» Желанная весна, Наталия Жизневская, (Željena pomlad) by Vasja Belšak - Tihi Don Ned 11 Jun 2023 - 18:44
» O sanjah.. by Mirjana Gabrovec Pon 15 Maj 2023 - 18:01
» MOSAIC HEART by Aljaž Čuden Ned 30 Apr 2023 - 13:40
» HAVE YOU? by Aljaž Čuden Ned 30 Apr 2023 - 13:37
» POLJE by marko vitas Pet 31 Mar 2023 - 21:22
» Зима-проказница, Наталия Жизневская, (Zima je nagajiva) by Kristina Anastasija V. B. Sob 24 Dec 2022 - 18:10
» ODSEV MESEČINE by marko vitas Pet 2 Sep 2022 - 18:58
» Карие глаза, Наталия Жизневская, (RJAVE OČI) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:29
» Я спросила у неба, Наталия Жизневская, (VPRAŠALA SEM NEBО) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:23
» Грусть осенняя, Наталия Жизневская, (JESENSKA ŽALOST) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:16
» Один шаг до весны, Наталия Жизневская, (En korak do pomladi) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:05
» TUKAJ IN ZDAJ... by Kristina Anastasija V. B. Ned 24 Jul 2022 - 14:56
» Dejanu by Vasja Belšak - Tihi Don Pet 22 Jul 2022 - 16:11
» Ples kurtizan by Vasja Belšak - Tihi Don Pet 22 Jul 2022 - 15:44
» Фотография отца, Наталия Жизневская, (Fotografija očeta) by Kristina Anastasija V. B. Pon 13 Jun 2022 - 18:16
|
|
| MOJ BOG | |
| | Avtor | Sporočilo |
---|
Mojca Žugman
Število prispevkov : 198 Starost : 67 Kraj : Ljubljana Datum registracije : 09/04/2010
| Naslov sporočila: MOJ BOG Čet 30 Sep 2010 - 0:00 | |
| Mnogi pravijo, da te ni. Da le izmišljotina si preračunljivega sistema, ki v nas zarisal je sledi in poneumlja nas, da v bedni zmoti resnice vse nam zamegli.
O, jaz pa vem, da si. Da nisi nek neviden beden stvor, ki nti vojne, neenakost, divjo tekmovalnost in uživaštvo brez zavor.
Jaz vem, da si. Preprosto vem. In sploh pomembno ni, kakšno nadenem ti ime, ker vem – izvor sovraštva, vojn in vsega zla smo mi, ljudje.
Jaz vem, da si. Ne skrit, neviden. In jaz ne ovca v čredi, ki slepo hodi za teboj. Ker ti si vedno tu, ob meni in z menoj.
Je mar utvara, kar mi daje moč? Je mar slepilo, kar dvigne moj korak kadar srce objame noč? Da čudežev nešteto si položil vanj pa iluzija mojih blodnih sanj?
O, jaz vem, da si. Ne bel, ne črn. Ne v kraljevska oblačila odet. Nisi vladar, ne sodnik, niti v kalup farizejev ujet.
Le v duši človeka si lahko razodet
| |
| | | Nataša Novak - Nash
Število prispevkov : 313 Starost : 49 Kraj : Radeče Datum registracije : 01/06/2010
| Naslov sporočila: Re: MOJ BOG Čet 30 Sep 2010 - 6:59 | |
| - Mojca Žugman je napisal/a:
- Mnogi pravijo, da te ni.
Da le izmišljotina si preračunljivega sistema, ki v nas zarisal je sledi in poneumlja nas, da v bedni zmoti resnice vse nam zamegli.
O, jaz pa vem, da si. Da nisi nek neviden beden stvor, ki nti vojne, neenakost, divjo tekmovalnost in uživaštvo brez zavor.
Jaz vem, da si. Preprosto vem. In sploh pomembno ni, kakšno nadenem ti ime, ker vem – izvor sovraštva, vojn in vsega zla smo mi, ljudje.
Jaz vem, da si. Ne skrit, neviden. In jaz ne ovca v čredi, ki slepo hodi za teboj. Ker ti si vedno tu, ob meni in z menoj.
Je mar utvara, kar mi daje moč? Je mar slepilo, kar dvigne moj korak kadar srce objame noč? Da čudežev nešteto si položil vanj pa iluzija mojih blodnih sanj?
O, jaz vem, da si. Ne bel, ne črn. Ne v kraljevska oblačila odet. Nisi vladar, ne sodnik, niti v kalup farizejev ujet.
Bog je živa energija v posamezniku zdaj prebiva. Dokler v sebi ga ne prebudiš, njega topline ne začutiš, on spi... ga ni... a potrpežljivo čaka, da nekoč se prebudi. Draga Mojca... brez skrbi, iz in preko tebe se že zrcali | |
| | | Mojca Žugman
Število prispevkov : 198 Starost : 67 Kraj : Ljubljana Datum registracije : 09/04/2010
| Naslov sporočila: Re: MOJ BOG Čet 30 Sep 2010 - 9:10 | |
| - Nataša Novak je napisal/a:
- Mojca Žugman je napisal/a:
- Mnogi pravijo, da te ni.
Da le izmišljotina si preračunljivega sistema, ki v nas zarisal je sledi in poneumlja nas, da v bedni zmoti resnice vse nam zamegli.
Bog je živa energija v posamezniku zdaj prebiva. Dokler v sebi ga ne prebudiš, njega topline ne začutiš, on spi... ga ni... a potrpežljivo čaka, da nekoč se prebudi.
Draga Mojca... brez skrbi, iz in preko tebe se že zrcali Hvala, draga Nataša. Tudi jaz sem ga prepoznala skozi ljudi... In pri tem sploh ni pomembno, ali se kdo ima za "vernega" ali ne in če.., kakšno ime nadeva tej energiji, ki nas vodi skozi potrebne izkušnje življenja, da v njih rastemo in postajamo to, kar smo... Kajti prepričala sem se, da Ljubezen dela čudeže... Nataša, čudovit dan ti želim... | |
| | | Nataša Novak - Nash
Število prispevkov : 313 Starost : 49 Kraj : Radeče Datum registracije : 01/06/2010
| Naslov sporočila: Re: MOJ BOG Čet 30 Sep 2010 - 9:40 | |
| - Citiram :
- Draga Mojca... brez skrbi, iz in preko tebe se že zrcali
Hvala, draga Nataša. Tudi jaz sem ga prepoznala skozi ljudi... In pri tem sploh ni pomembno, ali se kdo ima za "vernega" ali ne in če.., kakšno ime nadeva tej energiji, ki nas vodi skozi potrebne izkušnje življenja, da v njih rastemo in postajamo to, kar smo... Kajti prepričala sem se, da Ljubezen dela čudeže... Nataša, čudovit dan ti želim... Za moje pojme je vsak, ki veruje vase, veren... Ljudje smo/so žal tak usmerjeni, da ob verovanju najprej pomislijo na vero in cerkev... no, verovanje je (tako kot ljubezen) VELIKO VEČ, kot si sploh lahko zamislimo... Mojca, želim ti veliko lepih trenutkov pri doživljanju prebujanja, razsvetljenja. | |
| | | Mojca Žugman
| Naslov sporočila: Re: MOJ BOG Čet 30 Sep 2010 - 10:13 | |
| - Nataša Novak je napisal/a:
-
- Citiram :
- Draga Mojca... brez skrbi, iz in preko tebe se že zrcali
Hvala, draga Nataša. Tudi jaz sem ga prepoznala skozi ljudi... In pri tem sploh ni pomembno, ali se kdo ima za "vernega" ali ne in če.., kakšno ime nadeva tej energiji, ki nas vodi skozi potrebne izkušnje življenja, da v njih rastemo in postajamo to, kar smo... Kajti prepričala sem se, da Ljubezen dela čudeže... Nataša, čudovit dan ti želim... Za moje pojme je vsak, ki veruje vase, veren... Ljudje smo/so žal tak usmerjeni, da ob verovanju najprej pomislijo na vero in cerkev... no, verovanje je (tako kot ljubezen) VELIKO VEČ, kot si sploh lahko zamislimo... Mojca, želim ti veliko lepih trenutkov pri doživljanju prebujanja, razsvetljenja.
Tudi jaz glede vere tako mislim... Hvala, Nataša | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: MOJ BOG | |
| |
| | | | MOJ BOG | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| Kdo je z nami | Trenutno forum pregleduje 286 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 286 gostov :: 2 Bots Noben Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 295, dne Pon 14 Okt 2024 - 23:20 |
|