Latest topics | » Povabilo na kavo by marko vitas Tor 5 Nov 2024 - 6:07
» Pesem brez konca by marko vitas Tor 22 Okt 2024 - 9:24
» Predstavitev moje prve pesniške zbirke v Ruskem jeziku by Bojana Mihalič Tor 16 Apr 2024 - 0:39
» SVET PO TVOJI PODOBI by Bojana Mihalič Tor 16 Apr 2024 - 0:29
» BOG JE by marko vitas Sre 20 Mar 2024 - 18:47
» KRALJ PODGAN by marko vitas Čet 11 Jan 2024 - 11:05
» What is our purpose? by Aljaž Čuden Tor 9 Jan 2024 - 14:02
» SOJENICE by marko vitas Tor 2 Jan 2024 - 18:30
» BORDERLINE by Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:18
» A PERFECT DRUG by Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:15
» TEAR IN HEART by Aljaž Čuden Tor 19 Sep 2023 - 14:13
» Желанная весна, Наталия Жизневская, (Željena pomlad) by Vasja Belšak - Tihi Don Ned 11 Jun 2023 - 18:44
» O sanjah.. by Mirjana Gabrovec Pon 15 Maj 2023 - 18:01
» MOSAIC HEART by Aljaž Čuden Ned 30 Apr 2023 - 13:40
» HAVE YOU? by Aljaž Čuden Ned 30 Apr 2023 - 13:37
» POLJE by marko vitas Pet 31 Mar 2023 - 21:22
» Зима-проказница, Наталия Жизневская, (Zima je nagajiva) by Kristina Anastasija V. B. Sob 24 Dec 2022 - 18:10
» ODSEV MESEČINE by marko vitas Pet 2 Sep 2022 - 18:58
» Карие глаза, Наталия Жизневская, (RJAVE OČI) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:29
» Я спросила у неба, Наталия Жизневская, (VPRAŠALA SEM NEBО) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:23
» Грусть осенняя, Наталия Жизневская, (JESENSKA ŽALOST) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:16
» Один шаг до весны, Наталия Жизневская, (En korak do pomladi) by Kristina Anastasija V. B. Pon 25 Jul 2022 - 16:05
» TUKAJ IN ZDAJ... by Kristina Anastasija V. B. Ned 24 Jul 2022 - 14:56
» Dejanu by Vasja Belšak - Tihi Don Pet 22 Jul 2022 - 16:11
» Ples kurtizan by Vasja Belšak - Tihi Don Pet 22 Jul 2022 - 15:44
» Фотография отца, Наталия Жизневская, (Fotografija očeta) by Kristina Anastasija V. B. Pon 13 Jun 2022 - 18:16
|
|
| RAZPRODAJA | |
| | Avtor | Sporočilo |
---|
Robert Tudjina
Število prispevkov : 155 Starost : 58 Kraj : Ljubljana Datum registracije : 22/07/2010
| Naslov sporočila: RAZPRODAJA Pon 26 Jul 2010 - 20:25 | |
| RAZPRODAJA
Misli da je buden? Ali le utrujeno sanja? Kot v prizoru ameriškega filmske drame zagleda kol, na katerem je napis »FOR SALE«. Kol mi je nekdo zabil v glavo, pomisli. Spomni se, res mu je nekaj ur nazaj odpiralo glavo nekaj neznosnega. Seveda, razprodaj pač ne mara, od tod morda neznosnost? Spomnili še kaj se bodo? Zakaj se kdo ni spomnil in mi zabil napisa »FOR SAIL«? S količkom manjšim, morda? Še kak mornarki vozel bi lahko dodali, ironično pomisli. Okrog vratu lepo nataknjen.
Lahkih, a počasnih nog, se začne sprehajati med ponujenimi starinami in dragocenostmi, katere je nekdo celo življenje zbiral, čuval, negoval. Se razproda še začela ni, zvedavo pogleda naokoli. Gužva. Kje je gužva, se začne praskati po besedi SALE. Naj mislijo, da koga želim ogoljufati, saj bom SALE spremenil v SAIL. Potem trgali na koščke me ne bodo, pač pa me jadrali, In če mene vprašate, zdaj ko je poletje, najraje kje po sredozemskih otokih. Se zareži, naravnost v obraz starki, katera še par dni nazaj bila je gospodična. No stara gospa, vozel pa mi le pustite. Ne vlecite. Lahko postanem še modrejši, hladno opomne starko, ki se zaman trudi okoli njegovega vratu.
Nekje, na najbolj svetlem prizorišču razprodaje v lepotičko se zagleda. Sploh kupuje, pomisli? Kaj ne ve, da te reči so moje? Lepotička pa prekrižanih nog leži na gugalniku, se smehlja. S čtivom v roki. "Najlepše pravljice sveta". Brez dvoma večne. Oprostite, nežen ga njen glasek zmoti. Kupila bi srce, pa le tole škatlico imam. Škatlice vam sicer ne morem dati, v zameno pa lahko vsak , po vsaj dve, vam vžigalici pomagam prižgati. Rosnega pogleda pogleda v lepotičko, po srcu svojem seže, vrvico s ceno še odreže. Prodati ga ne morem, reče, z veseljem pa ga podarim, če res vsaj dva plamenčka, zanj, na dan dobim. Hvala, se zahvali veselo lepotička, in odhiti. Čudovito, mož brez srca zdaj pomisli. Mi uspelo res je v času trgovanja SALE v SAIL spraskati? Lepotička, se obrne, vžigalico prižge. Pridem kmalu. Nazaj, se ve. Ste prijazni, k vam po nakupih pridem še. In odjadra. In brez srca pomisli mož "mej me".
Gleda, kako trije, eden večji od drugega, ogledujejo modrost. Kupili bi to, gospod, vsi v glas en povedo. Otroci, ne kupujte tega, bog ve kaj ni. Let par še počakajte, potem pa le z menoj, spet pobarantajte. Modrost zastonj bo vaša, če boste le hoteli.
In le še s starko je ostal. Pogledal sebe je v ogledalo, Dobrega srca, ji ponudil je bonbonček. Lakomno ga starka je vprašala, je TIK TAK? Seveda gospa, če smem vam reči razkrinkana NaTegovalka, ko jih zmanjka, boste le še tak. In to na tik tak. Daleč stran. Udobno se v gugalnik je razovnil in gledal starko, katera počasi bledeti je začela.
Pogledal je v monitor.
Post Scriptum: in prsti so napisali naslov
| |
| | | Miroslav Tičar
Število prispevkov : 703 Starost : 64 Kraj : Veliko Mraševo Datum registracije : 07/04/2010
| Naslov sporočila: Re: RAZPRODAJA Pon 26 Jul 2010 - 21:03 | |
| Zanimiva, malce utrgana zgodba. Ali pa tudi ne. Vsi se razprodajamo, kajne? | |
| | | Robert Tudjina
Število prispevkov : 155 Starost : 58 Kraj : Ljubljana Datum registracije : 22/07/2010
| Naslov sporočila: Re: RAZPRODAJA Pon 26 Jul 2010 - 21:10 | |
| Miro hvala. Morda je naslov napačen. Jaz sem se poklonil. Utrgana? Ja, ob tik tak bonbončkih postane marsikaj utrgano. Kljub kristalno čistim mislim:) | |
| | | Sabina Vode
Število prispevkov : 241 Starost : 46 Kraj : Skaručna Datum registracije : 08/04/2008
| Naslov sporočila: Re: RAZPRODAJA Sre 28 Jul 2010 - 7:11 | |
| Jao Robi, totalna muka tole brat.. če je mišljeno kot proza, daj prosim malo pazi na vrstni red stavčnih členov.. ali pa se drži poezije, tam bralec vsaj pričakuje ringlšpil.. O vsebini pa ne bom, ker sem nehala brat po dveh odstavkih. Pa brez zamere.. Lp, S | |
| | | Robert Tudjina
| Naslov sporočila: Re: RAZPRODAJA Sre 28 Jul 2010 - 7:31 | |
| nobene zamere sabina:) če meni kaj že po prvem stavku ne paše brat, ne pridem niti do drugega:) Pišem itak zase. Kot zdravilo. Sabina, če je Literarni val nekaj podobnega kot Pesem.si, ali pa kot Netlog, potem povej. Se preselim na turoby, ker je hudič, če je človeku že navsezgodaj muka:) pa brez zamere sabina:) | |
| | | Sabina Vode
Število prispevkov : 241 Starost : 46 Kraj : Skaručna Datum registracije : 08/04/2008
| Naslov sporočila: Re: RAZPRODAJA Sre 28 Jul 2010 - 9:09 | |
| Ti kar uživaj.. | |
| | | Sponsored content
| Naslov sporočila: Re: RAZPRODAJA | |
| |
| | | | RAZPRODAJA | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
| |
| |
| Kdo je z nami | Trenutno forum pregleduje 83 uporabnikov :: 0 registriranih, 0 skritih in 83 gostov :: 2 Bots Noben Največ obiskovalcev na forumu je bilo: 353, dne Čet 21 Nov 2024 - 15:22 |
|