Število prispevkov : 812 Starost : 78 Kraj : Križevci na Goričkem Datum registracije : 05/05/2011
Naslov sporočila: Nesmrtna pesem Pet 9 Nov 2018 - 13:12
Ernesto Cortazar - Stardust
Nesmrtna pesem
Naj ti napišem pesem, ki ne bo umrla, da ti jo kot mene noč ne bo prekrila, lepo pesem, ki ti bo nov svet odprla, te prevzela, v luč ljubezni te ovila.
Naj ti odkrije - da je ljubezen lepa kot je jesenski gozd skrit v meglice, da je čarobna, čeprav je večno slepa, darilce dano od čarobne rajske ptice.
Napišem ti pesem, ki večno bo živela, ker mene skril bo v pozabo kruti čas, takšno - da boš v življenje poletela, ko v ljubezen te pokliče - tihi glas.
Da si ljubezni vredna, naj ti pokaže, ter ti podari človeka, ki ti bo ljub, a kdor trdi, da ga vredna nisi, laže, objemi svojo srečo, podari ji poljub.
Ko k zvezdam neba se boš nekoč ozrla, se spomni duše - ki ti je pesmi pela, do dne, ko šla je tja, kjer je umrla in šla med zvezde, kjer je zacvetela.
Poljub mi pošlji med zvezde z dlanjo, spomni se tistih dni, ko si me imela in v zvezdno noč pomahaj duši v slovo, do dne, ko bova spet nežno se objela!
Vasja Belšak
Zahvala!
Zahvaljujem se avtorju fotografije, da je na pot pospremil z njo tudi to pesem!