Vasja Belšak - Tihi Don
Število prispevkov : 812 Starost : 78 Kraj : Križevci na Goričkem Datum registracije : 05/05/2011
| Naslov sporočila: Dnevnik Anne Frank Sre 28 Jan 2015 - 11:02 | |
| Frank Duval - Todesengel V spomin na vse žrtve koncentracijskih taborišč, ki so dokaz barbarske civilizacije na tem svetu!Dnevnik Anne Frank
Tako kot jaz si na svet prišla, ljubezen iskat v času hudobije, življenje izgubila v kotlu zla, da so se nasitile zveri morije!
Kdor nima sreče, išče tu zaman. usmiljenje, ljubezen, luč srca, zaman išče v temi - srečen dan. dokler smrt ne odreši ga gorja!
Ti si želela pisati in ljubiti, svetu teme ljubezni sonce dati, toda ne da se zlu usode skriti, ko se odloči - žrtev pokončati!
Tebe oropale človeške so zveri, topline doma, sreče - mladosti, priklicale so strah ti - v oči, ker vzel ti up je svet norosti!
V smrtno grozo so te odpeljali, sestradali do smrti - te ubili, otroštvo v krematoriju sežgali, s tem pepelom zemljo pognojili!
Toda glej - še zmeraj ti živiš, v delu svojem večno boš živela, še z besedo v večnost nas učiš, nič kriva za resnico si trpela!
Tak je ta svet, moja duša mala, da samo tragedije ga popravijo, zato si - svoje življenje dala, pustila nam pouk in šla v nebo!
Vse čestitke tebi - ljubo dete, odšla si in odnesla čist obraz! Znova čas piše besede preklete, toda sedaj jih bom napisal jaz!
Vasja BelšakZahvaljujem se avtorju te fotografije in tudi tistemu, ki ima do nje pravico, da je z njo pospremil na pot tudi to pesem! http://www.biography.com/people/anne-frank-9300892Vasja Belšak | |
|