Nuška Golobič
Število prispevkov : 1514 Starost : 49 Kraj : Radeče Datum registracije : 04/04/2008
| Naslov sporočila: Aleksandra Kocmut - Pripeta s krvjo Tor 20 Avg 2013 - 12:11 | |
| Avtor: ALEKSANDRA KOCMUT Založnik: Literarni val, Nuška Golobič s.p. Oblikovanje: Stilgrafika, Laura Pompe Sterle s.p. Radeče, 2013
Večina moških menda po orgazmu zaspi, večina žensk pa razmišlja. In sem. Razmišljala. Kako bi ga čim hitreje spravila iz kavbojk. Pod njimi je nosil oprijete boksarice in v svetlobi, ki je iz kuhinje v nepravilnem rombu padala v najino združišče, sem na njih opazila moker madež, prav majčken, kakor bi se razletela kapljica sline. Pritisnila sem obraz ob njegov ud – ali me to zares vznemirja? Blazno. Nekako pretapljajoče se, kot če bi mu v žile nakapljala svojo kri. Tam je bil slan. Nemiren v temeljih in neomajen v zvenenju. Zajel me je nekam pod pazduhe kakor rešilni jopič in spletla sva se v grobo tkanje. Leva desna. Obrnjena in zavita. Sparana, na novo zvozlana. In v ozkem grlu zardele in upehane noči slednjič razpletena. (odlomek iz romana Pripeta s krvjo) | |
|