Avtorska poezija, proza in ostala avtorska besedila
 
KazaloKazalo  Registriraj seRegistriraj se  Prijava  Založba Literarni valZaložba Literarni val  
Latest topics
» ZDRAVILNA ZEL
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Saša Atanasov Pon 10 Jun 2019 - 21:13

» Breda Krošelj - Spomin na RGL
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Breda Krošelj Čet 11 Apr 2019 - 10:22

» DIPOL
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby marko vitas Čet 11 Apr 2019 - 8:10

» CYBORG
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Saša Atanasov Pet 22 Mar 2019 - 23:19

» “PRI JOŽOVCU”
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Saša Atanasov Sre 20 Mar 2019 - 8:03

» Povabilo na kavo
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby marko vitas Tor 5 Mar 2019 - 21:20

» EDGAR ALLAN POE & POE(M)
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Saša Atanasov Pet 1 Feb 2019 - 22:16

» PORTRET
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Saša Atanasov Pet 25 Jan 2019 - 20:50

» Neko dopoldne
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Breda Krošelj Ned 20 Jan 2019 - 8:27

» ALTARE
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Saša Atanasov Sob 12 Jan 2019 - 23:19

» CRYPTOWALLET.SI
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Saša Atanasov Sob 12 Jan 2019 - 16:55

» MRAČNI POET
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Saša Atanasov Čet 10 Jan 2019 - 12:13

» LOTUS (LOTOS)
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Saša Atanasov Tor 8 Jan 2019 - 17:11

» DAMOKLEJ
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Saša Atanasov Ned 6 Jan 2019 - 20:02

» PREKLETSTVA IN UROKI
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Saša Atanasov Tor 25 Dec 2018 - 21:12

» PLANET ZEMLJA 2
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Saša Atanasov Tor 25 Dec 2018 - 21:10

» POD ČLOVEKOM
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Saša Atanasov Ned 23 Dec 2018 - 20:47

» Svet večne pravice
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Vasja Belšak - Tihi Don Sre 28 Nov 2018 - 18:02

» Cigareta
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Breda Krošelj Sob 24 Nov 2018 - 12:46

» Ljubezen
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Vasja Belšak - Tihi Don Sob 17 Nov 2018 - 20:53

» Blodnjak obupa
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Vasja Belšak - Tihi Don Pon 12 Nov 2018 - 15:10

» Poljub v slovo
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Vasja Belšak - Tihi Don Pet 9 Nov 2018 - 12:21

» Nesmrtna pesem
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Vasja Belšak - Tihi Don Pet 9 Nov 2018 - 12:12

» Pesniška zbirka v eknjigi
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Breda Krošelj Tor 6 Nov 2018 - 10:11

» Kaktusov cvet - (odlomek)
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Breda Krošelj Ned 4 Nov 2018 - 23:21

» Spev ptic v izgubljeni čas
Bojan Ekselenski: Terorist Emptyby Vasja Belšak - Tihi Don Sob 27 Okt 2018 - 13:18


Share
 

 Bojan Ekselenski: Terorist

Go down 
AvtorSporočilo
Bojan EkselenskiMale
Število prispevkov : 12
Starost : 54
Kraj : Celje
Datum registracije : 20/01/2012

Bojan Ekselenski: Terorist Empty
ObjavljaNaslov sporočila: Bojan Ekselenski: Terorist   Bojan Ekselenski: Terorist EmptyTor 4 Okt 2016 - 9:31

Preklemanska vročina. Žge, kot bi me spustili v sam pekel. Najprej poiščem senco. Aha, moja naloga. Na srečo sem sredi ničesar in v bližini ni nikogar. Pritisnem na gumb tikoma, pogoltnem slino in počakam na odziv. Operaterka na drugi strani je v finem klimatiziranem bunkerju, zato se ji ne mudi. Ona ni v moji koži sredi te nore vročine. Končno zaslišim njen pocukran glas:
»Karl, si na pravih koordinatah? Preveri še enkrat!«
Preklemansko ženšče, vedno sprašuje nekaj, kar ji prikazuje zaslon. Tako pokaže, da je v višjem plačilnem razredu. Pogoltnem slino in odvrnem:
»Saj vidiš! Kdaj se boš naveličala spraševati očitnosti? Terorist je še izven dosega. Gotovo je že v Jeruzalemu. Čaka ga.«
»Najdi ga, preden on najde njega!«
Suho odvrnem:
»Vem,« in si mislim svoje. Zakaj ponavlja to, kar je smisel moje misije? Zagotovo ga ne bom povabil na pijačo. Prekinem zvezo in se hitro preoblečem v tukajšnje cunje. Pri božjih stopalih, kako lahko ljudje živijo v tej vročini, pa je šele pomlad? Ravno pravi čas se prilagodim okolju. V daljavi ugledam gručo rimskih vojakov. Od kod jim volja po korakanju sredi pekla? Hitro sem se posvetil svojemu cilju. Arij Robernik je najnevarnejši terorist zadnjega stoletja. Ta status si je »pristrelil« po umoru J. F. Kennedyja. A njegov najusodnejši podvig ni končanje Kennedyjevega mandata, temveč potopitev letalonosilke sredi Mehiškega zaliva, ironično, ladji je bilo ime J. F. Kennedy. Na njej je služil oče direktorja Agencije za časovno varnost. Mož je nekega dne preprosto izginil in vsi smo imeli temeljitega mačka zaradi hude eskalacije časovnega paradoksa. Ravno zaradi Arijevih podvigov smo še večkrat zdravili časovnega mačka. Baraba je točno vedel, kdaj in kako mora udariti. Edina neznanka nam je bil motiv. Zakaj počne, kar počne? Vedno je udaril korak pred nami. Vsa naša silna obveščevalna mašinerija je znala izslediti najbednejšega tatu, a kralja teroristov je serijsko za las zgrešila. Zdaj se je podal na še usodnejšo akcijo – umor Jezusa Kristusa, preden se zgodijo usodni velikonočni dogodki.
Z mrežničnim senzorjem iščem sledi za nevarnim teroristom. Jeruzalem tistega časa je en velik kotel verskega in političnega vretja. Sveži rimski guverner Poncij Pilat poskuša v tej zmedi uveljaviti rimski zakon. Ker ni ravno biser upravljavskih veščin, mu stvari počasi lezejo izpod nadzora. Pri nas branjevke prodajajo krompir, tukaj pa množica prerokov deli konec sveta. Kako je Jezusu uspelo? Nihče natanko ne pozna njegovih konkurenčnih prednosti, ki so ga postavile za zmagovalca tega natečaja prerokov.
S tem kožnim barvilom se počutim silno neprijetno. Ves čas imam občutek ujetosti v dušečo kopreno. To je cena za zlitjem z okoljem. Sestavil sem preprost načrt. Najprej moram najti Jezusa in njegovo množico. Arij bo zagotovo prežal kje v bližini. Podobno je bilo pri poskusu umora Stalina na predvečer sovjetskega napada na Poljsko. Stalina sem sicer rešil, a mi je spodletelo pri lovu na Arija. Zdaj bo drugače. Mora biti drugače. Arijevo megalomanstvo mi bo šlo na roko. Hotel bo spektakularen uboj. Zanj predstavlja uboj Jezusa češnjo na vrhu kupa trupel. Moja naloga bo težka. Zavedal sem se nasprotnikove veščine. Poleg želje po izbrisu madeža neuspeha uboja sovjetskega voditelja, ga žene tudi soočenje z mano. V svetu njegove samopodobe veličastja sem nekakšna nadležna podrepna muha. Ravno moje igle so odstranile že sedemnajst članov Bratovščine. Arij je nekakšen kronski dragulj, saj po njegovi smrti ostane samo kakšnih deset zavedenih norcev. Njihov destruktivni naboj bo brez Arija izpuhtel ali jih bomo pospravili.
Jezno pihnem, kajti vročina mi je res šla na živce.
Sledil sem množici in v daljavi ugledal moža, ki je spremenil človeško zgodovino. Zmrazilo me je ob misli - gledam živega Jezusa Kristusa, Jašuo ben Miriam. Lahko se prerinem bližje in posnamem njegov govor. Kako bi reagirale krščanske cerkve, če ta govor prodam medijskim hišam? Takoj pozabim na to idejo. Direktiva o zaščiti pred časovnimi paradoksi vključuje tudi prepoved predvajanje zapisov, dobljenih pri časovnih skokih in drastično kaznuje takšno početje. Na srečo.
Svoj mrežnični skener sem nastavil na iskanje časovnega čipa. Brez tega čipa ni potovanja v času in kar je najpomembneje, ni neopaznega izginotja s kraja dogodka.
Toda pojavi se težava. Skrajno zoprna težava. Časovnega čipa ne najdem, a pred sabo imam Jezusa. Če ga Arij hoče počiti, mora to storiti v kratkem. Kje je ta teroristična nadloga? Moral bi biti v bližini! Vedno je vsaj nekaj dni oprezal v žrtvini bližini. Nenavadno. Pravzaprav grozljivo. Kaj naklepa? Edini čip v krogu desetih kilometrov je moj. In čip je neodstranljiv. Prepozen zagotovo nisem! Jezus stoji dvesto metrov stran in govori množici.
Diskretno se umaknem. Pokličem centralo. Nič kaj vljudno prekinem uvodno nakladanje operaterke:
»Nimam časa za vaše bukove fekalije! Nekaj je narobe, hudo narobe! Nikjer ni časovnega čipa.«
Ženska najprej pogoltne slino, potem zmedeno odvrne:
»Nemogoče. Naše časovne koordinate je zapustil 1,1342 sekunde pred vdorom TTF. Če bi naši prišli dve sekundi prej, bi ga ujeli. Koordinate skoka so »t« s toleranco 2450 ur, lokacija Jeruzalem s toleranco pol kilometra. Jezusa bo zagotovo ubil, preden ga bodo predali Rimljanom. Mora biti kje v bližini! Nekaj ste spregledali. Naredite celovito diagnostiko.«
Besno odvrnem:
»Sto dni časovne tolerance? Raje mi povejte, zakaj me nihče ni obvestil o tako visoki toleranci skoka?«
»Analitiki so iz ostankov izbrskali najboljše, kar so lahko. Lokacija je bila še zapisana, a časovni okvir so izračunali na osnovi algoritma logike vpliva in psihološkega profila terorista.«
Jezno pihnem:
»Analitiki? Arij ni ravno vzor logičnega delovanja. Zaupali ste analitikom, ki nikoli ne pomolijo nosu na teren? Čudi me, da sploh preprečimo kakšno anomalijo!«
»Ne bova razpravljala o ocenah analitikov. Dobili ste jasne ukaze in jih izvršite. Namesto dvoma v vrhunske analitike se posvetite svoji nalogi.«
Ostanem brez besed. Izklopim komunikator. Tedaj se razočarano obrnem proti najsvetejšemu človeku vseh časov. Mrežnični senzor dam na največjo povezavo. Želel sem od blizu videti človeka, ki je tako usodno vplival na človeško civilizacijo.
Tedaj ga zagledam ... Oblije me pot. Nezgrešljiv Arijev nasmeh. Stavil bi, da mi ga je namenil. Spoznal sem, čemu nisem našel njegovega čipa.
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil http://www-samozalozba.eu
 
Bojan Ekselenski: Terorist
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Literarni Val :: Avtorske literarne umetnije :: Avtorske Zgodbe - PROZA :: NOVA PROZNA DELA VSEH ČLANOV PORTALA-
Pojdi na: